Hipotetyczna konsolidacja AP i SC

może ww. Pani Przewodnicząca łaskawie nam wytłumaczy, dlaczego NSZZ SOLIDARNOŚĆ działa wbrew interesom funkcjonariuszy celnych?

Myślę, że autorom tego pisma oraz piątej kolumnie, którą reprezentują powinniśmy podziękować ostracyzmem.... To jest nauka na przyszłość.... Wchłaniając pracowników innych instytucji nigdy nie można pozwalać na to, aby pozostawali poza służbą... Zobaczcie prawie trzynaście lat w cle i żadnej identyfikacji z nami - niebywałe...

Po zapoznaniu się ze Stanowiskiem Międzyzakładowej Organizacji Związkowej NSZZ „Solidarność” przy UKS w Opolu z 7 kwietnia 2016 roku (http://solid.home.pl/pdf4/mozopole.pdf), KZ NSZZ „Solidarność” przy Izbie Celnej we Wrocławiu w sposób stanowczy i jednoznaczny odcina się od tego stanowiska.
KOMUNIKAT Komisji Zakładowej NSZZ „Solidarność” przy Izbie Celnej we Wrocławiu (http://solid.org.pl/komunikat-kz-nszz-solidarnosc/)

"Jeden z opozycyjnych polityków "prywatnie" zapewnił mnie, że "PiS nie ma i nie będzie miał nic do gadania na Świętokrzyskiej", "niech zajmuje się katastrofą smoleńską". Można mu - jego zdaniem - co najwyżej pozwolić na to, aby grzecznie wykonał to, co "uzgodniono z liberałami", a zwłaszcza dał zarobić firmom informatycznym na psudoreformach VAT-u. Ciekawe, czy miał rację."
Witold Modzelewski
Czytaj więcej na http://biznes.interia.pl/podatki/ne...ce=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome

Kiedy Pis zrozumie, że MF jest miejscem gdzie przegrali wybory i tak jak przez rostowskiego i szczurka platforma przegrała wybory tak samo PIS przegra przez osoby, które działają wbrew obietnicom Rządu RP.

Myślę, że autorom tego pisma oraz piątej kolumnie, którą reprezentują powinniśmy podziękować ostracyzmem.... To jest nauka na przyszłość.... Wchłaniając pracowników innych instytucji nigdy nie można pozwalać na to, aby pozostawali poza służbą... Zobaczcie prawie trzynaście lat w cle i żadnej identyfikacji z nami - niebywałe...

i to jest słuszna koncepcja ;)

"Za tym nielegalnym procederem, w wyżej zasygnalizowanych obszarach, powodującym
miliardowe straty skarbu państwa - stoją wysoko zorganizowane grupy przestępcze, mające
w swoich strukturach byłych urzędników państwowych wywodzących się zarówno ze
skarbowości, jak i cła. Ponadto w ich szeregach są osoby wywodzące się z organów ścigania
i służb specjalnych. Te grupy przestępcze korzystają z porad i usług prawnych najlepszych
kancelarii prawnych i podatkowych w Polsce, w których niejednokrotnie są zatrudnieni byli
wysoko postawieni urzędnicy administracji skarbowo-celno-podatkowej."

Czy autor mógłby podać chociażby jedną osobę, tzw. byłego urzędnika, osobę wywodzącą się ze służb specjalnych, który przeszedł na ciemną stronę mocy. Ponieważ takimi kalumniami pozna obrzucić każdego, zwłaszcza bezkarnie. Trochę mi to przypomina raport Antoniego Macierewicza, który miał uzasadnić rozwiązanie WSI. Taktyka prosta, dużo ogólników, żadnych konkretnych zarzutów popartych np. wyrokami sądów. Cel stworzenie wrażenia że obecna administracja skarbowa jest przesiąknięta zgnilizną. Opole - wstyd !!!.

Panie Czesławie fajnie, że opublikowany został KOMUNIKAT jednak ten pseudo działacz swoje stanowiska przesłał do Pani Premier, Jarosława Kaczyńskiego itd. Dodatkowo przekazał to jako stanowisko całego Związku Zawodowego Solidarność, który działa w IS/IC/UKS. Fakt ten może mieć ogromne znaczenie w trakcie ostatecznych negocjacji!!!!
Dlatego taka prośba do Pana Przewodniczącego, aby również przekazał swoje stanowisko zgodnie z listą dystrybucyjną z Opola. Jest to taka moja indywidualna inicjatywa, gdyż w Opolu jest prowadzony jakiś tam "pilotaż" i jeszcze ta opinia "Solidarności" Już Minister ogłaszał 10 mln oszczędności, teraz może powiedzieć, że ma zgodę całej załogi na wdrożenie KAS ....
Z pozdrowieniami dla Pana Przewodniczącego

Ostatnia edycja:
...
... prośba do Pana Przewodniczącego, aby również przekazał swoje stanowisko zgodnie z listą dystrybucyjną z Opola. Jest to taka moja indywidualna inicjatywa, gdyż w Opolu jest prowadzony jakiś tam "pilotaż" ...
...

Drogi Burack'u

- Pan Przewodniczący uczynił to, bodajże - przed "wiekami" ...

- Jeżeli w Opolu JEST >>jakiś tam "pilotaż"<<, to bądź łaskaw nie lekceważyć ŻADNYCH "odgórnych" działań i się precyzyjniej zainteresować; JAKI jest TAM "pilotaż"! Jeżeli go NIE MA, to po co ... ?!

Jeżeli Pan Przewodniczący Solidarności przesłał swoje stanowisko, to OK! nie wiedziałem, chciałem tylko zwrócić uwagę, że wypowiedź z Opola mogłaby być odebrana jako stanowisko całego środowiska. Co do "pilota" to w wielu wątkach naszego forum był ten temat poruszany, ale czy rzeczywiście został wdrożony NI WIEM dlatego napisałem tzw "Pilot" dziękuję za komentarz i pozdrawiam
Drogi Burack'u

- Pan Przewodniczący uczynił to, bodajże - przed "wiekami" ...

- Jeżeli w Opolu JEST >>jakiś tam "pilotaż"<<, to bądź łaskaw nie lekceważyć ŻADNYCH "odgórnych" działań i się precyzyjniej zainteresować; JAKI jest TAM "pilotaż"! Jeżeli go NIE MA, to po co ... ?!

A ja mam wrażenie, że takie zagrywki (jak ta z zamieszczeniem komunikatu ) już gdzieś widziałem.... były to co środowe spotkania z Jerzym Urbanem, szkoda słów ...

Dzisiejszy odcinek Państwo w państwie pisowski poseł obarcza winą za złe decyzje urzędników UKS (którzy działali zgodnie z prawem) i nie ma pojęcia jak naprawić prawo. Zamiast NAPRAWIĆ PRAWO zamierzają zniszczyć Służbę Celną.

Podobno do Izb, gdzie zostały ogłoszone konkursy na dyrektorów już jadą naznaczeni likwidatorzy mimo, że jeszcze nie upłynął termin na składanie wniosków.

Witam... zamieszczam cytat z forum... Takich sytuacji jest mnóstwo... Oto "super efekty" wprowadzania systemów... ubezwłasnowalniania f-szy... Nie wiem jak można tak działać z premedytacją na szkodę Państwa... I jeszcze dobić je konsolidacją... Toż to zakrawa na Trybunał Stanu...
"... ~Bogdan - 13.04 (15:40)

Byłem kiedyś Policjantem i prowadziłem sprawę wyłudzania podatku VAT przez firmę , która w mieście wojewódzkim posiadała magazyn z tekstyliami mieszczącymi się w trzech Tirach. Proceder przestępczy polegał na wielokrotnym wywożeniu tych samych materiałów na Białoruś . W jednym dniu 3 Tiry zawoziły tekstylia na Białoruś znacznej wartości ( przy eksporcie z 0 stawka VAT ) aby na drugi dzień zwrócić się do Urzędu Skarbowego o zwrot podatku VAT. W tym samym dniu innym przejściem granicznym te same Tiry wracały z Białorusi do Polski z tymi samymi tekstyliami lecz już na białoruskich tablicach rejestracyjnych . W Polsce ponownie zmieniano tablice na Polskie i bez rozładunku te same Tiry znów eksportowały tekstylia na Białoruś . zwracając się do US o zwrot podatku VAT. Interes ten kręcił się przez kilka lat i w ten sposób wyłudzono od skarbu Państwa dziesiątki milionów złotych obracając tylko 3 tymi samymi tirami i tymi samymi tekstyliami..." pzdr:cool:

Z wypowiedzi ministra M.Banasia dla Interii:
- Należy powiedzieć, że mamy w służbie celnej 14 500 funkcjonariuszy, w urzędzie skarbowym (dokładnie: Urząd Kontroli Skarbowej) prawie 4 500 inspektorów. Planujemy stworzyć mocny pion, który będzie delegowany do wymagających kontroli, poważnych przestępstw. Liczę, że będzie on miał ok 6 tys. funkcjonariuszy z uprawnieniami, które dzisiaj mają pracownicy służby celnej.
- Zostaną wydzieleni i przeniesieni. Dotyczy to np. funkcjonariuszy działających na granicach, z grupy mobilnej, a oprócz tego dołączą do zespołu inspektorzy kontroli skarbowej. Ściągniemy ok. 6-7 tys. osób. Pozostali pracownicy zajmujący się bieżącą obsługą podatników będą mieli status urzędników cywilnych.
- Zbliżamy się do finału naszych prac, bo podstawą całego procesu zmian jest przygotowanie rozwiązań prawnych. Projekt ustawy o konsolidacji trzech obecnych służb w ramach jednolitej Krajowej Administracji Skarbowej jest w końcowej fazie. Niebawem będzie procedowany, a za tym pójdą kolejne działania - łączenie struktur, wydzielenie pionu karno-skarbowego, tworzenie jednej bazy danych. Dajemy sobie przewidziane przepisami prawa vacatio legis, aby zmiany były płynnie prowadzone, a konsolidacja nie zaszkodziła w ściąganiu bieżących należności.
- Według naszego harmonogramu spodziewamy się przyjęcia ustawy w lipcu.

Czyżby klamka zapadła. Wydaje mi się, że ruchy ministerstwa w sprawie naszych emek maja za zadanie odciągnąc nas od sprawy kluczowej na Naszej Służby jaką jest KAS.

Sprawa po stronie całego MF a zwłaszcza naszego przywódcy duchowego została już przesądzona..... i nigdy tego nie ukrywali !!! Łudzić to można było się w październiku 2015 roku... Teraz nawet widzę przyspieszenie po stronie niektórych naszych kolegów i koleżanek ich zaangażowanie jest niewyobrażalne ... no ale każdy chce coś ugrać :-) ...
Projekt KAS jest już gotowy od paru tygodni... Obecnie trwają jeszcze takie kosmetyczne prace związane z przekazywanie majątku, wdrożeniem centralnego rejestru f-r, o czy wypowiada się w artykule Wielki Wódz .... I pozornie wszystko idzie jak po maśle bez protestów w spokoju i ciszy ..... ale ja myślę , że to tylko cisza przed WIELKĄ BURZĄ !!!!!!!!!!!!

Back
Do góry