Hipotetyczna konsolidacja AP i SC

Pokaż załącznik: 3423
Dokąd zmierzasz Służbo Celna?

Prosto w niebyt :(
śmierć.jpg

Zadam kolejne, "durne pytanie";
- czy ktoś mi odpowie, dlaczego w rozdzielniku pisma do Ministra Finansów RP,
punkt 8 nie brzmiał "Posłowie i Senatorowie RP" ???

Czy nie uważacie, że jest to żenujące jak na pismo do MON odpowiada pan Banaś z minfin, wychodzi na to że pan minister MON po prostu nas olał. A pan Banaś powtórzył nam tą swoją propagandę o kas której już nie da sie trawić. Już wolałbym żeby min MON napisał pocałujcie mnie w d...e niż po raz kolejny czytać te brednie pana Banasia.
http://celnicy.pl/attachment.php?attachmentid=3441&d=1460628447
Były jeszcze pisma do pana Prezesa, pani Premier i pana Prezydenta czy któryś z nich raczył odpowiedzieć? Czy wszyscy mają nas w tyle? Chyba wyczerpaliśmy wszystkie możliwości pisania pism. Teraz została nam już chyba tylko walka o Służbę Celną i emki. Po tym co jeszcze wyciekło z minfin jest jasne, że chcą nas oszukać.

Ostatnia edycja:
No cóż biorąc wszystkie fakty pod uwagę powiem tylko jedno "a nie mówiłem?" ale wszyscy mieli mnie za prowokatora! A ja wiem że nikomu z rządzących nie zależy na służbie celnej! A emerytury to jest temat zamknięty! łudzicie się jeszcze ? Nik nas nie słucha bo jesteśmy popierdułki a nie służba! Górnicy głośniej krzykną i rząd robi co chcą? Uczyć się tylko od ślązaków! A teraz wyzwijcie mnie od troli i prowokatów bo tylko to potraficie.

Ciągle mówi się o "dobrej zmianie" a w mojej Izbie wciąż RZĄDZI niepodzielnie ta sama RODZINA ... za KOMUNY, za PO i teraz i chyba tak pozostanie, gdyż w KASie też się już poustawiali .... Tragedia !!!!!!!!!!!!!! i tak zastanawiam się co jeszcze musi się wydarzyć by prawdziwych szkodników usunąć z naszych szeregów.... Myślę i dochodzę do wniosków chociaż jest to takie proste, to jednak nie możliwe, gdyż GŁUPOTA jest skazana na SUKCES !!! zamiast postawić na innych LUDZI wciąż stawia się na UKŁAD, a dlaczego ? Może CBA powinna się tym zająć? Dlaczego obecny RZĄD ciągle na nich stawia ? Dlaczego ich nie wymieni? Ja już WIEM i dlatego chyba jesteśmy skazani na porażkę !!!!!!!!

Ostatnia edycja:
Masz niestety rację. Beton MF jest ponadczasowy a władza która nami dowodzi od wielu lat po prostu nas chyba nienawidzi. Od dawna źle nas postrzega i definiuje. W SG zawsze była władza za..... nasi prawie zawsze przeciw. Kilka groszy dla garstki funkcjonariuszy brak? Globalnie to grosze! Należy się nam ten przywilej jak psu buda!!! Mam nadzieję, że ten gniot stanowiska MF to podpucha! Nerwy mi już puszczają jak czytam takie buble...

1

Stanowisko Międzyzakładowej Organizacji Związkowej NSZZ "SOLIDARNOŚĆ" w Opolu w sprawie utworzenia KAS.
źródło ZSIC Corintia

Sławku skoro to twoja Izba to może wiesz ilu jest członków (a dokładniej judaszy) tego związku z pośród funkcjonariuszy skoro się w piśmie chwalą że reprezentują Izbę Celną i Urząd Celny w Opolu ?

Druga sprawa, jeżeli się to pokazało na Corynti to moje pytanie do MF dlaczego nie ma tam opinii największego związku ZZ Celnicy PL tylko jakiegoś niszowego, o którym chyba nikt nie słyszał w SC. Może jakieś oficjalne zapytanie do MF w tej sprawie trzeba byłoby wysłać ?

p.s. osobiście mam nadzieję, że nie ma w tym związku ani jednego funkcjonariusza tylko cywile.

Ostatnia edycja:
opinie departamentów oznaczają, że jest pełna konsolidacja środowiska w zakresie emerytur.
damy radę !

CELNIKU ZADEKLARUJ SIĘ !

Sławku skoro to twoja Izba to może wiesz ilu jest członków (a dokładniej judaszy) tego związku z pośród funkcjonariuszy skoro się w piśmie chwalą że reprezentują Izbę Celną i Urząd Celny w Opolu ?

Druga sprawa, jeżeli się to pokazało na Corynti to moje pytanie do MF dlaczego nie ma tam opinii największego związku ZZ Celnicy PL tylko jakiegoś niszowego, o którym chyba nikt nie słyszał w SC. Może jakieś oficjalne zapytanie do MF w tej sprawie trzeba byłoby wysłać ?

p.s. osobiście mam nadzieję, że nie ma w tym związku ani jednego funkcjonariusza tylko cywile.

Wyrażony głos przez MOZ NSZZ Solidarność w Opolu jest głosem nieznanym wśród funkcjonariuszy SC w Opolu i w całym Kraju, a organizacja ta liczy może kilka osób w SC. Sądzę, że dałoby się policzyć członków tej organizacji na palcach jednej ręki. Poglądy wyrażane w piśmie są obce środowisku zawodowemu Służby Celnej i kłócą się z faktami, a zatem nie warto cokolwiek więcej komentować tego listu.

Panie Mariuszu Judaszu ile ci za to zapłacili, za ile nas sprzedałeś? Takie działanie ma swoją nazwę ale z pewnych względów nie mogę jej tu napisać. Mam nadzieje panie Mariuszu Judaszu że nikt z celników już nigdy nie poda panu ręki.

Wyrażony głos przez MOZ NSZZ Solidarność w Opolu jest głosem nieznanym wśród funkcjonariuszy SC w Opolu i w całym Kraju, a organizacja ta liczy może kilka osób w SC. Sądzę, że dałoby się policzyć członków tej organizacji na palcach jednej ręki. Poglądy wyrażane w piśmie są obce środowisku zawodowemu Służby Celnej i kłócą się z faktami, a zatem nie warto cokolwiek więcej komentować tego listu.

Dziękuję za odpowiedz Sławku. Jest tak jak myślałem.
Swoją drogą ile razy jeszcze nasze szefostwo będzie pluło Nam w twarz i próbowało zrobić z nas idiotów publikując kłamstwa jak to IC w Opolu popiera reformę KAS.

Po raz kolejny ręce opadają :mad:

Panie Mariuszu Judaszu ile ci za to zapłacili, za ile nas sprzedałeś? Takie działanie ma swoją nazwę ale z pewnych względów nie mogę jej tu napisać. Mam nadzieje panie Mariuszu Judaszu że nikt z celników już nigdy nie poda panu ręki.

Bardzo trafnie określiłeś - mario...
J U D A S Z
Judasz Iskariota (Judasz - grecka forma imienia Juda, Iskariota - hebr. אִישׁ־קְרִיּוֹת – mąż z Kariotu, dosłownie „mąż kariocki”) – jeden z apostołów, według przekazów Ewangelii synoptycznych wydał Jezusa Chrystusa w ręce Sanhedrynu .

Ostatnia edycja:

list takim samym bublem jak ten kas, a najlepszy tekst że uksowcom nie pozwolono zostac funkami od 2003, przepraszam bardzo w moim urzedzie jest kilkunastu juz funków z uksów...i oni (przynajmniej z 5) b ronili sie nogami i rekami, pisali gdzie sie dało bo nie chcieli byc funkami......wiec niech ten gościu głupot nie pisze !!!!!!
ale jeszcze jedno mysl mi przyswieca...ze kolesie z mf-u z braku argumentów umieszczaja na corinti takie prowokacje aby nas skłócic

list takim samym bublem jak ten kas, a najlepszy tekst że uksowcom nie pozwolono zostac funkami od 2003, przepraszam bardzo w moim urzedzie jest kilkunastu juz funków z uksów...i oni (przynajmniej z 5) b ronili sie nogami i rekami, pisali gdzie sie dało bo nie chcieli byc funkami......wiec niech ten gościu głupot nie pisze !!!!!!
...tą samą pracę.

Ostatnia edycja:
Pani Cecylia Gonet
Przewodnicząca
Zarządu Regionu Śląska Opolskiego
NSZZ Solidarność
przew.opole@solidarnosc.org.pl
tel 77 4232861

Ostatnia edycja:
Back
Do góry