Rozporządzenie o obliczaniu ekwiwalentu za urlop wypoczynkowy. Do niego odsyła art. 250 ustawy o kas w przypadku odpraw.Mil a z czego to wynika ??? Muszę uzupełnić swoją wiedzę, żeby nie pisać głupot hihihih
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Rozporządzenie o obliczaniu ekwiwalentu za urlop wypoczynkowy. Do niego odsyła art. 250 ustawy o kas w przypadku odpraw.Mil a z czego to wynika ??? Muszę uzupełnić swoją wiedzę, żeby nie pisać głupot hihihih
DziękiRozporządzenie o obliczaniu ekwiwalentu za urlop wypoczynkowy. Do niego odsyła art. 250 ustawy o kas w przypadku odpraw.
Pisałem o tym wyżej. Przejrzyj moje posty. Niedawno zapadł pierwszy wyrok w apelacji i przegraliśmy lata wcześniejsze. Teraz czekamy na uzasadnienie. Prawnicy napisali mi, że po otrzymaniu uzasadnienia zastanowimy się co dalej z tym zrobić, czy jest możliwy SN, mamy też już wniosek do TK gotowy. W tej sprawie jest też złożona petycja w Sejmie, a więc stanie to także, mam nadzieję niedługo, na posiedzeniu Komisji ds. Petycji.Czy prawdą jest , że kilkaset odwołań do Sądów złożyli funkowie odchodzący na emki
za niedoliczanie do wysokości stażu w służbie przed 99rokiem ?
Według moich wyliczeń jest około 900 .
Czy temat pracy w cle przed 99 będzie przez związek monitorowany?
Prawdopodobnie są już pierwsze wyroki kasacji .
Brakuje troszeczke w Naszym związku "konsultacji wewnetrznych" .
Zajrzyjcie do wiadomości od Sławka w sprawie spotkania RDS w dniu 7 grudnia 2020r. I szable w dłoń, zwieramy szyki. Decyzję z ZER I do sądu jeżeli nie będzie refleksji że strony "rządu"Czy prawdą jest , że kilkaset odwołań do Sądów złożyli funkowie odchodzący na emki
za niedoliczanie do wysokości stażu w służbie przed 99rokiem ?
Według moich wyliczeń jest około 900 .
Czy temat pracy w cle przed 99 będzie przez związek monitorowany?
Prawdopodobnie są już pierwsze wyroki kasacji .
Brakuje troszeczke w Naszym związku "konsultacji wewnetrznych" .
To pewnie do mnie, więc odpowiadam.Na jakiej podstawie takie rzeczy piszesz? Jaki formularz, jaką opinię ? TO ty masz zapędy prawotwórcze!
To pewnie do mnie, więc odpowiadam.
Skrócenie okresu wypowiedzenia na żądanie funka jest możliwe tylko za zgodą diasa o czym mówi art 183 kas.
U mnie dias w takich przypadkach opiera się na opinii przełożonego. Nie jest to opinia o funkcjonariuszu tylko o tym jak to wpłynie na funkcjonowanie komórki.
Z tym, że jak odchodzisz to nagle stajesz się niezbędny i przecież zaraz mieli Cię awansować i dać podwyżkę, ale skoro odchodzisz to trudno.Komórka i tak będzie działać. Nie ma ludzi niezastąpionych a zatem nie przejmujcie się bełkotem jakichś Diasów czy innych śwasów. Masz uprawnienia to "spadaj z baru czem prędzej !". Ci Diasowie nie przejmowali się do tej pory Waszymi problemami. Mieli w du.......Wasze awanse i problemy. Mieli za to wizje...........................Pytanie co takiego widzieli?!
Dokładnie, wniosek o zwolnienie ze służby złożony w kadrach, jednak przesłano skierowanie na kurs aspirancki.......żenujące, mają rozmach s...... , ewidentna próba przekupstwa funkcjonariusza za 30 zyli miesięcznie hehe, myślę, że się nie ugnę, po 24 latach pracy, wszystkich pozytywnych ocenach (powyżej oczekiwań) uważam, że ten aspirant należy mi się z urzędu........ale nic to, odchodzę po 24 latach w stopniu st. rachmistrza, bo trzeba tą żenadę jakoś zakończyć.Z tym, że jak odchodzisz to nagle stajesz się niezbędny i przecież zaraz mieli Cię awansować
szacunek, sierżant po 24 latach !!! żenada !Dokładnie, wniosek o zwolnienie ze służby złożony w kadrach, jednak przesłano skierowanie na kurs aspirancki.......żenujące, mają rozmach s...... , ewidentna próba przekupstwa funkcjonariusza za 30 zyli miesięcznie hehe, myślę, że się nie ugnę, po 24 latach pracy, wszystkich pozytywnych ocenach (powyżej oczekiwań) uważam, że ten aspirant należy mi się z urzędu........ale nic to, odchodzę po 24 latach w stopniu st. rachmistrza, bo trzeba tą żenadę jakoś zakończyć.
A pańcia (przechszta) pełniąca funkcję NUCS po trzech latach służby w PUCS nie skończywszy jeszcze kursu aspiranckiego kierowana jest na kurs oficerski. Mdli mnie. Niech mnie ktoś uszczypnieDokładnie, wniosek o zwolnienie ze służby złożony w kadrach, jednak przesłano skierowanie na kurs aspirancki.......żenujące, mają rozmach s...... , ewidentna próba przekupstwa funkcjonariusza za 30 zyli miesięcznie hehe, myślę, że się nie ugnę, po 24 latach pracy, wszystkich pozytywnych ocenach (powyżej oczekiwań) uważam, że ten aspirant należy mi się z urzędu........ale nic to, odchodzę po 24 latach w stopniu st. rachmistrza, bo trzeba tą żenadę jakoś zakończyć.
a wiecie, że były zdalne kursy aspiranckie teraz? bo u nas to tajemnica !!!! podobno nie było chętnych więc swoich " z musu" wysyłali. Jaja jakieś.A pańcia (przechszta) pełniąca funkcję NUCS po trzech latach służby w PUCS nie skończywszy jeszcze kursu aspiranckiego kierowana jest na kurs oficerski. Mdli mnie. Niech mnie ktoś uszczypnie
Ciekawe pytanie.Mam pytanko. Czy ktoś z tegorocznych emerytów otrzymał ekwiwalent za pranie munduru?
Dziś wpłynęło za pranie mundurów
Ja również uważam że nie powinniśmy skarżyć decyzji zer, tylko skarb państwa (skarb państa reprezentuje DIAS), uważam że należy oprzeć się na ustawie o SC i art który mówił o tym że pracę w administracji zalicza się nam do emerytury jako okres równorzędny ze służbą , i taki stan prawny trwał przez okres 15.09.1999 aż do 2017 r. w międzyczasie TK uznał iż wykotłowaliśmy zadania policyjne i przyznano nam emerytury. (uzasadnienie z TK)Sławek, wydaje się, że w sądach przegrywamy bo zaskarżamy decyzje zer (zer wydał ją w oparciu o obow. Przepisy). Prodzę jeżeli można, aby prawnicy wskazali od czego się odwołać i do kogo w związku z niezaliczeniem lat służby przed 99r. Proszę o szybką reakcję, bo został mi jeszcze tydzień do wysłania odwołania.
dostałem 240 zeta.Mam pytanko. Czy ktoś z tegorocznych emerytów otrzymał ekwiwalent za pranie munduru?
A czy możesz wskazać w jakiej IAS?dostałem 240 zeta.