Rozporządzenie o obliczaniu ekwiwalentu za urlop wypoczynkowy. Do niego odsyła art. 250 ustawy o kas w przypadku odpraw.Mil a z czego to wynika ??? Muszę uzupełnić swoją wiedzę,żeby nie pisać głupot hihihih
![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Rozporządzenie o obliczaniu ekwiwalentu za urlop wypoczynkowy. Do niego odsyła art. 250 ustawy o kas w przypadku odpraw.Mil a z czego to wynika ??? Muszę uzupełnić swoją wiedzę,żeby nie pisać głupot hihihih
![]()
DziękiRozporządzenie o obliczaniu ekwiwalentu za urlop wypoczynkowy. Do niego odsyła art. 250 ustawy o kas w przypadku odpraw.
Pisałem o tym wyżej. Przejrzyj moje posty. Niedawno zapadł pierwszy wyrok w apelacji i przegraliśmy lata wcześniejsze. Teraz czekamy na uzasadnienie. Prawnicy napisali mi, że po otrzymaniu uzasadnienia zastanowimy się co dalej z tym zrobić, czy jest możliwy SN, mamy też już wniosek do TK gotowy. W tej sprawie jest też złożona petycja w Sejmie, a więc stanie to także, mam nadzieję niedługo, na posiedzeniu Komisji ds. Petycji.Czy prawdą jest , że kilkaset odwołań do Sądów złożyli funkowie odchodzący na emki
za niedoliczanie do wysokości stażu w służbie przed 99rokiem ?
Według moich wyliczeń jest około 900 .
Czy temat pracy w cle przed 99 będzie przez związek monitorowany?
Prawdopodobnie są już pierwsze wyroki kasacji .
Brakuje troszeczke w Naszym związku "konsultacji wewnetrznych" .
Zajrzyjcie do wiadomości od Sławka w sprawie spotkania RDS w dniu 7 grudnia 2020r. I szable w dłoń, zwieramy szyki. Decyzję z ZER I do sądu jeżeli nie będzie refleksji że strony "rządu"Czy prawdą jest , że kilkaset odwołań do Sądów złożyli funkowie odchodzący na emki
za niedoliczanie do wysokości stażu w służbie przed 99rokiem ?
Według moich wyliczeń jest około 900 .
Czy temat pracy w cle przed 99 będzie przez związek monitorowany?
Prawdopodobnie są już pierwsze wyroki kasacji .
Brakuje troszeczke w Naszym związku "konsultacji wewnetrznych" .
To pewnie do mnie, więc odpowiadam.Na jakiej podstawie takie rzeczy piszesz? Jaki formularz, jaką opinię ? TO ty masz zapędy prawotwórcze!
To pewnie do mnie, więc odpowiadam.
Skrócenie okresu wypowiedzenia na żądanie funka jest możliwe tylko za zgodą diasa o czym mówi art 183 kas.
U mnie dias w takich przypadkach opiera się na opinii przełożonego. Nie jest to opinia o funkcjonariuszu tylko o tym jak to wpłynie na funkcjonowanie komórki.
Z tym, że jak odchodzisz to nagle stajesz się niezbędny i przecież zaraz mieli Cię awansować i dać podwyżkę, ale skoro odchodzisz to trudno.Komórka i tak będzie działać. Nie ma ludzi niezastąpionych a zatem nie przejmujcie się bełkotem jakichś Diasów czy innych śwasów. Masz uprawnienia to "spadaj z baru czem prędzej !". Ci Diasowie nie przejmowali się do tej pory Waszymi problemami. Mieli w du.......Wasze awanse i problemy. Mieli za to wizje...........................Pytanie co takiego widzieli?!
Dokładnie, wniosek o zwolnienie ze służby złożony w kadrach, jednak przesłano skierowanie na kurs aspirancki.......żenujące, mają rozmach s...... , ewidentna próba przekupstwa funkcjonariusza za 30 zyli miesięcznie hehe, myślę, że się nie ugnę, po 24 latach pracy, wszystkich pozytywnych ocenach (powyżej oczekiwań) uważam, że ten aspirant należy mi się z urzędu........ale nic to, odchodzę po 24 latach w stopniu st. rachmistrza, bo trzeba tą żenadę jakoś zakończyć.Z tym, że jak odchodzisz to nagle stajesz się niezbędny i przecież zaraz mieli Cię awansować
szacunek, sierżant po 24 latach !!! żenada !Dokładnie, wniosek o zwolnienie ze służby złożony w kadrach, jednak przesłano skierowanie na kurs aspirancki.......żenujące, mają rozmach s...... , ewidentna próba przekupstwa funkcjonariusza za 30 zyli miesięcznie hehe, myślę, że się nie ugnę, po 24 latach pracy, wszystkich pozytywnych ocenach (powyżej oczekiwań) uważam, że ten aspirant należy mi się z urzędu........ale nic to, odchodzę po 24 latach w stopniu st. rachmistrza, bo trzeba tą żenadę jakoś zakończyć.
A pańcia (przechszta) pełniąca funkcję NUCS po trzech latach służby w PUCS nie skończywszy jeszcze kursu aspiranckiego kierowana jest na kurs oficerski. Mdli mnie. Niech mnie ktoś uszczypnieDokładnie, wniosek o zwolnienie ze służby złożony w kadrach, jednak przesłano skierowanie na kurs aspirancki.......żenujące, mają rozmach s...... , ewidentna próba przekupstwa funkcjonariusza za 30 zyli miesięcznie hehe, myślę, że się nie ugnę, po 24 latach pracy, wszystkich pozytywnych ocenach (powyżej oczekiwań) uważam, że ten aspirant należy mi się z urzędu........ale nic to, odchodzę po 24 latach w stopniu st. rachmistrza, bo trzeba tą żenadę jakoś zakończyć.
a wiecie, że były zdalne kursy aspiranckie teraz? bo u nas to tajemnica !!!! podobno nie było chętnych więc swoich " z musu" wysyłali. Jaja jakieś.A pańcia (przechszta) pełniąca funkcję NUCS po trzech latach służby w PUCS nie skończywszy jeszcze kursu aspiranckiego kierowana jest na kurs oficerski. Mdli mnie. Niech mnie ktoś uszczypnie
Ciekawe pytanie.Mam pytanko. Czy ktoś z tegorocznych emerytów otrzymał ekwiwalent za pranie munduru?
Dziś wpłynęło za pranie mundurów![]()
Ja również uważam że nie powinniśmy skarżyć decyzji zer, tylko skarb państwa (skarb państa reprezentuje DIAS), uważam że należy oprzeć się na ustawie o SC i art który mówił o tym że pracę w administracji zalicza się nam do emerytury jako okres równorzędny ze służbą , i taki stan prawny trwał przez okres 15.09.1999 aż do 2017 r. w międzyczasie TK uznał iż wykotłowaliśmy zadania policyjne i przyznano nam emerytury. (uzasadnienie z TK)Sławek, wydaje się, że w sądach przegrywamy bo zaskarżamy decyzje zer (zer wydał ją w oparciu o obow. Przepisy). Prodzę jeżeli można, aby prawnicy wskazali od czego się odwołać i do kogo w związku z niezaliczeniem lat służby przed 99r. Proszę o szybką reakcję, bo został mi jeszcze tydzień do wysłania odwołania.
dostałem 240 zeta.Mam pytanko. Czy ktoś z tegorocznych emerytów otrzymał ekwiwalent za pranie munduru?
A czy możesz wskazać w jakiej IAS?dostałem 240 zeta.