Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Zwróciłbym raczej uwagę na poniższą część komunikatu:Hmm...absolutnie nie chcę mieszać, ale w komunikacie z MSWiA nie ma mowy o SC czy SC-S - ,,Od lipca br. zniesiony zostanie wymóg ukończenia 55 lat przy przechodzeniu na emeryturę funkcjonariuszy Policji, Straży Pożarnej, Straży Granicznej i SOP. " No ale chyba nie ma co panikować.
Hmm...absolutnie nie chcę mieszać, ale w komunikacie z MSWiA nie ma mowy o SC czy SC-S - ,,Od lipca br. zniesiony zostanie wymóg ukończenia 55 lat przy przechodzeniu na emeryturę funkcjonariuszy Policji, Straży Pożarnej, Straży Granicznej i SOP. "
"Projekt ustawy o zmianie ustawy o zaopatrzeniu emerytalnym funkcjonariuszy służb mundurowych przygotowało MSWiA. Został on zaakceptowany na etapie uzgodnień międzyresortowych. Był także przedmiotem konsultacji ze związkami zawodowymi. Aktualnie został przekazany do rozpatrzenia przez Komitet Stały Rady Ministrów, który zajmie się tym dokumentem 27 czerwca br. Planujemy, że na najbliższym posiedzeniu projektem zajmie się Rada Ministrów, co pozwoli na jego uchwalenie podczas lipcowego posiedzenia Sejmu. Oznacza to, że wszystkie uprawnienia funkcjonariuszy służb mundurowych, objęte porozumieniem ze związkami zawodowymi służb mundurowych zostaną wprowadzone. Ich realizacja wynikająca z zapisów ustawy nastąpi z mocą obowiązującą od 1 lipca 2019 r." - tak więc komunikat dotyczy procedowanego projektu ustawy...
Najnowszy projekt ustawy jest tu: https://legislacja.rcl.gov.pl/docs//2/12321907/12598238/12598239/dokument401599.docx
Nie wpadajmy więc w paranoję, chociaż dotychczasowe doświadczenia naszej służby mogą do tego skłaniać. Więcej optymizmu.
Ja się przyznam, że chciałbym po prostu żebyśmy mieli to już za sobą, bo o optymizm coraz trudniej dlatego bardzo martwi mnie brak naszej sprawy na najbliższe posiedzenie sejmuNie wpadajmy więc niepotrzebnie w paranoję i "nie mieszajmy" niepotrzebnie nadinterpretacją, chociaż dotychczasowe doświadczenia naszej służby mogą do tego skłaniać. Więcej optymizmu.
...
Nie wpadajmy więc niepotrzebnie w paranoję i "nie mieszajmy" ...
A w porządku obrad 83 posiedzenia Sejmu na 3-4 lipca nie widać naszego UD541, no i nie ma dla niego nadanego jeszcze nr druku ???
Hola, hola ...
Nie wolno Ci - ani nikomu innemu z nas, nawet zbliżać się do defetyzmu, dopóki choć nie spróbujemy poszukać rozwiązań!
Próbujesz ?!
Nic nie stoi na przeszkodzie, by ZZ (MUNDUROWE!) odpowiedziały ... zajmując ostateczne stanowisko w trzy dni!
I nie ma się co "obcyndalać", że może w 21 dni jakiś geniusz tak skonstruuje uwagi, że zostaną uwzględnione.
Sławek wyraźnie wskazał, w którym miejscu będą działania, więc to tam można dopiero "marnować" czas i siły.
Ile to razy ZZ miały czas liczony w godzinach i "dały radę"! Teraz sami niech go sobie skrócą do AŻ trzech dni
i "wypuszczają" sprawę dalej. Przecież "pozycję wyjściową" można zdobyć samemu - lepszą i wygodniej, a nie
pod dyktando "ustawiaczy", planujących udać się na z góry upatrzone pozycje ...
... Ale ze zrozumiałych względów na publicznym forum o tym nie napiszę.
I tak będziesz słuchać życzeń cat? Miej swoje zdanieKomunikat MSWiA o postępie prac nad projektem emerytalnym, który był w tym miejscu usunięto na życzenie @cat ...
I tak będziesz słuchać życzeń cat? Miej swoje zdanie
@cat - wszechwiedzący mędrcu! Nie napinaj się tak, bo coś Ci pęknie. Nie uważam się za idiotę, chociaż owszem, bywam czasem naiwny. Wynika to jednak z uczciwego podejścia do życia. Ty natomiast masz chyba jakieś problemy z osobowością? Czujesz się niedowartościowany? Najwięcej zamieszania wśród mniej uważnych userów, to akurat wprowadzają Twoje pseudofilozoficzne wpisy, z których niewiele rozumieją. Taki styl pisania jest w sumie dla Ciebie "bezpieczny", bo jakby co, to przecież Ty właśnie tak samo myślałeś, tylko nikt Cię nie zrozumiał... Niczego nie sugerowałem! Link do komunikatu usunąłem na Twoje życzenie i to jest fakt (post #12,149).Coś trzeba mieć niepoukładane, by wpierw wcisnąć treść w której nie ma pół słowa w zakresie zainteresowań
użytkowników TEGO Forum, "zamieszać" tym - wzbudzając niepokój mniej uważnych userów, a na dokładkę
posądzić o paranoję i drwiąc przypisać własny błąd ("mieszanie") komuś innemu. Wszystko to, tonem
"dobrotliwego" Papy Smerfa.
Czyżby nie dotarło do Ciebie @bodrum, że przedmiotowy "komunikat" był niekompletny, gdyż dotyczył
użytkowników innego Forum ?! Nie zauważyłeś, że ta "nie nasza" treść zmyliła kilka osób ?!
CÓŻ Z TEGO, ŻE "KOMUNIKAT" DOTYCZYŁ PROJEKTU, JEŚLI NIE PRZEDSTAWIAŁ JEGO TREŚCI ???
Nikt nie musi nikogo słuchać, ale też nie musi robić z siebie idioty udając, że wszystko OK, a już ten zapis
sugerujący usunięcie jakoby ważnego dla nas komunikatu "na życzenie", to zwykłe chamstwo i bezczelność!
Projekt znamy co najmniej od wczoraj - w stosunku do niego DLA NAS treść "komunikatu" jest krokiem w tył!
@Kapka, jeśli nie ogarniasz bezsensu tamtego "komunikatu", spróbuję przykładu.
- Postanawiam "ogłosić" (w sobie wiadomym celu) pisemny komunikat z wyniku ustaleń z domownikami KTO
faktycznie rządzi naszą posesją. Wywieszam więc tabliczkę (z myślą o ewentualnych intruzach):
UWAGA, TUTAJ RZĄDZI WIELKI I GROŹNY PIES !!Według Twojej logiki, żadnego znaczenia mieć nie będzie, że domownicy zgodnie uznali, iż w naszym domu
tak naprawdę, to rządzi nasz pies - no chyba, że zabarykaduje się w szopie, bo kot wrócił ...
...
Myślę ...
Fragment komunikatu dotyczący postępów w procedowaniu projektu zacytowałem w poście #12,146. Projekty dostępne są na stronie RCL. Dodatkowo szczekać nie musisz, kto by to wytrzymał.. Od kilku postów próbujesz mnie obrazić chociaż ja w żadnym wcześniej nie zwracałem się personalnie do Ciebie. Uzurpujesz sobie jakieś specjalne prawa na tym forum, bo w domu i pracy nie chcą Cię słuchać? Nie chce mi się z Tobą gadać... (jakoś tak to leciało).Człowieku! Aaa ... ostatnie podejście ...
Wróć do KOMUNIKATU, do którego zamieściłeś linka (nie zasłaniając się projektem, którego tam nie było)
i wskaż - w którym miejscu miał dla nas jakiekolwiek znaczenie (prócz zmyłki niektórych),
a odszczekam wszystkie słowa do Ciebie skierowane!