Hawranek, jeżeli praca w firmie Cię cieszy i satysfakcjonuje, to sam rozumiesz, że Twoje pytanie jest trochę ......"odległe". Dam Ci taki przykład. Nie wiem dokładnie co miało się w tej ustawie zmienić, ale jakiś czas temu znajomi mi policjanci i żołnierze mówili mi, że obserwują "swoje ustawy" i gdy tylko staną się dla nich niekorzystne natychmiast odchodzą na emeryturę. Zrobili tak, bo wspomniane regulacje zrobiły się niekorzystne. Chwytasz?
Ale żeby było jasne Twój dylemat jest jak najbardziej słuszny. Po pierwsze, w kwestii "55", jeszcze niczego nie zmienili, a po drugie nikt Ci dziś nie da gwarancji jak długo może utrzymać się taki przepis, bo u nas to wiesz jedna noc i budzisz się w nowych realiach. Chyba nie muszę podawać najbardziej koronnego przykładu manipulacji z emeryturami z ostatnich lat. Znalazł się taki co wydłużył życie zawodowe kobiet o 7 lat, następnie.......
Ale żeby było jasne Twój dylemat jest jak najbardziej słuszny. Po pierwsze, w kwestii "55", jeszcze niczego nie zmienili, a po drugie nikt Ci dziś nie da gwarancji jak długo może utrzymać się taki przepis, bo u nas to wiesz jedna noc i budzisz się w nowych realiach. Chyba nie muszę podawać najbardziej koronnego przykładu manipulacji z emeryturami z ostatnich lat. Znalazł się taki co wydłużył życie zawodowe kobiet o 7 lat, następnie.......