Emerytury !!!

Zwracam się z prośbą do wszystkich Panów Dyrektorów oraz Naczelników. Proszę Was nie zastraszajcie ludzi, nie przeszkadzajcie w proteście, pozwólcie nam walczyć o to co nam się słusznie należy, a wierzę w to że dojdzie do protestów. Panowie to też jest w waszym interesie uzyskanie emerytur mundurowych.
Nie patrz na naczelników. Oni mają dobre zarobki i wolą się nie wychylać. Po strajku 2008 krążyły listy obecności. Dyro IC przy każdej okazji wyciągał z szuflady i od tego zaczynały się rozmowy :D

dicki

.... od 2008 roku wielu dicków o nucków są zwykłymi zollami .....

... czasy się zmieniają ....

... dla nas czas wyjątkowo działa Źle !!!

... w bieżącym roku brak podwyżek, skreślono nas z EM a po EURO bedziemy "wycinani" ....

..... więc ????????????????????????

Wołanie

Kapelanie, gdzie jesteś,
Lud celniczy woła,
Żebyś coś powiedział,
Stróża dał Anioła.

Chcemy stanąć w prawdzie,
Kłamstwo napiętnować,
Głośno krzyknąć razem,
Bogu podziękować.

Pokaż, żeś jest z nami,
Gestem, słowem, czynem,
Bo przecież Ksiądz Jerzy,
Czegoś był zaczynem.

Bo jeszcze nasz Wielki,
Nasz Ojciec Narodu,
Póki sił starczyło,
Mówił nam o Bogu.

Porzuć więc pielgrzymki,
Ciągłe do Betlejem,
Boś tu jest potrzebny,
Bo Twój lud marnieje.

Przecież my nie chcemy,
Modlitwy na pokaz,
Pielgrzym Ziemi Świętej,
Czy Złego adwokat?

Pokaż, że kariera,
To nie Twoja droga,
A tylko jak w pieśni,
Sutanna uboga.

Odrzuć zwodne gwiazdki,
Stołki, apanaże,
Powiedz tym kłamiącym,
Co Pan Ci nakaże.

Ostatnia edycja:
ciekawe,czy odwazycie się strajkować,czy zwiniecie ogon i dalej bedziecie pisac pisma emaile wysyłać majtki do brukseli

macie pociągnięcie 127 stron i czarna dziura,a podwyzki,pomostówki-po co?nie popieram akcji emerytur mundurowych bo jest nierealna,tak jak i akcja protestacyjna,nikt do niej nie przystapi.

Wobec takiej postawy rządu, zgodna z prawem akcja protestacyjna jest nieunikniona.
Do digital i meli napiszę tylko, że jeszcze w styczniu 2008, tuż przed tym jak stanęła cała Polska, podobnie wszyscy mówili, że nie będzie żadnego protestu, że nikt się nie ruszy, że wszyscy się boją, itd., itp.

Rząd zmusza nas do protestu. Zostaliśmy wprowadzeni w błąd. Premier stracił wiarygodność. Zobowiązania należy po prostu wypełniać.

Ps. Digital. Funkcjonariusze celni nie mogą strajkować. Poza tym: Kto wy???

Ostatnia edycja:
protest

... Jeżeli protest to teraz, kiedy Lud jest wzbużony !!!
Za jakiś czas emocje opadną !!!!
Dodatkowo trzeba połączyć siły z innymi ZWIĄZKAMI !!!
Nie pytać ludzi czy chcą strajkować , zle im powiedzieć, że nie ma wyjścia !!!!!!!!

Wobec takiej postawy rządu, zgodna z prawem akcja protestacyjna jest nieunikniona.
Do digital i meli napiszę tylko, że jeszcze w styczniu 2008, tuż przed tym jak stanęła cała Polska, podobnie wszyscy mówili, że nie będzie żadnego protestu, że nikt się nie ruszy, że wszyscy się boją, itd., itp.

Rząd zmusza nas do protestu. Zostaliśmy wprowadzeni w błąd. Premier stracił wiarygodność. Zobowiązania należy po prostu wypełniać.

Ps. Digital. Funkcjonariusze celni nie mogą strajkować. Poza tym: Kto wy???
wy czyli granica bo na nich spoczywa pierwsze uderzenie,mnie na granicy nie zobaczą jestem zajęty i mam w dupie euro2012,
trzeba być naiwnym człowiekiem aby wierzyć pluskowi,jak was związkowców potraktowali-bez wniosku MF gadać nie chcieli,
szukaliśmy i ja też od stycznia 2008 zakonnicy w burdelu i otrzymalismy odpowiedz,dlatego pisze do innych co dalej,jakieć pomysły?
bo pisma emeile akcje gówno dały.

Ja osobiście popieram PPE bo to jest do zrobienia i jest to przyszłością,bez tego nie tylko celników czeka bieda na stare lata,
ktoś powie że można samemu ale myśle że forma branżowa zorganizowana dla danej grupy zawodowej jest lepsza,
a zresztą poczytajcie sobie o systemie emerytalnym w USA jak chcecie ,

Ostatnia edycja:
jestem zollem już parę ładnych lat, też mam rodzinę na utrzymaniu - nie jest łatwo, też mam lekkie obawy (może jak wielu)lecz pomimo wszystko nie odpuszczę bo to jest dla mnie? dla nas? gra o wszystko. To nie tylko sprawa emerytur, choć priorytetowa. Jeżeli się nie podniesiemy nie uzyskamy w przyszłości niczego więcej, obojętnie czego to będzie dotyczyło.Nikt nie będzie się z nami liczył. Musimy być silni. Słabość nas zabije.
P.s. Może - co już się pojawiło w postach- połączyć siły z innymi formacjami mundurowymi - też wydmuchanymi. Myślę że to byłaby poważna siła.:confused:

do mela: więcej wiary mniej destrukcji, myślisz, że zacytowani poniżej nie czuja się "wydmuchani"!?:rolleyes:
"(...)Zdaniem FZZSM przebieg spotkania stoi w jaskrawej sprzeczności z przyjętymi zasadami dialogu społecznego. Konsultacje w sprawie tak ważnej dla funkcjonariuszy służb mundurowych, jaką jest ustawa emerytalna, mają charakter pozorowany i służą wyłącznie odnotowaniu na stronie MSW, że doszło do spotkania. W tej sytuacji FZZSM nie wyklucza dalszych działań protestacyjnych, również w okresie EURO 2012."

wiare to ja mialam,a zdanie na temat obecnej sytuacji w Słuzbie tez mam i wg.mnie emerytury mundurowe sa tematem dawno temu straconym.moge miec swoje zdanie?ile juz bylo propozycji akcji protestacyjnych-bo strajkowac nie mozemy,ile razy?i co i nic.gdyby nie wschod chyba w 2008 to nikt w wewnetrzych by tyłka nie ruszył.myslicie ze dzisiaj wschod jest zainteresowany jakimkolwiek protestem?wg mnie nie,oni sie ciesza ze maja robote,bo z tym u nich krucho.

Mela ma racje na wschodzie cienko z robotą wystarczy spojrzeć na liczbę chętnych do przyjęcia. Tylko jaki sens ma praca w takich warunkach do 67 roku życia ?? W świetle proponowanych zmian w ustawie o SC możliwe jest w zasadzie wykopanie f-sza w każdej chwili gdy nie przejdzie wariografu, testu fizycznego czy Bóg wie czego jeszcze Co zrobi taki np 62 letni były celnik wtedy, gdzie pójdzie - żebrać ? My nie mamy renty policyjnej, nie mamy niczego prócz patologicznych wręcz restrykcji - socjal 0... więc to najbardziej ludziom ze wschodu powinno zależeć jeżeli chcą tu zostać. Inaczej to nie ma sensu.

ale nikt nie mysli tak perspektywicznie co bedzie robił w wieku 60 paru lat,dajcie spokoj z tym wariografem-jesli ktos czytal projekt(?) to by wiedzial ze w uzasadnionych przypadkach na wniosek szefa sc,(z tego co pamietam),a ważne jest tu i teraz -juz widze tego funkcjonariusza,jak mówi rodzinie ze zaczynamy protestowac,jaki opier...l dostaje od zony ze go z roboty wyrzucą,a na jego miejsce ilu chetnych?

Mela to wg Ciebie zawsze mamy żyć na kolanach, nie sprzciwiać się kłamstwu, obłudzie, pogardzie dla drugiego człowieka. I do śmierci j...ć. Czy Ty wiesz jak wygląda praca na pasie? Wszystko jest o.k. tak? Mam w dupie podwyżki, mam w dupie awanse, ja chcę tylko mieć szansę dożycia do emerytury, a jak już mi się uda to chcę na niej godnie godnie żyć. Czy to aż tak dużo?

nie wiem jak wyglada praca na ppasie i obym sie nigdy nie dowiedziała,ale uwazam ze sprawa emerytur mundurowych jest przegrana.nie ma co sie licytowac gdzie kto mieszka i pracuje.mało kto z nas jest ekspertem i pensja satysfakcjonujaca.ty masz swoje problemy na wschodzie a ja swoje w w-wie.jesli bedzie akcja to JAK ZAWSZE przyłącze sie,ale uwazam ze nie bedzie.

Dobrze, że się zreflektowałaś mela.

Wyrok w imieniu Rzeczypospolitej Polskiej:

"W skrajnej postaci najbardziej "opłacalnym" byłoby dla funkcjonariuszy celnych wykonywanie tych czynności w ramach tzw. "strajku włoskiego" gdzie trudno byłoby funkcjonariuszom zarzucić naruszenie swych obowiązków wobec wykonywania niektórych wyłącznie czynności celnych ze szczególną dokładnością wręcz ich celebrowanie"

http://celnicy.pl/content.php?751-Wyrok-w-imieniu-RP-Sąd-Okręgowy-w-Elblągu

Ostatnia edycja:
Back
Do góry