Emerytury !!!

zainteresowanie tematem powalające

Jestem zupełnie przeciwnego zdania. Brak wpisów to nie jest brak zainteresowania, a poszedłbym dalej - wyczuwa się napięcie w oczekiwaniu.
Zarząd dostał wytyczne od Zjazdu, dajmy więc trochę czasu na ustalenia z pozostałymi Związkami, nie tylko celniczymi.
Wszak taktykę ustala się w zaciszu gabinetów...

mela, zamieszczasz posty- ok. Ale za dużo pesymizmu i zwątpienia. Nie jest to na pewno budujące. Chyba, że o to chodzi.:confused:

Polecam pismo na str. KZ NSZZ Solidarność przy IC we Wrocławiu

NSZZ "S" pyta Centrale ZZ
12.03.2012.

- czy zaistniała sytuacja wymaga przeprowadzenia wspólnego, realnego i legalnego protestu w Służbie Celnej ?

W piśmie z dnia dzisiejszego (12-03-2012 r.) przedstawiciele NSZZ „Solidarność” zauważając, że Rząd RP nie zamierza realizować obietnic związanych z objęciem funkcjonariuszy celnych systemem emerytalnych służb mundurowych, zadają Przewodniczącym Central Związkowych dwa pytania:

- czy zaistniała sytuacja wymaga przeprowadzenia wspólnego, realnego i legalnego protestu w Służbie Celnej ?

- czy przewodniczący central związkowych są w stanie wziąć na siebie kolegialną odpowiedzialność przygotowania i przeprowadzenia protestu w Służbie Celnej ?

NSZZ „Solidarność” na te pytania odpowiada - TAK !

Biorąc pod uwagę pewne zdezorientowanie funkcjonariuszy celnych zaistniałą sytuacją uznajemy, że powyższe pytania należy postawić publicznie i publicznie na nie odpowiedzieć. Brak odpowiedzi uznamy za niechęć do podjęcia wspólnych, zdecydowanych i „niepapierowych” działań.

.:PISMO DO CENTRAL ZWIĄZKOWYCH :http://solid.home.pl

Pozdrawiam i
CELNIKU ZADEKLARUJ SIĘ

No i Przewodniczący WSZYSTKICH Central zostali wywołani do tablicy. Nadeszła godzina prawdy. Czekamy na odpowiedzi.

Gratulacje dla "Solidarności" za jasne postawienie sprawy!!!

cytat "Niestety w kuluarach rozmów z władzami dochodzi już do drwin z naszej grupy zawodowej. Ostatnio
słyszeliśmy określenie „Papierowy Tygrys” wypowiedziane z lekceważącym machnięciem ręki -
papierowy bo poza pisaniem dziesiątek papierowych wezwań i stanowisk, nic realnego nie potrafimy
uczynić aby zmienić to co winno być zmienione."
. Do funkcjonariuszy- zwłaszcza tych niezdecydowanych- czy trzeba jeszcze coś wyjaśniać!? Zobaczcie jakie wystawiamy sobie świadectwo !!!:mad:

forum czytają również dice i nuce, widzą, że walec ruszył i będą starali się go zatrzymać. Nie odpuszczajmy i nie dajmy się zastraszyć. Zobaczcie, że pomimo przeciwności poparcie dla naszej sprawy jest - tak jak nasza frustracja i zdesperowanie - coraz większe. Góra obawia się najbardziej naszej jedności. Nie dajmy już sobą pomiatać, miejmy trochę godności i szacunku dla nas samych!!!:mad:.

Akcja protestacyjna jest nieunikniona, to już pisałem. To na ten czas truizm.

Ryszard Margas z Wrocławia napisał dzisiaj, że oczy wszystkich funkcjonariuszy skierowane są teraz na nas tj. Przewodniczących central związkowych.

Równolegle CZ. Górski i A.Ciesielski napisali do nas, że są gotowi do działania.

Ja może od razu napiszę jako jeden z wywołanych do tablicy:
TEŻ JESTEM GOTOWY DO DZIAŁANIA, ALE MOJE OCZY SKIEROWANE SĄ NA WSZYSTKICH FUNKCJONARIUSZY

Przepraszam jeżeli nie jest to jasne, ale na pewno niebawem wszyscy mnie zrozumieją.

forum czytają również dice i nuce, widzą, że walec ruszył i będą starali się go zatrzymać. Nie odpuszczajmy i nie dajmy się zastraszyć. Zobaczcie, że pomimo przeciwności poparcie dla naszej sprawy jest - tak jak nasza frustracja i zdesperowanie - coraz większe. Góra obawia się najbardziej naszej jedności. Nie dajmy już sobą pomiatać, miejmy trochę godności i szacunku dla nas samych!!!:mad:.
Oczywiście, że dice i nuce w obawie utraty stołków będą przeszkadzać, jednak sądzę, że oni też chcieliby, aby sprawa emerytur wreszcie się rozstrzygnęła po naszej myśli. Przecież oni skorzystaliby z tego co dół wywalczy. Poza tym sam szef SC też miałby rozwiązane ręce, bo czy tak naprawdę ktoś wyobraża sobie celnika pracującego do 67 roku życia (szczególnie przy znanej wszystkim "opiece medycznej").

Szefie SC, czy pan wyobraża sobie celnika pracującego do 67 roku życia ?

CELNIKU ZADEKLARUJ SIĘ

No i Przewodniczący WSZYSTKICH Central zostali wywołani do tablicy. Nadeszła godzina prawdy. Czekamy na odpowiedzi.

Szanowny Thomas'ie. Ot, właśnie nie wszystkich!
"Namieszać" tu może z uwielbieniem stojący pod tablicą "profesor" (ostatnio bodajże imający się medycyny),
któremu nie w smak pewnie także nie- wywołanie jego samego ... !

Wydaje mi się, że nadszedł koniec ściemniania. Będziemy mieli okazję zobaczyć kto jest z nami, a kto z "sakiewką srebrników". Pamiętamy ... 2008.:cool:
p.s. uciszył się black Jack- ciekawe

działajmy, pan Cichoci dziś w polskim radiu powidział, że nie ma zgody na rozszerzenie ustawy emerytalnej o celników

Ostatnia edycja:
już mniej niż 3 miesiące do otwarcia EURO 2010, a jakiekolwiek działania które chcemy podjąć musza być bardzo stanowcze i powinny nieść realną groźbę wystąpienia komplikacji związanych z tą imprezą, jedyna moim zdaniem szansa na uzyskanie jakichkolwiek szybki działań ze strony rządowej to gremialne składanie wniosków o zwolnienie ze służby ( 3 miesięczny okres wypowieddzenia) w razie nie podjęcia ,przez rząd, działań zmierzających do realizacji złozonych obietnic.
tylko na to trzeba ogromnej odwagi i zorganizowanego działania.

To raczej nie przejdzie przypominam ze część ludzi ma 2 tyg okres wypowiedzenia :) Lepiej chyba postąpić tak jak w 2008 - choroby, opieki, urlopy zdrowotne, krwiodawstwo - a jak to się wyczerpie to protest włoski do skutku - mogę robić jedno zgłoszenie godzinę jak się uprę - zamiast 50-60 zrobię 12 to już będzie paraliż. Do działania przystąpię od momentu gdy zostanie ogłoszona oficjalna data rozpoczęcia akcji protestacyjnej. Z całym szacunkiem dla organizatorów, ale wędrówki do posłów, którzy maja nas głęboko w dupie uważam za infantylne... U mnie w oddziale ludzie twierdzą, że związki nic nie robią, ale myślę, że gdyby otrzymali wyraźny sygnał do protestu to bez wahania by go poparli. W końcu walczymy o naszą przyszłość, nie widzę siebie na nocach w wieku 66 lat po 2 wylewach...

W całej Polsce trwają rozmowy z Posłami PO. Każdy funkcjonariusz, który potrafi działać a nie tylko gadać powinien udać się teraz do Posła.

Ponadto rozpoczęła się akcja wysyłania e-maili do Premiera. E-mail zawiera nagranie Premiera z Kuźnicy Białostockiej.

To początek działań. Ostatecznie zostanie ogłoszona akcja protestacyjna, dlatego proszę nie biadolić i brać się do roboty.
Ta akcja nie wypali, jeżeli nie skonsolidujemy się jako środowisko wokół wczesniejszych, właśnie wdrażanych działań.

celniku wyślij mail do Premiera, zdeklaruj się

Sklepowa z GS-u

Celnik Premierowi,
Wiele przypomina,
Tak jak innym posłom,
Których to jest wina.

Bo myślą wyłącznie,
O swych apanażach,
Jak z GS-u sklepowa,
Co to niedoważa.

Nakłamać każdemu,
Prawie bez wyjątku,
Hasełko wyborcze,
Od świątku do piątku.

Walmy w nich mejlami,
Polityczne trupy,
Niech nie zawracają,
Więcej nam już d…….. .

Walmy w nich mejlami,
Niech oczami świecą,
Niech się naród śmieje,
Wnet w niebyt odlecą.

Polityczny nie tylko,
Dla niektórych pora,
Szczoteczka do zębów,
I wyprawka „ворa”.

To jest już kwestia nie tylko naszych emerytur, ale sprawa arogancji, obłudy, zakłamania i bezkarności rządzących tym krajem. Niesamowite, co oni z nami wyprawiają. W innych służbach nie dzieje się nic bez zgody ich związków, o co w tym chodzi? Czemu jesteśmy tak podle traktowani mimo naszej skutecznej i trudnej pracy?

Back
Do góry