Emerytury !!!

Najlepszym rozwiązaniem to wyj......ać wszystkich kierowniczków , naczelniczków i niech zobaczą jak jest po drugiej stronie. Myślę że wtedy by się integrowali ze zwykłym celnikiem w czasie protestów o zachowanie SC oraz nabycia pełnych praw emerytury mundurowej.
jeżeli 16 dyrektorów stanęło by za swoimi ludźmi to może dało by coś do myślenia w tym MF-e.

Rząd ma tylko jeden cel w procedowaniu projektu obywatelskiego w sprawie emerytur, przedłużyć wszystko do dnia rozwiązania SC. Oczywiście nie mają żadnego, absolutnie żadnego projektu, koncepcji, pomysłu na to aby emerytury przyznać nam teraz. Dlaczego nie mają: bo brak im fachowców, którzy przedstawiliby rzetelny, oparty na przepisach prawa alternatywny projekt w stosunku do naszego, bo nie potrafią przyznać się do błędu jakim jest KAS, gdyż pogubili się w tym co robią, a Pan Szałamacha traci zaufanie prezesa wszystkich prezesów i MF ogarnia przerażenie, w końcu - nie bo nie.
Mam coraz większe wątpliwości co do pomyślnego wprowadzenia KAS przez MF. Pieniędzy na 500+ brakuje, chociaż oficjalnie rząd zaprzecza. Obecnie pieniądze przesuwa się z innych działalności, dziedzin: a to likwiduje się szkolenia (nie mówię o tych w SC, bo tu jest inny powód), a to ogranicza się dofinansowanie dla firm ubiegających się o dotacje w biurach pracy, dalej, planuje się zamrożenie płac w budżetówce. Pieniędzy w kasie państwa ubywa. Wśród różnych genialnych, kosztownych pomysłów rządu, także i KAS będzie słono kosztował, a efekt jego wprowadzenia wydaje się niepewny. Czy warto będzie ryzykować kupę kasy na coś co nie przyniesie, w tej trudnej sytuacji, natychmiastowego efektu? Sądzę, że nie.
Trudna sytuacja rządu będzie się pogłębiać, a to daje nam jeszcze jeden atut do ręki w walce o zachowanie SC. Stoimy przecież na straży ogromnych wpływów do budżetu i skutecznie działamy. Piłka jest po naszej stronie, działajmy zgodnie z programem protestu ZZ Celnicy.pl, a udowodnimy, że warto nas zachować, że warto w nas inwestować.

Najlepszym rozwiązaniem to wyj......ać wszystkich kierowniczków , naczelniczków i niech zobaczą jak jest po drugiej stronie. Myślę że wtedy by się integrowali ze zwykłym celnikiem w czasie protestów o zachowanie SC oraz nabycia pełnych praw emerytury mundurowej.
jeżeli 16 dyrektorów stanęło by za swoimi ludźmi to może dało by coś do myślenia w tym MF-e.

Racja. Wszyscy czekaliśmy jak zachowa się kadra kierownicza. ( wyjątki oczywiście pozdrawiamy.....cit. )

Kilka faktów i cytatów.

Dochody budżetu w 2016 mają wynieść ok. 297 mld zł, a wydatki blisko 352 mld zł, czyli deficyt będzie sięgał 55 mld zł. To rekord, bo tak dużej dziury budżetowej jeszcze nie było – ostrzegają ekonomiści..

Dziura budżetowa 2015 43mld
Dziura budżetowa 2016 55mld ale wyjątkowo w 2016 wpływy z aukcji LTE +9,2 mld zł, zysk z NBP +3,2 mld.

+ dodatkowo 500+ wypłacane tylko od kwietnia daje 17mld. W 2017 będzie to już 23mld!!

W takim właśnie momencie SC i skarbówka powinny być wzmacniane. Konsolidacja i KAS to prawie hazard. Może być lepiej ale może być też gorzej - szczególnie w pierwszych latach reformy.

Jak będzie w 2017?? Dziura budżetowa 2015 -55mld
brak aukcji LTE -9,2 mld
brak zysku NBP -3,2 mld
wyższe wypłaty z 500+ płacone już od stycznia -6mld

=dodatkowo na minusie -18,5mld!!!

brak SC -98mld!!!.
Koszty zmian SC na KAS ?? brak danych

KAS ile zasili w pierwszym roku 60,70,80mld?? Nikt tego nawet nie policzył.

czy KAS pokryje?? można gdybać ale bankructwo Grecji przy tym to może być pikuś

Nie wiem jak na innych przejściach granicznych ale na moim przejściu to nasza służba traktowana jest przez SG jako zło konieczne a co najciekawsze to nasza kadra kierownicza wyższego szczebla tańczy tak jak jej grają już nie wspominam o kadrze kierowniczej niższego szczebla. Dziwne jest aby szefostwo w W-we nie lobbowało naszych przywilejów tj. emerytur mundurowych. Inne służby mundurowe jak widzę mają silną kadrę i dbają o swoich.

Do tych wszystkich którzy liczą na merytpryczne dysputy : zapomnijcie by do takich debat doszło.

W mediach PROSTE wytłumaczenie problemu bierze zawsze górę nad DOBRYM MERYTORYCZNIE. Tak było jest i będzie.

Wystarczy że jeden dobrze opłacany dziennikarz poprowadzi odpowiednio swój program w tv a nasze zabiegi o godny i rzetelny wizerunek SC na forach, fejsbukach i innych mediach tradycyjnych pójdą się....

Stereotyp celnika łapówkarza i urzędnika nieroba jest zbyt głęboko zakorzeniony w naszym społeczeństwie. Albo między wierszami dyskutanci obrzucą nas zarzutami o to że krzyczymy bo ktoś w koncu karze nam zabrać się do roboty albo że nam łapówki i esbecje chcą wygonić z szeregów.

Z oboma argumentami można często spotkać się w komentarzach a nawet w samych artykułach prasowych.

Wysłane z mojego LG-H500 przy użyciu Tapatalka

Ten rząd to Ci sami ludzie , którzy nam i nie tylko nam obiecywali przed wyborami i krótko po nich , podpisywali się pod wnioskami do TK, popierali naszą inicjatywę. Teraz to my musimy wykazać, że to było zwykłe oszustwo i zakłamanie. Kłamca musi zostać pokazany. Są materiały prasowe, różne medialne wypowiedzi w radio i tv. Trzeba to wszystko zebrać i rozpowszechnić, pokazać ludziom , że ta władza nie zasługuje na 36 % nie zasługuje nawet na 0,5 % . Bo - cytując klasyka- jeśli tacy zaczynają rządzenie od kłamstw to gdzie skończą?
A tak na marginesie to trza się ponownie ruszyć a te materiały z ich kłamstwami pokazać tym wszystkim naszym koleżankom i kolegom którzy mają jeszcze jakiekolwiek wątpliwości a może inaczej nadzieje , że znajdą uznanie w przyszłym Srasie. Te materiały też przesłać trzeba do całej kadry kierowniczej . Ja już część przejrzałem i jak to się ogląda to wprost uwierzyć nie można że to są teraz Ci sami ludzie. Kłamcy i oszuści.
Ale się wk-wiłem teraz

Ostatnia edycja:
Ten rząd to Ci sami ludzie , którzy nam i nie tylko nam obiecywali przed wyborami i krótko po nich , podpisywali się pod wnioskami do TK, popierali naszą inicjatywę. Teraz to my musimy wykazać, że to było zwykłe oszustwo i zakłamanie. Kłamca musi zostać pokazany. Są materiały prasowe, różne medialne wypowiedzi w radio i tv. Trzeba to wszystko zebrać i rozpowszechnić, pokazać ludziom , że ta władza nie zasługuje na 36 % nie zasługuje nawet na 0,5 % . Bo - cytując klasyka- jeśli tacy zaczynają rządzenie od kłamstw to gdzie skończą?
A tak na marginesie to trza się ponownie ruszyć a te materiały z ich kłamstwami pokazać tym wszystkim naszym koleżankom i kolegom którzy mają jeszcze jakiekolwiek wątpliwości a może inaczej nadzieje , że znajdą uznanie w przyszłym Srasie. Te materiały też przesłać trzeba do całej kadry kierowniczej . Ja już część przejrzałem i jak to się ogląda to wprost uwierzyć nie można że to są teraz Ci sami ludzie. Kłamcy i oszuści.
Ale się wk-wiłem teraz
Niech się gówniarze uczą polityki- zaśmiał się Prezes.

Peło dymało mnie przez 8 lat. Idzie przywyknąć.

Podobne odczucia mam gdy słysze swięte oburzenie obecnej opozycji co do naszych emek. A gdzie byli przez ostatnie 8 lat?

Wszystkie łajzy tyle samo już znaczą.

Wysłane z mojego LG-H500 przy użyciu Tapatalka

Ewidentnie widać, że nawet nie zajęli się problemem. Powtórzyli to samo co już wcześniej wskazywali. To tylko gra na czas aby do końca nas wyr...ać. Bez naszych działań rząd nawet nie podejmie tematu, a miękkie postępowanie, działanie zgodnie z prawem nie robi na rządzie wrażenia. Zamiatają i rozgrywają nas jak chcą, a my zbieramy podpisy zamiast stworzyć monolit i zadziałać. I tak większość, dużą większość wydalą ze służby. Zapoczątkujmy dobrą zmianę swoim działaniem i determinacją. Rolą związków jest koordynacja działań, ale działań wszystkich funkcjonariuszy.

Coś mi się zdaje, że odstąpienie od protestu generalnego przed NATO I ŚDM było dużym błędem. To były nasze karty przetargowe. Wierzę Sławkowi, ale i jego chyba ktoś oszukał. Co do polityków to takie k..wy sprzedajne. Przed Cłem rysuje się świat w czarnych kolorach. Pozdrowienia dla wszystkich prawdziwych Celników.

Wszystko odpuściliśmy. Powiem że medialnie szczyt NATO był lepszym pretekstem niż ŚDM szczególnie pod kątem akcji protestacyjnych. Natomiast po ŚDM pozostanie nam już tylko modlitwa.................

Wśród grupy funkcjonariuszy powstała inicjatywa, która przewijała się już na forum celnicy.pl dotycząca rozpropagowania kilku artykułów informujących społeczeństwo o sytuacji w SC na portalu wykop.pl ,który jest odwiedzany przez ok 7 milionów internautów. Rozpropagowanie polegało by na klikanie za wykopaniem określonego artykułu w celu uzyskania pewnej liczby głosów poparcia ,zwykle wystarcza ok 500 czasami 1000 głosów żeby dany artykuł trafił na pierwsza stronę portalu.

Wówczas mielibyśmy darmowa reklamę. Obecnie wydaje się nam najistotniejsze nadanie rozgłosu zapisowi w projekcje ust. o KAS przyznania z automatu stopni oficerskich oraz emerytur mundurowych pracownikom UKS-ów kosztem naszego środowiska.Podaje link do proponowanego artykułu i proszę o zaangażowanie całego środowiska w tą oddolna akcję : http://www.wykop.pl/link/3220229/rzad-pis-u-chce-przyznac-emerytury-mundurowe-pracownikom-uks-ow/

ewentualnie jeszcze dwie inne propozycje : http://www.wykop.pl/link/3231043/merkel-z-putinem-zadowoleni-z-decyzji-jaroslawa-kaczynskiego/,

http://www.wykop.pl/link/3218391/marian-banas-mistrzem-w-psuciu-finansow-publicznych/.

Myślimy jeszcze o umieszczeniu filmu opisującego zadania Służby Celnej w celu rozpropagowania wiedzy społeczeństwa o pracy naszej formacji np https://www.youtube.com/watch?v=iF07i7DOsjs . Mile widziane są propozycje całego środowiska.

Wszystkie inicjatywy są fajne, ciekawe. Tylko, że Ci od których coś zależy (rząd,MF) mają to w dupie. Nikt nie liczy się ze słabym, przegranym. Liczą się tylko z siłą która może im zagrozić , obalić. A tak z innej beczki to ciekawy jestem jak długo państwo nasze kochane i kochany rząd poradziło by sobie bez wpływów ze Służby Celnej (wszystkich) . Jak długo firmy import-export są w stanie bez naszego udziału prosperować. Państwo bez pieniędzy, nie ma na pensje dla ministrów, dyrektorów, na szkolnictwo itp. Firmy bez zwrotu VAT, bez odpraw. Bardzo ciekawe jak długo. Jeszcze jedno nurtujące mnie pytanie, jak długo utrzyma się RZĄD bez pieniędzy. Pozdrawiam wszystkich prawdziwych Celników.

Wszystko odpuściliśmy. Powiem że medialnie szczyt NATO był lepszym pretekstem niż ŚDM szczególnie pod kątem akcji protestacyjnych. Natomiast po ŚDM pozostanie nam już tylko modlitwa.................

Decyzja odstąpienia od protestu była słuszna. Gdybyśmy dalej prowadzili protest zrobiono by z nas zdrajców ojczyzny, mało, zdrajców NATO i przeciwników religii katolickiej.

Back
Do góry