Emerytury !!!

no dobra zalogowalam się do wykopu ale jestem dyletantką i nie wiem co powinnam wciśnąć żeby wykop był skuteczny, please help głupiej blondynce!!!

no dobra zalogowalam się do wykopu ale jestem dyletantką i nie wiem co powinnam wciśnąć żeby wykop był skuteczny, please help głupiej blondynce!!!

;)

kliknij link do artykułu, zaloguj się i kliknij w pole po lewej stronie artykułu "wykop" - odrobinę wyżej jest licznik "wykopów"

powodzenia

Witam... w każdej sprawie ważne jest, aby było o niej głośno! Wysyłajmy jak napisano e-maile, sms-y do koleżanek, kolegów z Naszej służby oraz znajomych. To naprawdę niewiele. Część osób powątpiewa w sens, ale ważna jest świadomość obywateli! Im o nas głośniej... tym dla sprawy... lepiej pzdr :cool:

Koledzy i koleżanki oraz Nasz Sławku dziwię się ,że walczymy tylko o emki ,ale myślę,że w pierwszej kolejności powinniśmy walczyć ,żeby skarbówkę włączono do Naszych struktur a nie jak zapisano w Ustawie o KAS.Kolejnym etapem może być wyłączenie skarbowców z Naszej ustawy emerytalnej o którą walczymy.Wtedy to my będziemy wiodący a nie skarbowcy.Może ZZ powinny przyjąć taką strategię w obronie Naszej formacji?

Koledzy i koleżanki oraz Nasz Sławku dziwię się ,że walczymy tylko o emki ,ale myślę,że w pierwszej kolejności powinniśmy walczyć ,żeby skarbówkę włączono do Naszych struktur a nie jak zapisano w Ustawie o KAS.Kolejnym etapem może być wyłączenie skarbowców z Naszej ustawy emerytalnej o którą walczymy.Wtedy to my będziemy wiodący a nie skarbowcy.Może ZZ powinny przyjąć taką strategię w obronie Naszej formacji?
No toś wymyślił kocie

Witam... Mam pytanie: czy funkcjonariusze celni... wymarli? Czy już nawet nie chce nam się w naszej sprawie kiwnąć...palcem?! Rozumiem urlopy, zmęczenie... Ale bez przesady! Zarejestrować się i kliknąć na wykopie to takie wyzwanie?! To popierdółka! Niech każdy z nas pier...nie się w głowę dla... otrzeźwienia i zrobi coś dla Nas Samych!!! Pzdr:cool:

Tak na marginesie taka ciekawostka, w kontekście dzielenia funkcjonariuszy na "liniowych" i "nieliniowych".
Straż Graniczna się mobilizuje. Funkcjonariusze "zza biurek" pomogą tym w terenie

Czytaj więcej na http://www.rmf24.pl/fakty/polska/ne...ce=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome
Z tego co wiem, a wiem to na pewno, w Służbie Więziennej jest około 7 tysięcy (z 27 tysiecy ) funkcjonariuszy, którzy wykonujących zadania logistyczne, finansowe, kadrowe, wspomagające itp, niezwiązane z bezpośrednim wykonywaniem zadań z ustawy o SW. W policji około 4 tysięcy policjantów pełni służbę w pionie wspomagającym i około 20 w departamentach MSWiA. Nie licząc tych policjantów którzy pełnią służbę w wydziałach postępowań administracyjnych, kadrach, finansach itp poszczególnych komend wojewódzkich.

Przypominam o akcji Wykop .Wśród grupy funkcjonariuszy powstała inicjatywa, która przewijała się już na forum celnicy.pl dotycząca rozpropagowania kilku artykułów informujących społeczeństwo o sytuacji w SC na portalu wykop.pl ,który jest odwiedzany przez ok 7 milionów internautów. Rozpropagowanie polegało by na klikanie za wykopaniem określonego artykułu w celu uzyskania pewnej liczby głosów poparcia ,zwykle wystarcza ok 500 czasami 1000 głosów żeby dany artykuł trafił na pierwsza stronę portalu.

Wówczas mielibyśmy darmowa reklamę. Obecnie wydaje się nam najistotniejsze nadanie rozgłosu zapisowi w projekcje ust. o KAS przyznania z automatu stopni oficerskich oraz emerytur mundurowych pracownikom UKS-ów kosztem naszego środowiska.Podaje link do proponowanego artykułu i proszę o zaangażowanie całego środowiska w tą oddolna akcję : http://www.wykop.pl/link/3220229/rza...wnikom-uks-ow/

ewentualnie jeszcze dwie inne propozycje : http://www.wykop.pl/link/3231043/mer...-kaczynskiego/,

http://www.wykop.pl/link/3218391/mar...w-publicznych/.

Myślimy jeszcze o umieszczeniu filmu opisującego zadania Służby Celnej w celu rozpropagowania wiedzy społeczeństwa o pracy naszej formacji np https://www.youtube.com/watch?v=iF07i7DOsjs . Mile widziane są propozycje całego środowiska. Możecie sami dodawać materiały dotyczące SC.Ważne żeby informować całe środowisko a inicjatywie. Dużo osób nie odwiedza forum wiec trzeba zachęcić ich bezpośrednio do zaangażowania w sprawę.

wykopany ![QUOTE

Powoli akcja się rozkręci ,większość f-s w ogóle nic nie wie o akcji albo dopiero planuje się tym zająć. Niektórzy nie wiedzą jak się tam zarejestrować. To proste trzeba kliknąć na zaloguj a potem poniżej jest opcja zarejestruj.Rejestracja trwa 1 minutkę.

Myślę, że w świetle tego co rząd zaproponował w sprawie naszych emerytur ZZ Celnicy.pl powinien natychmiast wystąpić o udzielenie informacji publicznej do wszystkich służb objętych systemem zaopatrzeniowym o wskazanie ilu funkcjonariuszy każdej z nich wykonuje zadania wskazane w wyroku TK... Musimy nazbierać amunicji do dalszej walki... Wystarczy już tej zabawy... Musimy udowodnić władzy, że ich propozycje są niedorzeczne....

Myślę, że w świetle tego co rząd zaproponował w sprawie naszych emerytur ZZ Celnicy.pl powinien natychmiast wystąpić o udzielenie informacji publicznej do wszystkich służb objętych systemem zaopatrzeniowym o wskazanie ilu funkcjonariuszy każdej z nich wykonuje zadania wskazane w wyroku TK... Musimy nazbierać amunicji do dalszej walki... Wystarczy już tej zabawy... Musimy udowodnić władzy, że ich propozycje są niedorzeczne....

Jeśli chodzi o Służbę Więzienną to uzyskaną informację już przesłałem na maila do zz celnicy.pl Poznaniu i rzecznika zz w zeszłym tygodniu. Przestałem też częściową informację dotycząca policji. KGP nie przekazala mi informacji m. in. o liczbie policjantów w wydziałach postępowań administracyjnych (są usytuowane w tzw służbie prewencji), finansów, kadr, komunikacji społecznej itp w komendach wojewódzkich, więc trzeba by pisać wnioski o inf publ do poszczególnych komend wojewódzkich. KG SG mi nie odpowiedziała (podała tylko ogólne dane o liczbie funkcjonariuszy i cywili) bo uznała że żądam informacji przetworzonej, więc w przypadku SG też trzeba się zwrócić do poszczególnych komendantów oddziałów SG.
Jak wrócę i się trochę ogarnę, to napiszę kolejne wnioski w przyszłym tygodniu. Oczywiście nikt na nikogo nie musi czekać. Każdy obywatel może z takim wnioskiem wystąpić sam....

Ostatnia edycja:
Back
Do góry