Emerytury !!!

czy zz celnicy.pl walczy o zasrane pomostówki dla biórpwców a co z Wzp dozór granica dalej mają tracić zdrowie i nerwy aby eksperci w kapciaciach brali kasę za walenie w ciula. ludzie to jest jakiś cyrk.

- konieczne będzie udokumentowanie służby w ww. komórkach i wykazanie, że funkcjonariusz pełnił służbę i wykonywał ww. zadań przez okres 5 lat od 1999 roku, tj. zakres obowiązków lub karta opisu stanowiska bądź inny dokument potwierdzający wykonywanie tych zadań. "

- ustawa o Służbie Celnej lipiec 1999r.
- wejście do UE 01.05.2004
jakby nie liczyć nie ma 5 lat!

NA POTĘGĘ "WYMASOWANA" zostanie cała wewnętrzna granica UE, no chyba, że chodzi o datę 01.01.1999r, ale któż to wie, skoro nie ma stanowiska rządu na piśmie.

5 lat na być nieprzerwanego czy 5 lat łącznie okresów???
czy w KAS można dozbierać do tych 5 lat czy chodziło tylko o SC

co za bzdurne stanowisko, dalej niezgodne z Konstytucją traktujące nas w sposób dyskryminujący. Co jeśli dobijając do 55 lat nagle zmieni się Rząd i nie zaliczy mi jakiś 5 lat tylko będzie chciał inne np. 20?

wątek wyraźnie przybiera formę kącika dla defetystów :D
mistrzów szybkich analiz opartych o pogłoski i własne strachy ...
nie karmić trolli.

CELNIKU ZADEKLARUJ SIĘ !

- ustawa o Służbie Celnej lipiec 1999r.
- wejście do UE 01.05.2004
jakby nie liczyć nie ma 5 lat!

NA POTĘGĘ "WYMASOWANA" zostanie cała wewnętrzna granica UE, no chyba, że chodzi o datę 01.01.1999r, ale któż to wie, skoro nie ma stanowiska rządu na piśmie.

Koledzy i koleżanki.
Nie szukajcie logiki w czymś, co z założenia twórców , logiki jest pozbawione.
To nie jest żadne stanowisko rządu.
To PIASEK, którym rzucają nam po oczach. Zajęci szukaniem logiki tracimy CZAS.
I O TO IM CHODZI.
Proszę przeczytajcie jeszcze raz harmonogram Sławka. Skupcie się na tym co zależy od was, od każdego z osobna, od wszystkich razem. To jest ważne. Skupcie się na DZIAŁANIU.

zgodmie z orzeczeniem TK wszyscy fc walczący z bandytami mają mieć emerytury takie jak policja 15/25 i to jest uczrzciwe w kadrach jest zakres obowiązków a widzę' że nieroby biurowe 55 chcą uciec ze służby.

puk puk to ja, KAS. A nie macie czasu bo podniecacie się emeryturami? Który to już raz? A kalkulator wysokości emerytur po raz kolejny uruchomiony? Przecież liczyliście i co wyszło? Ano jedna pikieta, druga, akcja protestacyjna. I czym się to skończyło? Pożywką zwana "emeryturami". A co tak cicho z harmonogramem? Dlaczego nie chwalimy się co osiągnięto? To taki kubeł wody na głowę, lodowatej.

puk puk to ja, KAS. A nie macie czasu bo podniecacie się emeryturami? Który to już raz? A kalkulator wysokości emerytur po raz kolejny uruchomiony? Przecież liczyliście i co wyszło? Ano jedna pikieta, druga, akcja protestacyjna. I czym się to skończyło? Pożywką zwana "emeryturami". A co tak cicho z harmonogramem? Dlaczego nie chwalimy się co osiągnięto? To taki kubeł wody na głowę, lodowatej.

Sowa. Czego oczekujesz?
Ta zimna woda to wylana przez ciebie czy na twoją głowę?
Z boiska nie schodzi się przed zakończeniem meczu. Więc graj do końca.

zgodmie z orzeczeniem TK wszyscy fc walczący z bandytami mają mieć emerytury takie jak policja 15/25 i to jest uczrzciwe w kadrach jest zakres obowiązków a widzę' że nieroby biurowe 55 chcą uciec ze służby.

Szanowny kolego licz się ze słowami. Nie obrażaj tych, którzy w komórkach wewnętrznych uczciwie służą /pracują walczą z adwokatami , radcami prawnymi i coraz bardziej wyedukowanymi i aroganckimi stronami. Ja osobiście wolałabym pracować w OC najchętniej na Lotnisku lub w Dozorze. Wychodzić sobie po służbie do domu, ze spokojną głową i nie wracać następnego dnia do biurka pełnego spraw, które ze względu na ciągłe zmiany przepisów i luki prawne , brak jednolitego orzecznictwa nie wiadomo jak prowadzić i jak zakończyć . Wracać do Szprota, Zefira 2 , Zisara , ECS -a, Celiny itd. Niestety to nie ja decydowałam, że jestem tu gdzie jestem ,a w OC pracowałam jedynie 1 rok. Więc proszę o szacunek. Czy masz pojęcie/wyobrażenie co czeka na funkcjonariusza wykonującego zadania w komórce merytorycznej, po np. z trzytygodniowego urlopu. zwolnienia lekarskiego ? Jeśli nie to ci podpowiem kilkadziesiąt nowych spraw do załatwienia .

Sowa. Czego oczekujesz?
Ta zimna woda to wylana przez ciebie czy na twoją głowę?
Z boiska nie schodzi się przed zakończeniem meczu. Więc graj do końca.

Czego oczekuję, Haniu? Ano tego co napisałem w poście: koncentrowanie się na harmonogramie a nie na temacie zastępczym. Ale o tym i Ty wcześniej też napisałaś. Ps. I nie zapominajmy, że wśród nas są fc. zatrudnieni później niż w 1999r. i do "obiecanej" emerytury jeszcze im daleko. A po drodze jest KAS i tej "obiecanej" nie dostaną. A przecież również aktywnie uczestniczą w działaniach związkowych.

DLA ANASTAZJI !!!!!!!!!
Już większej bzdury to nie słyszałem. Ty piszesz, że chciałabyś pracować w OC albo w Dozorze, bo tam nie ma ciągłych zmian w przepisach i systemach. Co ty pieprzysz!!!!!! W którym ty OC pracowałaś!!! bo ja pracowałem jak ty to nazywasz w komórce wewnętrznej i o ile sobie dobrze przypominam to mielibyście gówno do roboty gdybyście nie dostali gotowych dokumentów do łapy!!!! A tak nawiasem to jak już tak pojechałaś to mam nadzieję, że w tej twojej komórce wewnętrznej chodźcie od zawsze w mundurach bo na OC i w DOZORACH zawsze to robili, więc wstydu oszczędź!!!!

Sławku czy mógłbyś sie nad tym pochylić?

A swoja drogą naszła mnie taka myśl.
Czy badanie legalności oprogramowania w ramach obowiązków służbowych nie jest ściganiem przestępstw?
Zdaje się że przestępstwo "piractwa komputerowego" zostało określone w artykule 278 par 2 KK i jest zagrożone karą pozbawienia wolności do lat 5. Więc czym jest wykonywanie takiego zadania nastawionego na ujawnienie czynu wypełniające znamiona tego artykułu?
No to teraz pytanie a kto tym w SC się zajmuje. co prawda AEO to audyt a nie kontrola ale właśnie AEO a ujawnione przestępstwo jest przestępstwem a zadanie wykonywania czynności w celu jego wykrycia jest chyba jakimś elementem ścigania.
Jak zbiorę przepisy to je zacytuje . Na pewno jest to element podlegający ocenie w ramach kwestionariusza samooceny. A zatem w razie wykrycia należy podjąć działania zabezpieczające dowody winy i wszcząć dalsze procedury prawne.
Zatem nie tylko oddziały, dozory, dś, czarni ktoś zapomniał o audytorach AEO.

8.5 tys jest naprawdę wielkim osiągnięciem. miło by było, by było to 14.5
ale może się to mimo wszystko zbliżać do 14.5 nawet na tym gruncie o ile odnajdzie się takie kwiatki. No i o ile moje gdybania są poprawne to wydaje się iż, "koleżeństwo" z MF mało wie o zadaniach tej służby. A w szczególności o jej niuansach.

Ostatnia edycja:
Jesteśmy jednolitą i umundurowaną służbą, więc wytykanie sobie gdzie kto siedzi i co robi jest jedynie trollowaniem! Skupmy się na walce o Nasze Prawa, które rekompensują przecież ograniczenia w prawach obywatelskich i obostrzenia Służby. Dotyczy więc to wszystkich funkcjonariuszy celnych. W jedności siła!

Należy przyjąć propozycje rządu,wypracować jak najlepsze przepisy przejściowe a potem po uchwaleniu ustawy wystąpić do do TK o konstytucyjności warunku 1,pieprzenie w komisjach nic nam nie da,i trzeba zrobić to jak najszybciej bo czas działa na naszą stratę.

Strażakom trzeba wprowadzić zasadę, że tylko uratowanie z pożaru sześciorga dzieci i dwoje dorosłych w trakcie jednej akcji udokumentowane artykułem w prasie światowej daje prawa do emerytury. Najpewniej MSWiA poprze taką inicjatywę.

tu argumenty się już nie liczą. prawne, logiczne czy natury finansowej. partiokracja w nie tylko wydaniu pis tak działa. jedynie zdecydowany oddolny protest jest w stanie tą optykę zmienić. oni to wiedzą i dlatego rozszerzają krąg adresatów. licząc oczywiście na podzielenie ludzi.

smutne to, że od lat od bez mała 30 lat jesteśmy chłopcami do bicia. obecnie w sytuacji rozdawnictwa środków +500, na które nie ma i nie będzie pokrycia w budżecie.

Strażakom trzeba wprowadzić zasadę, że tylko uratowanie z pożaru sześciorga dzieci i dwoje dorosłych w trakcie jednej akcji udokumentowane artykułem w prasie światowej daje prawa do emerytury. Najpewniej MSWiA poprze taką inicjatywę.

Back
Do góry