Emerytury !!!

Wykopane ��
Koledzy do dzieła !
W ramach akcji na wykopie apel do osób ,które mają dostęp do nagrań z wypowiedzi Sławka podczas protestów w Wa-wie. Czy nie mogliby wrzucić ich na wykopie oczywiście w jakimś uporządkowanym sensownym ciągu i za jego zgodą . Można by je wykorzystać do 30 sek spotów w stacjach radiowych, niestety tam już nie możemy liczyć na darmową reklamę, ale jeśli jesteśmy gotowi złożyć się na jeden artykuł w gazecie dotycz listu otwartego do Prezydenta za 150 tys to możemy sobie pozwolić na kilka spotów w radiu za 10-20 tys.

Wykopałem przedwczoraj, teraz chciałem wykopać pozostałe artykuły,
ale widzę, że dostałem bana za manipulację głosami.
W zasadzie słusznie, bo to jest manipulacja.

A może ludziom Banasia przeglądającym co się dzieje na forum nie jest na rękę ta akcja ,więc mogą zgłosić do admina ,że próbuje się manipulować głosami. Tylko, że każdy ma prawo oddawać głosy na temat ,który mu odpowiada i to nie jest żadna manipulacja. Co innego gdybym założył z 10 kont i próbował oddawać z tego samego komputera głosy na swój wykop, to wtedy byłaby manipulacja.

Taka uwaga do stanowiska Rządu przedstawionego w RDS.

Ustawa o SC z 1999 roku
Art 94 ust.2
„Dotychczasowe okresy zatrudnienia w administracji celnej traktowane są
jako pełnienie służby w rozumieniu niniejszej ustawy”

czyli jako SŁUŻBĘ W SŁUŻBIE CELNEJ
Wyrok TK orzeka o dyskryminacji funkcjonariuszy Służby Celnej realizujących zadania …....(wiemy jakie) , nic nie mówi o funkcjonariuszach SC sprzed i po 1999 roku. Rząd(MF} samodzielnie dokonuje podziału funkcjonariuszy. Czy pełniący służbę przed 1999 rokiem w komórkach zwalczania przestępczości, dochodzeniowych i oddziałach przez 5 ,10,15, a nawet 20 lat od 1983 roku są gorsi od funków realizujących te zadania przez 5 lat po 1999 roku?
Rząd(mf) twierdzi że poszerzył nawet w swoim stanowisku krąg funkcjonariuszy objętych zaopatrzeniem emerytalnym. Nie ma tu mowy o żadnym poszerzeniu czy zawężeniu.
Stanowisko Rządu nie tylko że nie przychyla się do projektu obywatelskiego ale wręcz
NIE REALIZUJE WYROKU TK.
I to powinno być między innymi poruszone na podkomisji dn. 21 bm.
To taka moja uwaga
Jestem oczywiście za objęciem emeryturami wszystkich funkcjonariuszy.

Taka uwaga do stanowiska Rządu przedstawionego w RDS.

Ustawa o SC z 1999 roku
Art 94 ust.2
„Dotychczasowe okresy zatrudnienia w administracji celnej traktowane są
jako pełnienie służby w rozumieniu niniejszej ustawy”

(...)
Stanowisko Rządu nie tylko że nie przychyla się do projektu obywatelskiego ale wręcz
NIE REALIZUJE WYROKU TK.
I to powinno być między innymi poruszone na podkomisji dn. 21 bm.
To taka moja uwaga
Jestem oczywiście za objęciem emeryturami wszystkich funkcjonariuszy.
I OTAKE argumenty chodzi podczas dyskusji na podkomisji...

Jeśli chodzi o stanowisko rządu sprawa jest prosta. Nie chcą nam dać emerytur - przyczyny są różne, nie lubią nas, nie wiedzą czym się zajmujemy, uważają że jesteśmy niepotrzebni ... Jest jedno ale - projekt obywatelski. Nie mogą go odrzucić - to jest sprawa polityczna, która dotyczy nie tylko nas ale i innych projektów obywatelskich. Chcą więc byśmy zgodzili się na takie zmiany, które zniszczą projekt obywatelski, a ustawa dając teoretycznie emerytury nie da ich nikomu, lub znikomej garstce. Kwestia kluczową jest tu wiek 55 lat. Ta bariera ma uniemożliwić odejście funkcjonariuszom którzy maja już 15 lat i więcej służby, nawet liczonej od 1999 r. Być może wielu z nas mając niejasną perspektywę KAS wolałoby zabrać swoje klocki i odejść na emeryturę nawet niewielką. No i kto by wtedy robił? Dyrektorzy, naczelnicy wyższa kadra? Czym innym jest bowiem wydanie polecenia -ale nic na piśmie, że " ma jechać". A czym innym przepchnięcie odpraw przez systemy...
Tak naprawdę rząd ma trzy możliwości:
- rekomendować odrzucenie projektu obywatelskiego ale to polityka i niektórzy posłowie się pod nim podpisali
- rekomendować przyjęcie projektu obywatelskiego z niewielkimi poprawkami wynegocjowanymi z komitetem inicjatywy obywatelskiej
- udawanie dialogu i przerzucanie winy na komitet inicjatywy obywatelskiej - rząd chce się dogadać ale " oni " nie chcą ....
I tu dla nas pojawia się kluczowe pytanie: Czy w rządzie jest ktoś kto umie liczyć i logicznie myśleć, a jeśli tak to czy ma dostęp do ucha prezesa?

Celnik który przepracował np. 25 lat w cle na granicy i stracił w ostatnich latach zdrowie a nie ma 55 lat to jak wejdzie sKAS to z przyczyn zdrowotnych nie załapie się do UCS to co już nie będzie miał emerytury w/g założenia MF? Jak zwykle jedni nas wyj... li na wartościowaniu a drudzy chcą na emeryturach. Przemytnicy już zaczynają naśmiewać się ze starych zolli .

Ludzie czas zacząć walczyć o emerytury dla funkcjonariuszy, którzy stracili zdrowie w walce z bandytami.
Widzę, że przez działanie związków zawodowych gra idzie o pomostówki dla administracji a resztę wykosi się testami itp. a reszta wypasionych urzędasów pójdzie na emki pomostowe.
Kolego Siwy chyba nie oto chodzi?
Chyba, że biurowcy zamienią się z granicznymi i jeszcze ze 15 lat popracują zwalczając przestępczość a ludzie z granicy za wynagrodzenie ze stanowisk eksperckich posiedzą jeszcze do emerytury.

Funkcjonariusze wskazani przez TK zwalczający przestępczość powinni otrzymać emerytury mundurowe 15/25 lat i Banaś i MF ma z głowy.
Chyba Siwy wie, że ze względu na stosunek pracy, każdy dostanie w końcu emkę ale od czegoś trzeba wyjść.
ZZ Celnicy. Pl czas wskazać, że granica, WZP, dozór i wszystkie inne komórki stricte Policyjne powinny dostać emerytury czy tak jak za Paczochy wszystko się rozmyje i urzędy będą chodzić w kapciuszkach a funkcjonariusze zwalczający przestępczość zdechną na służbie?
Czas zająć się tym aby emki dostali ci co powinni a gwarancję zatrudnienia i dobre pobory urzędy.
Jak nie to zmieńcie nazwę na ZZ SC Biurowej.
Jeszcze jedno proszę o bana bo cyrk za komedią a nikt nie walczy o emki naprawdę tyrającym.

jeszcze może do młodych celników jeżeli to czytają . Wiedzcie iż dawniej młody szanował starego, na służbę szło się z radością bo była to jak duża rodzina. Młody nie myśli na dzień dzisiejszy o emeryturach , o zdrowiu ale z czasem myślenie się zmienia. Jeżeli nie będzie jedności teraz to i później też jej nie będzie i zwami też zrobią co będą chcieli .

Szacunek młodego do starego nie wnosi nic do sprawy emerytury zgodnie z wyrokiem TK powinni dostać f.c wykonujący czynności wskazane 15/25 lat.
Eksperciki z Izb i Urzędów rękami i nogami zapierali się aby nie pracować na granicy a teraz "latają jak na sraczkę" aby za niższe pobory pracować na granicy.
Cyrk na kółkach.
Mam nadzieję, że emerytury dostaną funkcjonariusze, którym się to należy jak "psu buda".

Moim zdaniem wnosi bo jak będzie młody ze starym to będzie jedność a jak przyjdzie co do czego
to młody musi stanąć razem ze starym do ....
Ja to widzę tylko z perspektywy granicy :)

Dzisiaj Duda chwalił i dziękował Policji a co z Celnikami oszołom będący szefem z łapanki ubliża poniża i miesza z błotem funkcjonariuszy generujących ponad 30% dochodów do kasy RP.
Macierewicz chwali wojsko.
ZZ Celnicy pl dajcie sobie siana albo bierzcie się za robotę w sprawie równego traktowania f.c Służby Celnej albo dajcie sobie spokój i nie mieszajcie w głowie ludziom bo więcej złego zrobicie niż dobrego.

Szacunek młodego do starego nie wnosi nic do sprawy emerytury zgodnie z wyrokiem TK powinni dostać f.c wykonujący czynności wskazane 15/25 lat.
Eksperciki z Izb i Urzędów rękami i nogami zapierali się aby nie pracować na granicy a teraz "latają jak na sraczkę" aby za niższe pobory pracować na granicy.
Cyrk na kółkach.
Mam nadzieję, że emerytury dostaną funkcjonariusze, którym się to należy jak "psu buda".

Zachowujesz się jak Troll - i tyle. Albo człowiek tarakana.
Albo zgodnie z polskim internetem hejtujesz.
Czyli według Ciebie jeśli ja przepracowałem 12 lat w urzędzie a teraz od 3 jestem na OC to mi się należy. A funka co ponad 20 lat po OC się włóczył zabrali na moje miejsce do Urzędu Celnego. I od 3 lat jest biurowcem. Czyli co ja zasłużyłem na emekę a on nie. PROWOKATOR albo prawdziwy zwalczający przestępstwa.... śmiech na sali.

ZZ Celnicy pl dajcie sobie siana albo bierzcie się za robotę w sprawie równego traktowania f.c Służby Celnej albo dajcie sobie spokój i nie mieszajcie w głowie ludziom bo więcej złego zrobicie niż dobrego.

Kromaks, powiem krótko - SPIERDALAJ.
Jak ci nie odpowiada towarzystwo to WON STĄD. Znajdź sobie inne forum, na którym będziesz mógł się dowartościowywać. Albo idź do psychiatry. może to ci poprawi samopoczucie.
Powodzenia życzę.
I BEZ ODZEWU, jakbyś chciał dalej szczekać. Z osobami twojego pokroju dyskutować nie będę.

Ostatnia edycja:
W zasadzie słusznie, bo to jest manipulacja.

też dostałem bana za próbę kolejnego dnia - kłania siępomijanie czytania regulaminu :(

nie wiedziałem że nie można i ban :(

Kromaks, powiem krótko - SPIERDALAJ.
Jak ci nie odpowiada towarzystwo to WON STĄD. Znajdź sobie inne forum, na którym będziesz mógł się dowartościowywać. Albo idź do psychiatry. może to ci poprawi samopoczucie.
Powodzenia życzę.
I BEZ ODZEWU, jakbyś chciał dalej szczekać. Z osobami twojego pokroju dyskutować nie będę.

popieram - szczeka i szczeka, do wszystkich wąty, do Sławka pretensje za banasia i mf

zero propozycji tylko pretensje

stuknij się czymś twardym nad oczami kromaks

a potem napisz:

co proponujesz kromaks?

Ostatnia edycja:
Ja na przykład odkładam sobie sama na emaryturę. Jak mi kiedyś przyszło wyliczenie to uznałam, że nie mają sensu te składki. Że więcej jestem w stanie sobie poodkładać sama.

Skończcie ten bełkot. Za 4 dni poznamy fakty - ja osobiście nie spodziewam się przełomu.
Niech w końcu zrobią porządek z ta formacją, młodzi będą mogli gdzieś spierdolić a nie zapierdalać do 50+ i obudzić się z ręką w nocniku.

Back
Do góry