Emerytury !!!

Może "ZWIĄZEK " niech napisze co sądzi w tym temacie na dzień dzisiejszy

Nie nooo ... To już jawna kpina.
"Związek" już się wypowiedział i to nadal jest ta sama linia!

Wszyscy obstają, aby nie zmieniać oczekiwań, a teraz niby - "co wy na to" ... ?!
Otóż zapewne "Związek" odpowie - "... to samo" !!

wiadomo iż nasze założenia w sprawie emerytur są nie zmienne ale co "ZWIĄZEK" sądzi na tą chwile.
Prawdopodobnie posiada jakąś wiedzę i jest znacznie większa niż "nasza"....

a kto pyta :D?

QUOTE=mm1;146042]wiadomo iż nasze założenia w sprawie emerytur są nie zmienne ale co "ZWIĄZEK" sądzi na tą chwile.
Prawdopodobnie posiada jakąś wiedzę i jest znacznie większa niż "nasza"....[/QUOTE]

a kto pyta ?
odp. zwykły celnik:)

"nasze założenia w sprawie emerytur"
odp. projekt obywatelski :)

"ZWIĄZEK "
odp. Przewodniczący ZZ Celnicy PL:)

Czy ja dobrze rozumiem, że każdemu kto przed wejściem do Unii pełnił służbę na granicy, a następnie miał przyjemność być przeniesiony do komórki wewnętrznej "gorszej", bo nie zajmującej się kontrolą, tj. logistyka, kadry, księgowość, akcyza, rozliczenia, postępowanie itp., będzie brakować jakieś cztery miechy by otrzymać emeryturę?

Rozumiem, że wcześniejsze lata przed '99 spędzone na granicy się nie liczą, bo wtedy pracowałem jako.....pewnie leśniczy, bo w zielonym mundurku? Niech mnie ktoś poprawi, bo mnie krew....:mad:

Czy ja dobrze rozumiem, że każdemu kto przed wejściem do Unii pełnił służbę na granicy, a następnie miał przyjemność być przeniesiony do komórki wewnętrznej "gorszej", bo nie zajmującej się kontrolą, tj. logistyka, kadry, księgowość, akcyza, rozliczenia, postępowanie itp., będzie brakować jakieś cztery miechy by otrzymać emeryturę?

Rozumiem, że wcześniejsze lata przed '99 spędzone na granicy się nie liczą, bo wtedy pracowałem jako.....pewnie leśniczy, bo w zielonym mundurku? Niech mnie ktoś poprawi, bo mnie krew....:mad:

Wasyl.
Spokojnie.....warunek 5 lat ma się tak do zgodności z prawem (Konstytucją) jak warunek np.
damy emerytury tylko kobietom albo tylko facetom i w dodatku tylko tym łysym.

Czy pragnienie emerytury mundurowej nie zawęża Ci pola widzenia?
To co rząd przedstawił nigdy nie będzie procedowane. Tak zwane STANOWISKO RZĄDU ma na celu odwrócić uwagę funkcjonariuszy od KAS-u.
Więc proszę wróć do harmonogramu Sławka i działaj, bo inaczej pewnego ranka obudzisz się cywilem.

Koledzy i koleżanki oraz Nasz Sławku dziwię się ,że walczymy tylko o emki ,ale myślę,że w pierwszej kolejności powinniśmy walczyć ,żeby skarbówkę włączono do Naszych struktur a nie jak zapisano w Ustawie o KAS.Kolejnym etapem może być wyłączenie skarbowców z Naszej ustawy emerytalnej o którą walczymy.Wtedy to my będziemy wiodący a nie skarbowcy.Może ZZ powinny przyjąć taką strategię w obronie Naszej formacji?

musisz chyba jeszcze to przemyśleć

Witam... Mam pytanie: czy funkcjonariusze celni... wymarli? Czy już nawet nie chce nam się w naszej sprawie kiwnąć...palcem?! Rozumiem urlopy, zmęczenie... Ale bez przesady! Zarejestrować się i kliknąć na wykopie to takie wyzwanie?! To popierdółka! Niech każdy z nas pier...nie się w głowę dla... otrzeźwienia i zrobi coś dla Nas Samych!!! Pzdr:cool:

taa - ręce opadają - z 14500 funków 74 wykopy, z tego dwa moje, a w kolejnych dwóch już tylko po 60

z taką mobilnością to mogą nas już zamiatać - jak nawet nie możemy się skrzyknąć żeby chociaż 100 osób wykopało artykuł

ta wójtowicz, to panią nigdy nie będzie. do akcji znów wejdzie zwrot "w dniu wejścia w życie". no maryśka, przyznaj się, co tam trzymasz za hicior w tej swojej główce?

to jasne - przeciągnąć nas do maja 2017 obiecując cuda na kiju, potem wybrać swoich z uks i sc do scs i dopisać te 4000 - 5000 w scs do ustawy emerytalnej

ucywilnienie poprzez odcięcie nożem nadbudowy - poprzez brak propozycji munduru

i co mi pan zrobisz

nie mam pana płaszcza i go panu nie dam

wziął się cham i uparł no

czy zz celnicy.pl walczy o zasrane pomostówki dla biórpwców a co z Wzp dozór granica dalej mają tracić zdrowie i nerwy aby eksperci w kapciaciach brali kasę za walenie w ciula. ludzie to jest jakiś cyrk.

kromaks - jesteś członkiem celnicy.pl? a jak ty walczysz?
co się tak szarpesz jak pies na łańcuchu?
masz pomysł na osiągnięcie dla nas emek? to się nim z nami podziel a nie podgryzasz po łydkach? Sławek coś ci zabrał?

Strażakom trzeba wprowadzić zasadę, że tylko uratowanie z pożaru sześciorga dzieci i dwoje dorosłych w trakcie jednej akcji udokumentowane artykułem w prasie światowej daje prawa do emerytury. Najpewniej MSWiA poprze taką inicjatywę.

po 25 latach i wieku 55 lat oczywiście ;)

chyba kolega miał na myśli odcięcie bazy. bo nadbudowę to my mamy, że ho ho. no i maryśka planuje ją jeszcze powiększyć.

tylko kto będzie zapierdalał na fanaberie w połączonych systemach, nie mówiąc o +500 http://natemat.pl/184935,500-jest-n...atykow-pis-mowi-szczerze-o-zadluzaniu-panstwa http://wpolityce.pl/polityka/300549...0-my-zainwestowalismy-500-w-przyszlosc-polski ???

to jasne - przeciągnąć nas do maja 2017 obiecując cuda na kiju, potem wybrać swoich z uks i sc do scs i dopisać te 4000 - 5000 w scs do ustawy emerytalnej

ucywilnienie poprzez odcięcie nożem nadbudowy - poprzez brak propozycji munduru

i co mi pan zrobisz

nie mam pana płaszcza i go panu nie dam

wziął się cham i uparł no

Ostatnia edycja:

Nic nie jest ważne w tym momencie.
Ponieważ po 1 pokombinowali z tymi 5 latami,
po 2 aby móc wnioskować o emeryturę mundurową musisz w momencie składania wniosku być funkcjonariuszem.
A już wiadomo że KAS wpier...ą wcześniej... więc tylko wybrane jednostki będą mogły wnioskować o EK-ę.
I uwaga teraz najważniejsze - jeżeli czegoś mamy być pewni to wskazanych komórek organizacyjnych którym w KAS będzie dane być f..mi. Powtarzam po raz kolejny komórki to jedno - a kto w nich w KAS będzie pracował to drugie....
I na koniec już z informacji zasłyszanych to przejęcie ruchu osobowego przez SG ( oczywiście urzędnik KAS będzie w biurze / budzie podbijał TAX-y) ograniczy aktualnych w czasie wprowadzenia KAS funkcjonariuszy faktycznie do ilości 1k do 2k.
Tylko i wyłącznie zagwarantowanie uprawnień emerytalnych przed wejściem KAS może dać pewność..
Więc niestety ..... będzie ciężko. Gdyby nie ten KAS.

Ostatnia edycja:
Przypominam o akcji Wykop .Wśród grupy funkcjonariuszy powstała inicjatywa, która przewijała się już na forum celnicy.pl dotycząca rozpropagowania kilku artykułów informujących społeczeństwo o sytuacji w SC na portalu wykop.pl ,który jest odwiedzany przez ok 7 milionów internautów. Rozpropagowanie polegało by na klikanie za wykopaniem określonego artykułu w celu uzyskania pewnej liczby głosów poparcia ,zwykle wystarcza ok 500 czasami 1000 głosów żeby dany artykuł trafił na pierwsza stronę portalu.

Wówczas mielibyśmy darmowa reklamę. Obecnie wydaje się nam najistotniejsze nadanie rozgłosu zapisowi w projekcje ust. o KAS przyznania z automatu stopni oficerskich oraz emerytur mundurowych pracownikom UKS-ów kosztem naszego środowiska.Podaje link do proponowanego artykułu i proszę o zaangażowanie całego środowiska w tą oddolna akcję : http://www.wykop.pl/link/3220229/rza...wnikom-uks-ow/

ewentualnie jeszcze dwie inne propozycje : http://www.wykop.pl/link/3231043/mer...-kaczynskiego/,

http://www.wykop.pl/link/3218391/mar...w-publicznych/.

Myślimy jeszcze o umieszczeniu filmu opisującego zadania Służby Celnej w celu rozpropagowania wiedzy społeczeństwa o pracy naszej formacji np https://www.youtube.com/watch?v=iF07i7DOsjs . Mile widziane są propozycje całego środowiska. Możecie sami dodawać materiały dotyczące SC.Ważne żeby informować całe środowisko a inicjatywie. Dużo osób nie odwiedza forum wiec trzeba zachęcić ich bezpośrednio do zaangażowania w sprawę.
Ponawiam prośbę o zaangażowanie w naszą akcję.

Back
Do góry