Emerytury !!!

Potwierdzam u nas wszyscy KZ i zastępujący są zapisani i skrajnie negatywnie nastawieni do KAS, a Kierownik Oddziału przeszkadzał nie będzie. Niestety słychać wśród ludzi na granicy zdania dlaczego IC, UC "nic nie robią". Dlatego wobec wypowiedzi Banasia w Poznaniu nie mam pojęcia na co czeka Poznań z PUESC, Zefir (Kraków), NCTS (Łódź), Izby i Urzędy graniczne i cała reszta kraju. Bądźcie pewni że granica napewno was nie zawiedzie - przynajmniej większość. Może czyta to ktoś kto może mi odpowiedzieć na powyższe i czy kadra kierownicza nieważne jakiego szczebla się zapisuje lub nieoficjalnie wspiera.

W odpowiedzi na powyższe pragnę poinformować, że w IC Szczecin UC Koszalin, UC Szczecin , z oddziałami organizowany jest 01 czerwca -tj. dzisiaj "dzień dziecka" na, który zapraszamy w ramach solidarności innych funkcjonariuszy.

pytanie do Sławka

Sławek czy możesz poinformować wszystkich na forum czy aktualnie są prowadzone jakiekolwiek rozmowy z MF/Rządem w sprawie naszych emerytur i KASu? Chodzi oczywiście o rzeczywiste rozmowy i negocjacje a nie tylko o zapewnienia rządu że tak jest. Czy stanowisko Rządu w sprawie projektu obywatelskiego jest już znane? Proszę o "garść" konkretnych informacji

Sławek czy możesz poinformować wszystkich na forum czy aktualnie są prowadzone jakiekolwiek rozmowy z MF/Rządem w sprawie naszych emerytur i KASu? Chodzi oczywiście o rzeczywiste rozmowy i negocjacje a nie tylko o zapewnienia rządu że tak jest. Czy stanowisko Rządu w sprawie projektu obywatelskiego jest już znane? Proszę o "garść" konkretnych informacji

Witajcie

Nie, nie są prowadzone żadne rozmowy. Wysłane zostały pisma i nie mamy odpowiedzi. Nic też oficjalnie nie wiemy na temat przygotowywanego stanowiska Rządu w sprawie projektu obywatelskiego

stanowisko Rządu przecież jest znane. Naprawdę mam wątpliwości co do inteligencji niektórych osób. Ciągle tylko Sławek Sławek i Sławek. Co jeszcze chcecie? Była szansa na początku czerwca doprowadzić nasze sprawy do końca. Teraz to już tylko czekamy na likwidację części z Nas.....

o ile na podkomisji się coś dowiemy (bo może zostanie specjalnie nie przedstawione stanowisko aby odroczyć termin o 2 kolejne miesiące) to będzie one takie 15 lat służby, 55 lat wiek oraz prowadzone czynności policyjne. Jeśli chodzi o KAS to pomimo odłożenia do września prace pewnie trwają więc dowiemy się na tydzień przed wrześniowym posiedzeniem że już będzie I czytanie tych ustaw. Zacznijcie w końcu myśleć racjonalnie

Ostatnia edycja:
Wisi nad nami topór, więc łapiemy się brzytwy.
Wszyscy zdajemy sobie sprawy, że stanowisko rządu nie ulegnie zmianie. Historia oczywiście wystawi straszny rachunek za KAS, niestety o naszej krzywdzie nikt nawet nie wspomni.

milczenie ze strony rządowej jest oznaką braku alternatywnej koncepcji.
oni wiedzą / !!! / po proteście, że powtórka postawi nie tylko obecne mf ale i być może rząd w sytuacji być albo nie być.
przestańmy się biczować, jesteśmy jednym z najważniejszych narzędzi w ręku państwa.
bufonada ministra po ostatnim proteście to zwykła ściema dla opinii publicznej.
stosunek głosów w sprawie SC jest jak 1:14000, a ekonomia to coś więcej niż propaganda.
reformy trzeba zacząć od mf-u.
damy radę.

CELNIKU ZADEKLARUJ SIĘ !

...i jeszcze jeden fakt, najważniejszy.
do protestu doprowadził pan minister swoją nieodpowiedzialną aktywnością.
związki odegrały w tym proteście rolę drugoplanową.
stąd te fałszywe trele nad rozlanym mlekiem.

CELNIKU ZADEKLARUJ SIĘ !

wartościowanie było nejlepsze w dozorach - UKS został zweryfikowany po pieniądzach a potem reszta już dobrze jak gdzieś ktoś młodszego eksperta zobaczył bo i o starszego specjalistę cięzko było. Przy czym przesłuchanie miało wartość jeden (np świadka w kanjpie w której się wyciągało automaty) a w DŚ zza komputera z narysowanymi pytaniami i danymi świadka przesłuchanie miało wartość 3. Stąd w DŚ specjalistów ma "kancelaria". Ale nic to MB nas pogodzi wkrótce

Nasunęło mi się parę myśli:
- "Zaznaczył jednak, że nie ma na myśli wszystkich, lecz większość pracowników i funkcjonariuszy zatrudnionych i pełniących dziś służbę w ramach Służby Celnej. Wyjątkiem z całą pewnością będą osoby, które przejdą na przysługującą im emeryturę oraz współpracownicy i funkcjonariusze komunistycznej służby bezpieczeństwa – podkreślił."
Zatem czemu w ustawie nie jest to wprost powiedziane "... Każdy funkcjonariusz FC otrzyma ofertę pracy lub służby z wyłączeniem osób którym przysługuje uprawnienie emerytalne lub byli pracownikami lub współpracownikami PRL-owskiego aparatu bezpieczeństwa" ???
oczywiście brakuje mi tu jeszcze zabezpieczenia warunków materialnych dla pozostających w pracy/służbie ale jak widzę nikt o to się nie martwi a ja osobiście mam jakieś czarne myśli na ten temat.

- Projekt obywatelski
Od wielu miesięcy jest znane z przecieków, nie oficjalnych ogłoszeń i prasowych przedstawień mniej lub bardziej dokładne stanowisko lub raczej poglądy MF na temat projektu obywatelskiego. Nie jest ono przychylne, uogólniając zasłaniając się uczciwością i sprawiedliwością społeczną.
Rzekł bym, że na bazie właśnie tej uczciwości i sprawiedliwości społecznej zostało wydane orzeczenie TK. A wiele opinii prawnych wyjasnia te orzeczenie na korzyść projektu.
Chciał bym też zauważyć iż, było duże poparcie PIS przed wyborami jak i ciągle po wyborach, aż do okolic 28.01.2016. Wspierające nasze darzenia, wspierające projekt obywatelski a także hasła wsłuchiwania się w głos suzerena oraz wspierania inicjatyw społecznych (bądź co bądź 200 000 ludzi to nie jest nikt - to około 4% wyborców, wyborców tej partii). Ja też uważam że wynik na końcu tej drogi może być inny od oczekiwanego, albowiem o jej zakończeniu decydują posłowie. Natomiast dziwi mnie że po tylu i takich deklaracjach, Poparcie dla projektu zostało cofnięte a działania kompletnie sparaliżowane.
Dziwi mnie to właśnie dla tego że przy wyznaczaniu sobie standardów uczciwości przez rządzących , postępują tak nie uczciwie, nie honorowo a rzekł bym nawet że tchórzliwie.
Bo czym tłumaczyć nie pozwalanie, utrudnianie procedowania projektu?
Podkomisje otrzymały by stanowisko rządu, stworzyły by rekomendację dla parlamentu, parlament by wyraził swoją wolę w głosowaniu i wszystko odbyło by się uczciwie i honorowo.
AAA To co się przeciwstawia tchórzliwości?
Nic, w tym działaniu nie ma bohaterstwa ale jak się okazało jest przestrzeń na tchórzliwość (choć mnie to zadziwia i zastanawiam się jakim sposobem).
Oczywiście być może nie jest to tchórzliwość ale zwykła podłość. Trudno powiedzieć.

Nasunęło mi się parę myśli:

Oczywiście być może nie jest to tchórzliwość ale zwykła podłość. Trudno powiedzieć.

Odpowiedź pani premier do PO na wniosek o odwołanie Macierewicza:

Stajecie po stronie kłamców, zdrajców i ludzi bez honoru. Powinniście się wstydzić - oceniła Szydło.

Pozostawiam do samooceny kto jest zdrajcą, kłamcą i człowiekiem bez honoru.

zalezione w sieci:
"jestem Szydło, Beata Szydło,
zrobię wszystko,
żeby życie Wam zbrzydło"

Odpowiedź pani premier do PO na wniosek o odwołanie Macierewicza:

Stajecie po stronie kłamców, zdrajców i ludzi bez honoru. Powinniście się wstydzić - oceniła Szydło.

Pozostawiam do samooceny kto jest zdrajcą, kłamcą i człowiekiem bez honoru.

zalezione w sieci:
"jestem Szydło, Beata Szydło,
zrobię wszystko,
żeby życie Wam zbrzydło"

I dlatego KAŻDY związek zawodowy powinien bezwzględnie realizować swoje statutowe obowiązki, odciąć się polityki i stanąć w obronie funkcjonariuszy i ich praw pracowniczych.Robić to do czego jest powołany.Nie ma znaczenia czy są to lata 80-te XXw , czy rok 2016r.

I dlatego KAŻDY związek zawodowy powinien bezwzględnie realizować swoje statutowe obowiązki, odciąć się polityki i stanąć w obronie funkcjonariuszy i ich praw pracowniczych.Robić to do czego jest powołany.Nie ma znaczenia czy są to lata 80-te XXw , czy rok 2016r.

Dlatego też drogi Aniele wszystkie nagrody przyznane ostanio powinny zasilić konto ZZ. Powinno być wszystkim jasne.

Kiedyś powiedziałem memu byłemu kierownikowi, który co innego mówił swoim podopiecznym a co innego ustalał ze swoimi przełożonymi, że w du...e mam te jego żenujące nagrody i skoro daje ludzia, którzy sie staraja ochłapy a swym przydupasa smakowite kaski. I po tych słowach byłem na prawdę szczęśliwy on mi nie dawał nagród a ja nie musiałem sie o nie starać

Przez tyle lat każda władza SLD,Pis,Po robiła Celników w konia w sprawie emerytur mundurowych i obecny ,,Nowy Pis " zrobi to samo ???
Nigdy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nie ma na to celniczej zgody. Jest wyrok TK. Jest projekt obywatelski są inne Służby Mundurowe.
Póki co jesteśmy jeszcze UE.

Podzespół RDS ds. służb mundurowych

2016-07-13 11:00

Miejsce: CPS "Dialog", sala A.
Organizator: Biuro Rady Dialogu Społecznego
Kontakt: Biuro Rady Dialogu Społecznego, tel. 22 380 51 05, e-mail: rds@cpsdialog.gov.pl
Udział: Bezpłatny
Przewodniczący posiedzenia: Mariusz Tyl
Tematyka posiedzenia:

1. Otwarcie posiedzenia i przyjęcie porządku obrad.
  2. Przyjęcie protokołu z poprzedniego posiedzenia Podzespołu z dnia 1.06.2016 r.
  3. Przyjęcie stanowiska strony pracowników i strony pracodawców w sprawie projektu ustawy o ustanowieniu "Programu modernizacji Policji, Straży Granicznej, Państwowej Straży Pożarnej i Biura Ochrony Rządu w latach 2017-2020".
  4. Analiza potrzeb zatrudnienia w związku z obecną sytuacją międzynarodową (terroryzm, wzmożona migracja, potrzeba wzmocnienia bezpieczeństwa).
  5. Analiza bezpieczeństwa pełnienia służby przez funkcjonariuszy we wszystkich służbach.
  6. Przedstawienie danych i zestawienień przez stronę rządową dot. art. 15 "a" ustawy o zaopatrzeniu emerytalnym funkcjonariuszy Policji, Agencji Bezpieczeństwa Wewnętrznego, Agencji Wywiadu, Służby Kontrwywiadu Wojskowego, Służby Wywiadu Wojskowego, Centralnego Biura Antykorupcyjnego, Straży Granicznej, Biura Ochrony Rządu, Państwowej Straży Pożarnej i Służby Więziennej oraz ich rodzin.
  7. Omówienie stanowiska strony rządowej dot. włączenia funkcjonariuszy Służby Celnej do ustawy o zaopatrzeniu emerytalnym funkcjonariuszy Policji, Agencji Bezpieczeństwa Wewnętrznego, Agencji Wywiadu, Służby Kontrwywiadu Wojskowego, Służby Wywiadu Wojskowego, Centralnego Biura Antykorupcyjnego, Straży Granicznej, Biura Ochrony Rządu, Państwowej Straży Poarnej i Służby Więziennej oraz ich rodzin.
  8. Sprawy różne.
http://www.dialog.gov.pl/kalendarz-spotkan/art,260.html

Back
Do góry