Emerytury !!!

znowu razem.Ale Czy to starczy??? Cyt, Sławka - Wiem o oddolnych inicjatywach przed 3 czerwca. Napiszę tylko, że są jak najbardziej zasadne.
Tak ma właśnie być, ODDOLNIE, jak w styczniu 2008 roku.

I tyle w temacie. 3.06 to jeden temat , a kluczowy oddolny jw.

Występ banasia w Poznaniu mogę nazwać (oczywiście najłagodniej) tak ..... ŻENADA, KOMPROMITACJA, AROGANCJA I TOTALNY BRAK WIEDZY O FORMACJI MUNDUROWEJ KTÓRĄ "KIERUJE" :-( O braku wiedzy o Ustawie o Służbie Celnej, która stanowi o Naszym statucie nawet nie wspomnę :-P Gdyby tylko poświęcił czas na przeczytanie ze zrozumieniem tej Ustawy nigdy by nie pieprzył takich głupot :-P Przez ponad 25 lat Służby (w różnych komórkach) miałem przyjemność współpracować z innymi formacjami mundurowymi i pragnę Ci gościu zakomunikować, że wszyscy funkcjonariusze operacyjni Służb mundurowych zarówno wcześniej UOP-e, WOP (Wojsko Ochrony Pogranicza), a teraz CBŚP, SG, czy pion Kryminalny Policji, pełni Służbę po .... "CYWILNEMU"!!!!! Nawet im tego nie powiem, bo po pierwsze niektórzy są już na emeryturze mundunurowej, a ty drugim chyba ze śmiechu ..... popękałyby zajady :-D Maryjanie, według twojej teorii ..... wystąp też do Komendanta Głównego Policji i Straży Granicznej o odebranie im uprawnienia do .... emerytur mundurowych :-D Hahahahah Inna sprawa, że jak zauważyłeś osobę w logistyce, informatyce, kadrach, dziale ogólnym i innej komórce BEZ MUNDURU, był to zapewne pracownik Służby Cywilnej, którzy też są zatrudnieni w Naszej Formacji ;-) To taki sam absurd, jak by teraz opozycjonistów Solidarnościowych z lat 80-tych klasyfikować na tych którzy byli internowani i spali na styropianie (Oni są działaczami opozycji!!) i tych którzy byli skazywani, pałowani, albo po prostu spokojnie (może nawet na Żoliborzu) spokojnie sobie przez ten okres przeszli (to nie są już prawdziwi opozycjoniści :p )
Drodzy Koleżanki i Koledzy, Bracia i Siostry Nasze wspaniałej (chociaż dużo od Nas wymagającej) Służby Celnej w myśl Art 1 Ustawy o Służbie Celnej .... Jesteśmy - jednolitą umundurowaną Służbę Celną w celu zapewnienia zgodności z prawem przywozu towarów na obszar celny Wspólnoty Europejskiej oraz wywozu towarów z obszaru celnego Wspólnoty Europejskiej, a także wykonywania obowiązków określonych w przepisach odrębnych, w szczególności w zakresie podatku akcyzowego!!!
Natomiast Art. 94 ust.2 jasno stanowi - Dotychczasowe okresy zatrudnienia w administracji celnej traktowane są jako pełnienie służby w rozumieniu przepisów niniejszej ustawy!!!
A jak powinni wiedzieć Nasi obecni decydenci, to My jesteśmy na ..... WYGRANYM :-) Nie mogą nic nowego wymyślić, bo jak wiadomo .... "Lex retro non agit" ;) Gdyby ssc chciał, to mogę mu .... przetłumaczyć :-P
Powtarzam to po raz kolejny ..... W JEDNOŚCI SIŁA!!!!

A czekanie to nie prowokowanie. A co ci teraz pozostało, chyba nie czekanie na oklaski...

Cała nasza tragedia polega na tym ze ten cymbał nie wie o czym mówi ........... taka refleksja po wysłuchaniu nagrania

Wiem o oddolnych inicjatywach przed 3 czerwca.
Napiszę tylko, że są jak najbardziej zasadne.
Tak ma właśnie być, ODDOLNIE, jak w styczniu 2008 roku.

LUDZIE ZROZUMCIE. Sławek 3 czerwca ma jechać podpisać POROZUMIENIE Z RZĄDEM a nie wysłuchiwać dalej obietnic. Mamy 3 dni na zmianę naszej pozycji podczas rozmowy 3 czerwca, tak żeby to NAS SŁUCHANO a nie my SŁUCHALI co powie SSC.

przy okazji pozdrówmy kolegów z ABW czytających to forum, bezpieczeństwo Państwa stoi pod znakiem zapytania ze względu na działania "tych na Górze" i mogących wystąpić skutków ubocznych które moga eskalować i byc nie do przewidzenia

Ostatnia edycja:
Wiele osób z kadry kierowniczej już się zapisało i wielu się jeszcze zapisze, a ci którzy się nie zapiszą nie będą przeszkadzać !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:cool:

ale niestety większość Kadry walczy o stołek,o utrzymanie i NIKT nie poszedł w ślady DIC Przemyśl! Ci co kiedyś walczyli yo dziś siedzą na stołkach cicho, dziwnie milczą, na pikietach i marszach się już nie pokazują, a że chwilowo są na fali ich tchórzliwi podwładni biorą z nich zły przykład :-( Szefem się "bywa" a człowiekiem prawym, z twarzą, honorem, się albo jest albo się nie jest (niezależnie od czasu i miejsca)!!!!

Czekajmy, czekajmy, czekajmy... Jak barany prowadzone do rzeźni.

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Czekajmy, czekajmy, czekajmy... Jak barany prowadzone do rzeźni.

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Z wyłączeniem ludzi z MF oni przecież wykrywają i zwalczają i dlatego mają zagwarantowane posadki mundurowe w KAS.

I teraz się dziwicie że Pan zastępca SSC łyka wszystkie obelgi na temat funkcjonariuszy bez żadnego odruchu wymiotnego

Drodzy młodzi z granicy i nie tylko. Projekt KAS nie przewiduje ŻADNYCH emerytur. Jeżeli nie nabyliście ich jeszcze, to już nie nabędziecie. Jedziemy na jednym wózku. Bądźmy jednością.
Lepiej zginąć w walce z podniesioną głową, niż pokornie schylając ją pod topór kata.

Koledzy
Przeczuwałem ,że tak będzie. PIS obiecywał wszystkim a przede wszystkim popierał nas przed wyborami o poparciu naszych działań.Kiedy doszli do władzy i mają większość odwrócili się do nas dupą. Narzekaliśmy na poprzednie rządy,ale ten to dla nas nie jest przychylny - uważają" wgraliśmy wybory więc będziemy manipulować. Gdyby chcieli uchwalić nasze postulaty uczynili by to w taki sam sposób jak w sprawie TK. Uważam,że PIS to kolejna formacja ,która patrzy tylko co powie Pan Kaczyński. Nie mamy Rządu -Rządem jest jedna osoba Pan Jarosław Kaczyński który pociąga za sznurki a pozostali z PIS się go boją. Ponownie apeluję,nie pikiety,marsze,negocjacje na które Nasz SSC nie reaguje, a co gorsza nie ma pojęcia na czym polega choćby praca w Oddziałach Celnych wewnętrznych , które są przdłużeniem granicy , gdyż tak samo są narażeni na inwigilację oraz niebezpieczeństwo-choćby osoby wykonujące patrole oraz sprawdzające TACHO są tak samo narażone na niebezpieczeństwo jak pracujący na granicy czy w WZP , a ich w opinii Pana BANASIA nie wzięto pod uwagę w przyszłym systemie emerytalnym( o czym na spotkaniach w podkomisjach i SSC związki nie wspominają.Jedynym możliwym wyjściem z PATU jest posunięcie drastyczne-wziąść L-4 na okres od 2-4 tygodni i sprawa się wyjaśni,gdy stanie wszystko , a wierzcie mi eksperty nie mają pojęcia o tym co my szaraki na produkcji robimy.Oni jak nie wiedzą co z daną sprawą zrobić to walą dyrektywy w CELINIE i ty szaraku martw się i ponoś odpowiedzialność. Zrobicie jak chcecie ,ale to już jest ostatni moment aby rzucić rządzących na kolana-przcież nie zwolnią wszystkich chorujących na raz, bo wtedy stczelą sami sobie w kolano.Bierzcie sprawy w swoje ręce wszyscy , którym zależy na naszym wspólnym celu.

Back
Do góry