Emerytury !!!

Spotkanie w Poznaniu to totalna kompromitacja M. Banasia jako SSC, polityka, a nawet rozumnego Człowieka - myślę, że sprawę należało by nagłośnić u szefów innych służb jakie to zdanie na temat ubioru cywilnego i bycia jednocześnie funkcjonariuszem ma jeden z szefów służb w Rządzie PIS.
W szczególności polecam niżej wspomniane przeze mnie służby na pewno będą bardzo zainteresowane tą opinią.

A więc idąc jego tokiem rozumowania to proponował bym ucywilnić i zabrać emerytury wszystkim z Biura Ochrony Rządu (widział ktoś któregoś w mundurze), Agencji Bezpieczeństwa Wewnętrznego, dalej kryminalnym z Policji, i jeszcze agentom wywiadu wojskowego i jeszcze pewnie sporo by się znalazło, o których nie wiem. Oni wszyscy mundury zakładają tylko na święta i na odbiór awansów więc nie są godni bycia funkcjonariuszami.

Idąc dalej dla informacji M. Banasia chciałem mu zakomunikować, że będąc czasami w IC w logistyce czy w UC w ogólnym jeszcze nigdy nie spotkałem na służbie funkcjonariusza w cywilu, za to odwiedzając chłopaków z WZP bardzo często spotykałem ich w cywilu gdy jechali pod markety. Zatem emerytury i mundury dla logistyki, a do cywila WZP.

Biorąc pod uwagę powyższe proponuję wystosować list otwarty z zapytaniem do SSC - czy w związku z wypowiedzią w poznaniu (przytoczyć tu jego pogląd) będzie promował wśród szefów innych służb podgląd o siłowym ucywilnieniu i odebraniu prawa do emerytury (nie zaliczając dotychczasowego czasu służby) wszystkim nieumundurowanym na co dzień (tylko od święta) funkcjonariuszom wszystkich służb. Przecież jak stwierdził M. Banaś jako cywile będą bardziej skuteczni , a dodatkowo nie będą musieli się przebierać na święta w mundury i pajacować udając mundurowych. Oczywiście oficjalnie wysłać do wszystkich wymienionych zainteresowanych (po likwidacji i ucywilnieniu słupki skocza do góry, przestępczość zniknie, obcych agentów wyłapią w tydzień, a ochraniać Prezydenta nie będzie musiał nikt tak wszyscy będą się bali cywili z BOR-u)

p.s. Muszę przyznać, iż swoją ułańską fantazją o większej skuteczności cywili nad funkcjonariuszami to Banaś nawet mi "zaimponował" - a największy szacunek w moich oczach zyska jak swoje poglądy wyrazi oficjalnie na np. obchodach święta BOR-u czy Policji. "Do dzieła Panie Banaś wierzę w Pana"

Ostatnia edycja:
Wybacz Sławek, ale jak Ty w ogóle możesz jeszcze umawiać się na rozmowy z kimś, kto publicznie znieważa funkcjonariuszy państwowych, do których i Ty należysz ?! Tylko mi nie pinkol, że gdyby to był inny facio, to także by należało odpuścić! To nie ma żadnego znaczenia, KTO znieważa, a jeśli ma, to tym bardziej ktoś "publiczny" winien być napiętnowany!

JA CZUJĘ SIĘ ZNIEWAŻONY I PONIŻONY! OFICJALNIE ŻĄDAM OD ZZ POINFORMOWANIA O TYM PROKURATURY !!!
Przypuszczam, że znajdzie się więcej chętnych, popierających ten wniosek.

Dz.U.1997.88.553 - Ustawa z dnia 6 czerwca 1997 r. - Kodeks karny

§ 1. Kto znieważa funkcjonariusza publicznego lub osobę do pomocy mu przybraną, podczas i w związku z pełnieniem obowiązków służbowych,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.
§ 2. Przepis art. 222 naruszenie nietykalności cielesnej funkcjonariusza publicznego, § 2 stosuje się odpowiednio.
§ 3. Kto publicznie znieważa lub poniża konstytucyjny organ Rzeczypospolitej Polskiej,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

ps
Tak poza tym, to jest normalny (książkowy) mobbing tyle, że na wielką skalę!

uraził nas wszystkich.

Ostatnia edycja:
to co my mamy w tej sprawie do zrobienia jest oczywiste.
mamy dać jasny sygnał, że zgody na propozycje MF-u w środowisku nie ma.
czekamy na reakcję mundurowej części kadry kierowniczej.
honor ma się jeden !

CELNIKU ZADEKLARUJ SIĘ !

List otwarty do banasia

Wielki szacunek dla Sławka za treść listu otwartego do banasia. Sławek pokazał, że ma jaja i teraz musimy go wspomagać bo nie ma odwrotu. To jest już otwarta wojna - walczymy o nasze miejsca pracy. Pielęgniarki mogły to my też możemy !!!

Również myślę, że to się mogłoby udać !!!!!!!!!! Dodatkowo należałoby media publiczne poinformować o sposobie informowania ludzi o ustawie KAS poprzez "wycieki" Jestem przekonany, że część społeczeństwa , która jest przeciw PIS chętnie kupiłaby TO !!!!!!!!!!

Jakoś też mam wrażenie że to mogło by się udać - pozew zbiorowy uraził nas wszystkich.

... i jeszcze jako głos w dziwnej chwilami dyskusji.
dajmy sobie spokój z malkontentami i ludźmi o słabym charakterze.
pewna grupa naszego środowiska to życiowa bezradność ubrana w mundury.
widujemy się codziennie i wiemy na kogo można liczyć.

CELNIKU ZADEKLARUJ SIĘ !

Wiele osób z kadry kierowniczej już się zapisało i wielu się jeszcze zapisze, a ci którzy się nie zapiszą nie będą przeszkadzać !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:cool:

w sprawie publicznych wypowiedzi ministra chodzi o jednoznaczną reakcję kadry mundurowej.
ma ustawowy obowiązek dbać o dobre imię i status Służby Celnej.
wszyscy jako formacja apolityczna mamy obowiązek reagować na polityczne pomysły osób spoza resortu.
nawet jeśli są ministrami.
w tej sprawie nie chodzi o deklarację członkowską kadry.

CELNIKU ZADEKLARUJ SIĘ !

Wiele osób z kadry kierowniczej już się zapisało i wielu się jeszcze zapisze, a ci którzy się nie zapiszą nie będą przeszkadzać !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:cool:

Potwierdzam u nas wszyscy KZ i zastępujący są zapisani i skrajnie negatywnie nastawieni do KAS. Niestety słychać wśród ludzi na granicy zdania dlaczego IC, UC "nic nie robią". Dlatego wobec wypowiedzi Banasia w Poznaniu nie mam pojęcia na co czeka Poznań z PUESC, Zefir (Kraków), NCTS (Łódź), Izby i Urzędy graniczne i cała reszta kraju. Może czyta to ktoś kto może mi odpowiedzieć na powyższe i czy kadra kierownicza nieważne jakiego szczebla się zapisuje lub nieoficjalnie wspiera.

Ostatnia edycja:
Rozmowa z tym kimś jest po niżej pasa.
W projekcie KAS nie zauważyłem zapisu o emeryturach mundurowych.

Jutro jest odpowiedni dzień aby jasno dać wyraz naszemu niezadowoleniu. Tak na początek, na ostrzeżenie przed rozmowami 3 czerwca. Kto domyślny będzie wiedział o co chodzi, a kto się domyślił będzie wiadomo na koniec dnia. Pozdrawiam Wszystkich i życzę udanego Dnia Dziecka ;)

Ostatnia edycja:
chyba sie temu panu cos pokreciło w głowie, nie wyobrażam sobie funkcjusza ani w księgowosci, ani w likidacji czy logistyce ani w innej komórce bez munduru, w żadnej izbie ani urzędzie. Ale w ministerstwie owszem....

Jeżeli niektórzy z nas uważają, że kadra stoi po naszej stronie, to dlaczego dyrektorzy czy zastępcy przed naradą wyznaczoną przez "ben-asa", np. nie rozchorują się? Byłby to dobry sygnał dla nas maluszkich! Ale to tylko marzenie -przecież stołki, władza jest najważniejsza, a nuż się uda przetrwać, a jak się nam uda to pierwsi wyciągnąć łapę, tak jak to było przy "gruszy"!

Jutro jest odpowiedni dzień aby jasno dać wyraz naszemu niezadowoleniu. Tak na początek, na ostrzeżenie przed rozmowami 3 czerwca. Kto domyślny będzie wiedział o co chodzi, a kto się domyślił będzie wiadomo na koniec dnia. Pozdrawiam Wszystkich i życzę udanego Dnia Dziecka ;)

Przepraszam, że się wtrącam ale już dzisiaj był ten dzień!!! Kto chciał to zrozumiał przekaz a ktoś kto nie chce to mu żaden dzień nie będzie odpowiedni. Nie szukajmy wymówek w stylu że nie było bezpośredniego hasła, że niema koordynatorów, że .... Już dzisiaj zaczęło się w wielu oddziałach! Już dzisiaj na granicy odprawiano rzetelnie i skrupulatnie. No cóż, niech każdy spojrzy na siebie co zrobił. Ja idę spać z czystym sumieniem.

Przepraszam, że się wtrącam ale już dzisiaj był ten dzień!!! Kto chciał to zrozumiał przekaz a ktoś kto nie chce to mu żaden dzień nie będzie odpowiedni. Nie szukajmy wymówek w stylu że nie było bezpośredniego hasła, że niema koordynatorów, że .... Już dzisiaj zaczęło się w wielu oddziałach! Już dzisiaj na granicy odprawiano rzetelnie i skrupulatnie. No cóż, niech każdy spojrzy na siebie co zrobił. Ja idę spać z czystym sumieniem.

Kropla drąży skałę. Będzie nas coraz więcej...

Zgadzam się, ale niektórzy naprawdę potrzebowali więcej czasu. Myślę, że efekt będzie widoczny jutro.

Ostatnia edycja:
paranoja

chyba sie temu panu cos pokreciło w głowie, nie wyobrażam sobie funkcjusza ani w księgowosci, ani w likidacji czy logistyce ani w innej komórce bez munduru, w żadnej izbie ani urzędzie. Ale w ministerstwie owszem....

A w Ministerstwie zostaną w mundurach!!! Ci co ich nawet nie mają! Sprawdzić w CMM kto mundury zamawiał? W MFie mają modele z przed 2004 r.!!!!

Panie i Panowie. Po zapoznaniu się z projektem KAS i przepisów wprowadzających KAS na stronie skarbowców - po przepisach o zaopatrzeniu emerytalnym nie został nawet smród. Mf najwyraźniej dla żadnego funkcjonariusza obecnego i przyszłego w KAS nie przewiduje takich uprawnień na tę chwilę, ani wzp ani granica, dla nikogo. Jakieś złudzenia ?...

Skopiowane z innego tematu ale nie mogłem się powstrzymać.

No to mamy niezłe kwiatki :OOOOOOO

Czyli opcja zero ale najciekawsze że nie dla ludzi z MF i na dodatek obecni funkcjonariusze z MF muszą dostać funkcjonariusza :OOOOOO .

Proszę:
Szef Krajowej Administracji Skarbowej składa funkcjonariuszom celnym pełniącym służbę w urzędzie obsługującym ministra właściwego do spraw finansów publicznych, w terminie do dnia 31 maja 2017 r., pisemną propozycję pełnienia służby określającą nowe warunki pełnienia służby, która uwzględnia posiadane kwalifikacje i przebieg dotychczasowej pracy lub służby, a także dotychczasowe miejsce zamieszkania.
Szef Krajowej Administracji Skarbowej, w porozumieniu z Dyrektorem Generalnym Ministerstwa Finansów, przedkłada pracownikom wykonującym zadania Krajowej Administracji Skarbowej zatrudnionym w urzędzie obsługującym ministra właściwego do spraw finansów publicznych oraz ministra właściwego do spraw instytucji finansowych, w terminie do dnia 31 maja 2017 r., pisemną propozycję pełnienia służby określającą nowe warunki pełnienia służby, która uwzględnia posiadane kwalifikacje i przebieg dotychczasowej pracy lub służby, a także dotychczasowe miejsce zamieszkania.

A teraz artykuł który mówi tylko o pracownikach izby administracji skarbowych nie wspominając nic o urzędzie obsługującym ministra

Art. 169.1. Stosunki pracy oraz stosunki służbowe osób odpowiednio zatrudnionych albo pełniących służbę w izbach administracji skarbowych, jednostkach łączonych albo znoszonych, wygasają z dniem 30 czerwca 2017 r., jeżeli w terminie do dnia 31 maja 2017 r. osoby te:

1) nie otrzymają pisemnej propozycji określającej nowe warunki zatrudnienia albo

pełnienia służby;

2) nie przyjmą propozycji zatrudnienia albo pełnienia służby.

Brawo dla ludzi z MF umieją zadbać o swoje

Dalej:
Może mi ktoś napisać gdzie są zapisy o zachowaniu dotychczasowego wynagrodzenia z dodatkami bo jakoś nie znalazłem ?
Może ktos mi wskazać zapisy o emeryturach mundurowych?

Ostatnia edycja:
Back
Do góry