Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Ojtam ojtam cisza i spokój wszyscy bądźmy grzeczni..Mikołaj obserwuje cały rok..Jak to mówią. Nie rozmawiaj z idiotą. Bo najpierw sprowadzi Cię do własnego poziomu. A potem pokona doświadczeniem.
Jeśli nowe świadczenie po 15 latach służby ma być naliczane wg tego samego art co dotychczasowe normalne stażowe to jak byś obstawiał, kiedy mogą zapłacić za kwiecień??? Poza tym myślę, że czas skończyć wątek tego stażowego skoro już wypłacony, bo są przed nami nowe cele..Ustawa, ustawą. Dziś wpłynęło już co nie którym za marzec. I teraz skoro takiś mądry to wytlumacz mi i innym przy okazji. Skąd termin 14 ? Kiedy za kwiecień. Chętnie się dowiem. Może jakieś art. jakiejś ustawy, rozporządzenia???
Wchodzę na to forum żeby się czegoś dowiedzieć. Tylko tutaj ta funkcja chyba wyłączoną.
Miałeś rację, jest piątek i kasa na konciePrzeczytaj dokładnie co napisałem..jeżeli zobaczysz lecącego bociana to dostaniesz na konto do końca tygodnia..pozdrawiam
No właśnie nie wiem. I Ty też tego niewiesz. Normalne stażowe płacone jest z wypłatą. A to zostało wypłacone wcześniej.Jeśli nowe świadczenie po 15 latach służby ma być naliczane wg tego samego art co dotychczasowe normalne stażowe to jak byś obstawiał, kiedy mogą zapłacić za kwiecień??? Poza tym myślę, że czas skończyć wątek tego stażowego skoro już wypłacony, bo są przed nami nowe cele..
Na intranecie pisze że jutro będzie wypłacone. 14-go
Swoje dostałeś. Nie bądź psem ogrodnika.Dodatek za długoletnią służbę?!Czyli praca np przy sprzedaży kebaba czy układaniu płytek jest również służbą,bo tak to zostało zakwalifikowane.
Tak to zakwalifikowano w kadrach albo nawet w MF. Podobno założeniem dodatku było to, żeby osoby posiadające uprawnienia emerytalne po 15 latach służby nie uciekły na emeryturę. A wyszło, że po 15 latach pracy w budce z kebabem i po przyjściu do SCS od razu jest dodatek za długoletnią służbę. KOMEDIADodatek za długoletnią służbę?!Czyli praca np przy sprzedaży kebaba czy układaniu płytek jest również służbą,bo tak to zostało zakwalifikowane.
Czyli takie osoby nie mające stażu służby w cle 15 lat lub więcej (z cywilem 15 lat lub więcej)dostały drugi dodatek stażowy.KomediaTak to zakwalifikowano w kadrach albo nawet w MF. Podobno założeniem dodatku było to, żeby osoby posiadające uprawnienia emerytalne po 15 latach służby nie uciekły na emeryturę. A wyszło, że po 15 latach pracy w budce z kebabem i po przyjściu do SCS od razu jest dodatek za długoletnią służbę. KOMEDIA
Już wcześniej pisałem o tym. Zauważcie że SKAS też dostał. Jego 15% to inne pieniążki niż premia 1500/2500Czyli takie osoby nie mające stażu służby w cle 15 lat lub więcej (z cywilem 15 lat lub więcej)dostały drugi dodatek stażowy.Komedia
Za to sporo jest osób, które od początku lat 90-tych zajmowało się kontrolą akcyzy.Na szczęście raczej mało jest osób, które pracowały przez 15 lat w budce z kebabem a potem przeszły do służby. Ja nie znam nikogo takiego.
To prawda. I mimo, że teraz dużo funkcjonariuszy SCS zajmuje się tylko kontrola akcyzy, a stempla POLSKA- CŁO nawet w ręku nie trzymało, to tym osobom, które zajmowały się tym wczesniej nie należy się dodatek ,,25 lat,, ani do emki się to nie wlicza, chociaż gdy przechodziły w 2003 r do SC to wliczono im te lata w UKS do lat słuzby. A potem sporządzono w ustawach zapisy wykluczjace te przywileje! Można i tak, czemu nieZa to sporo jest osób, które od początku lat 90-tych zajmowało się kontrolą akcyzy.