Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Już niedługo się dowiemy. Z treści zapisów ustawy wynika że ma być tak jak piszesz. Natomiast ktoś na forum pisał że 15 lat służby i dopiero doliczane inne okresy, tylko nie wiadomo na jakiej podstawie prawnej się opierał, chyba że samej nazwie za ,, długoletnią służbę ''.Ma być liczone jak do urlopu i do "stażowego" ale jak będzie ....................???
Przeczytaj "ustawę emerytalną". Okres od 15 września 99 do mianowania jest okresem równorzędnym ze służbąBardzo proszę Szanowne Koleżeństwo o informację, jaka jest podstawa prawna, aby staż służby liczyć od 15 września 1999 r. (wejście w życie ustawy o Służbie Celnej), a nie od daty mianowania (w moim przypadku od czerwca 2000 r.). Dziękuję za informację.
Też tak wcześniej myślałem, ale jak teraz zajrzałem do projektu ustawy, to powiem że liczy się cały staż cywilny i mundurowy. Zatem: 5 lat pracy + 10 lat służby dają już prawo do tego dodatku. Tak to wynika z treści tego projekt (widziałem tekst wniesiony do Sejmu).Prawo do dodatku po 15 latach służby w mundurze ale wysokość dodatku liczona jak do urlopu czy stażowego, razem z latami powiedzmy "cywilnymi". Czy tak?
Pewnie taki był "zamysł" zmian. W innym przypadku cywile "wpasowani" w mundury mogliby uznać się za dyskryminowanychTeż tak wcześniej myślałem, ale jak teraz zajrzałem do projektu ustawy, to powiem że liczy się cały staż cywilny i mundurowy. Zatem: 5 lat pracy + 10 lat służby dają już prawo do tego dodatku. Tak to wynika z treści tego projekt (widziałem tekst wniesiony do Sejmu).
Ale jeżeli ma się 15 lat sluzbyPraca te się liczy. Amen
Ludzie, błagam...
Nie kłóćcie się z tymi, co nie umieją czytać przepisów (swoją drogą - jak sobie radzą w urzędzie...?)
Jest delegacja do art. 240 (całego), a tam jest pkt 3:
"Do okresów służby uprawniających do dodatku, o którym mowa w ust. 1,
wlicza się poprzednie zakończone okresy służby lub zatrudnienia oraz inne okresy,
jeżeli na podstawie odrębnych przepisów podlegają one wliczeniu do okresu pracy, od
którego zależą uprawnienia pracownicze".
Ludzie, błagam...
Nie kłóćcie się z tymi, co nie umieją czytać przepisów (swoją drogą - jak sobie radzą w urzędzie...?)
Jest delegacja do art. 240 (całego), a tam jest pkt 3:
"Do okresów służby uprawniających do dodatku, o którym mowa w ust. 1,
wlicza się poprzednie zakończone okresy służby lub zatrudnienia oraz inne okresy,
jeżeli na podstawie odrębnych przepisów podlegają one wliczeniu do okresu pracy, od