Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Skarbowcy, przynajmniej ci myślący, doskonale o tym wiedzą. Jak teraz odpuścimy to kaplica, już zawsze emef będzie nas dymał. Dlatego nie ma co czekać do końca czerwca. Ważne tylko by ktoś skordynował akcję i ludzie ( przynajmniej mam taką nadzieję widząc co się dzieje w lokalnych us-ach ) się ruszą.Jak sobie skarbowcy nie uzmysłowią, że to być może ich ostatnia okazja do protestu, to zginą marnie.
Wystarczy, że o sobie przypomni inna, bardziej medialna grupa zawodowa, a będą wzmianką na pasku w agrobiznesie.
Ale jak koń był bity całe życie, to jak może być inaczej?
Biedna znerwicowana karolcia obrała dwie ścieżki jednocześnie, bo wchodzi komuś w drogę i wchodzi komuś w dupę, przy czym kierunek drugi to jednak ten dominujący.
@AdamDworcow Też nad tym się wczoraj zastanawiałem. Niestety chyba tylko SKAS może wyjaśnić o co chodzi.
Gorzej, że o modernizacji mówi się w kontekście jej nowelizacji i tyle. Już nic mówi się o końcu czerwca.
Ależ można było by Tobie przyznać rację, gdybyś nie abstrahował od podwyżki wypłaconej wszystkim służbom do dnia 10 kwietnia zgodnie z wcześniejszymi ich ustaleniami z ich ministerstwami. Przy czym należy zauważyć, iż na zbliżonych zasadach umówieni byli pracownicy KAS i funkcjonariusze służby celno-skarbowej i mimo że całą sprawa z covid zaczęła się dla naszego kraju w Marcu to Oni otrzymali (i dobrze) a my jak zwykle ....Nad czym się tu zastanawiać ?
Dostaniemy 6% podwyżki do końca czerwca. To z jakich szufladek budżetowych bedą wypłacane to są wyłacznie techniklia.
Budżet był pisany w grudniu ub.roku, poprawiany w styczniu br. Kto wtedy słyszał zwrot COVID-19.
Pieniądze zostały rozłożone w budżecie w róznych pozycjach.
Obecnie sytuacja jest jaka jest. Ze względu na brak nowolizacji ustawy budżtowej (której do chwili zakończenia wyborów prezydenckich nie będzie)i braki w jednej pozycji są na "gorąco" uzupełniane pieniędzmi z innej pozycji.
Wyjaśnię prościej na przykładzie:
Piekarz ma zaplanowane na ten rok pieniądze na pensje dla pracowników i zakup nowych maszym. Obiecał podwyżki ale w funduszu płacowym brakuje kasy więc "pożyczył" sobie trochę z funduszu zakupowego.
Pytanie najważniejsze nad którym nikt się nie zastanawia: co będzie po aktualizacji budżetu w sierpniu ???
SORRY, ale zgodnie z wyjaśnieniami WIRUSOWYMI to będzie kolejna fala.... Coś ująć ?Nad czym się tu zastanawiać ?
Dostaniemy 6% podwyżki do końca czerwca. To z jakich szufladek budżetowych bedą wypłacane to są wyłacznie techniklia.
Budżet był pisany w grudniu ub.roku, poprawiany w styczniu br. Kto wtedy słyszał zwrot COVID-19.
Pieniądze zostały rozłożone w budżecie w róznych pozycjach.
Obecnie sytuacja jest jaka jest. Ze względu na brak nowolizacji ustawy budżtowej (której do chwili zakończenia wyborów prezydenckich nie będzie)i braki w jednej pozycji są na "gorąco" uzupełniane pieniędzmi z innej pozycji.
Wyjaśnię prościej na przykładzie:
Piekarz ma zaplanowane na ten rok pieniądze na pensje dla pracowników i zakup nowych maszym. Obiecał podwyżki ale w funduszu płacowym brakuje kasy więc "pożyczył" sobie trochę z funduszu zakupowego.
Pytanie najważniejsze nad którym nikt się nie zastanawia: co będzie po aktualizacji budżetu w sierpniu ???
Podejrzewam, że w odróżnieniu od fali pierwszej nikomu nie przyjdzie już do głowy zamykanie wszystkich w domach. Po prostu maseczki, dystans ,być może mniej klientów na raz w sklepach, trochę znów być może poleca po usługach ale że kasa pusta to raczej nie bardzo. podejśie do drugiej fali nie będzie tak przesadzone jak do pierwszej.SORRY, ale zgodnie z wyjaśnieniami WIRUSOWYMI to będzie kolejna fala.... Coś ująć ?
Nie zmienia to faktu, że i Salomon z pustego nie naleje,Podejrzewam, że w odróżnieniu od fali pierwszej nikomu nie przyjdzie już do głowy zamykanie wszystkich w domach. Po prostu maseczki, dystans ,być może mniej klientów na raz w sklepach, trochę znów być może poleca po usługach ale że kasa pusta to raczej nie bardzo. podejśie do drugiej fali nie będzie tak przesadzone jak do pierwszej.
Nie wiem, po co w ogóle tracisz czas na komentowanie wpisów jakiegoś internetowego pajaca.Nie mogę pisać z powodu bana na skarbowcy.pl, to tutaj odniosę sìę do postu jurnegostefana
Nie wiem, po co w ogóle tracisz czas na komentowanie wpisów jakiegoś internetowego pajaca.
Dziwisz się? Przecież to kasowski pod kolejnym nickiem.Nie mogę pisać z powodu bana na skarbowcy.pl, to tutaj odniosę sìę do postu jurnegostefana (chyba jakiś kompleks) (...)