Do i dla użytkowników forum Skarbowcy.pl

ależ będę i nie zamierzam zaprzestać.

1589658452801.jpeg

Biedna znerwicowana karolcia obrała dwie ścieżki jednocześnie, bo wchodzi komuś w drogę i wchodzi komuś w dupę, przy czym kierunek drugi to jednak ten dominujący.

Jak sobie skarbowcy nie uzmysłowią, że to być może ich ostatnia okazja do protestu, to zginą marnie.
Wystarczy, że o sobie przypomni inna, bardziej medialna grupa zawodowa, a będą wzmianką na pasku w agrobiznesie.

Ale jak koń był bity całe życie, to jak może być inaczej?
Skarbowcy, przynajmniej ci myślący, doskonale o tym wiedzą. Jak teraz odpuścimy to kaplica, już zawsze emef będzie nas dymał. Dlatego nie ma co czekać do końca czerwca. Ważne tylko by ktoś skordynował akcję i ludzie ( przynajmniej mam taką nadzieję widząc co się dzieje w lokalnych us-ach ) się ruszą.

Biedna znerwicowana karolcia obrała dwie ścieżki jednocześnie, bo wchodzi komuś w drogę i wchodzi komuś w dupę, przy czym kierunek drugi to jednak ten dominujący.

Karolcia to zapewne jakas funkcjonariuszka zwiazkowa z kręgów inspektora, radnego i MC Togi 👍😎

Ludzie kochają urojenia. Drżą od nich. Nazywają je sensami. Te "sensy" rozpuszczają się w powietrzu w momencie wypowiedzenia. Sama umiejętność ich sklecania jest pewnym fabrycznym uszkodzeniem.

Pogubiłem się już w tych kłamstwach. Czy jest tu ktoś, kto może mi to wyjaśnić? Miało być 820 zł na etat czyli 12,9% na etat. Zgodnie z porozumieniem, które podobno obowiązuje miało/ma to być wypłacone do końca czerwca. 7 maja Szefowa ogłosiła, że zgodnie z obietnicami będzie wypłacone 3% z budzetu i 3% z uchwały modernizacyjnej. Ludwiński to zdementował, że ktoś się pomylił i będzie wypłacone 6% z budżetu do 10 czerwca ale porozumienie obowiązuje więc reszta czyli nast. 6.9% będzie wypłacone zgodnie z porozumieniem, czyli do końca czerwca. Następnie Szefowa w wywiadzie do InfoSecurity zaprzeczyła Ludwińskiemu, i stwierdziła, że będzie wypłacone nie 6% z budzetu ale 3 % oraz 3% z uchwały modernizacyjnej a reszta z uchwały modernizacyjnej nie będzie wypłacona zanim RM nie zmieni Uchwały czyli nie wiadomo kiedy. Czyli jednak pierwszy komunikat od Szefowej obowiązuje i nikt się nie pomylił. 6% z budzetu nie będzie wypłacone a jedynie 3%. Termin wypłaty podwyżek określony w Porozumieniu czyli do konca czerwca nie zostanie dotrzymany. Podczas spotkania ustalono, to co już było wiadome przed spotkaniem. Kłamstwo za kłamstwem czyli pełen sukces.

@AdamDworcow Też nad tym się wczoraj zastanawiałem. Niestety chyba tylko SKAS może wyjaśnić o co chodzi.
Gorzej, że o modernizacji mówi się w kontekście jej nowelizacji i tyle. Już nic mówi się o końcu czerwca.

Myślę że ona po prostu nie ogarnia ile powinno być z ustawy budżetowej a ile z uchwały modernizacyjnej i po prostu plecie 3 po 3. Kwota bazowa zwiększyła się z 1700 na 1800 zł co oznacza wzrost o 6% i tutaj póki co nikt nie może majstrować przy kwotach bo to jest łamanie ustawy budżetowej. Zgodnie z obowiązującymi przepisami faktycznie mają 3 miechy na wypłatę i po tym czasie będzie można swoich praw dochodzić w sądzie. (w kwesti tych 6%).

@AdamDworcow Też nad tym się wczoraj zastanawiałem. Niestety chyba tylko SKAS może wyjaśnić o co chodzi.
Gorzej, że o modernizacji mówi się w kontekście jej nowelizacji i tyle. Już nic mówi się o końcu czerwca.

Nad czym się tu zastanawiać ?
Dostaniemy 6% podwyżki do końca czerwca. To z jakich szufladek budżetowych bedą wypłacane to są wyłacznie techniklia.
Budżet był pisany w grudniu ub.roku, poprawiany w styczniu br. Kto wtedy słyszał zwrot COVID-19.
Pieniądze zostały rozłożone w budżecie w róznych pozycjach.
Obecnie sytuacja jest jaka jest. Ze względu na brak nowolizacji ustawy budżtowej (której do chwili zakończenia wyborów prezydenckich nie będzie)i braki w jednej pozycji są na "gorąco" uzupełniane pieniędzmi z innej pozycji.
Wyjaśnię prościej na przykładzie:
Piekarz ma zaplanowane na ten rok pieniądze na pensje dla pracowników i zakup nowych maszym. Obiecał podwyżki ale w funduszu płacowym brakuje kasy więc "pożyczył" sobie trochę z funduszu zakupowego.
Pytanie najważniejsze nad którym nikt się nie zastanawia: co będzie po aktualizacji budżetu w sierpniu ???

Dostaniemy 6% podwyżki do końca czerwca. To z jakich szufladek budżetowych bedą wypłacane to są wyłacznie techniklia.
Budżet był pisany w grudniu ub.roku, poprawiany w styczniu br. Kto wtedy słyszał zwrot COVID-19.
Obecnie sytuacja jest jaka jest. Ze względu na brak nowolizacji ustawy budżtowej (której do chwili zakończenia wyborów prezydenckich nie będzie)i braki w jednej pozycji są na "gorąco" uzupełniane pieniędzmi z innej pozycji.
Piekarz ma zaplanowane na ten rok pieniądze na pensje dla pracowników i zakup nowych maszym. Obiecał podwyżki ale w funduszu płacowym brakuje kasy więc "pożyczył" sobie trochę z funduszu zakupowego.
Pytanie najważniejsze nad którym nikt się nie zastanawia: co będzie po aktualizacji budżetu w sierpniu ???
Ależ można było by Tobie przyznać rację, gdybyś nie abstrahował od podwyżki wypłaconej wszystkim służbom do dnia 10 kwietnia zgodnie z wcześniejszymi ich ustaleniami z ich ministerstwami. Przy czym należy zauważyć, iż na zbliżonych zasadach umówieni byli pracownicy KAS i funkcjonariusze służby celno-skarbowej i mimo że całą sprawa z covid zaczęła się dla naszego kraju w Marcu to Oni otrzymali (i dobrze) a my jak zwykle ....

SORRY, ale zgodnie z wyjaśnieniami WIRUSOWYMI to będzie kolejna fala.... Coś ująć ?

SORRY, ale zgodnie z wyjaśnieniami WIRUSOWYMI to będzie kolejna fala.... Coś ująć ?
Podejrzewam, że w odróżnieniu od fali pierwszej nikomu nie przyjdzie już do głowy zamykanie wszystkich w domach. Po prostu maseczki, dystans ,być może mniej klientów na raz w sklepach, trochę znów być może poleca po usługach ale że kasa pusta to raczej nie bardzo. podejśie do drugiej fali nie będzie tak przesadzone jak do pierwszej.

Podejrzewam, że w odróżnieniu od fali pierwszej nikomu nie przyjdzie już do głowy zamykanie wszystkich w domach. Po prostu maseczki, dystans ,być może mniej klientów na raz w sklepach, trochę znów być może poleca po usługach ale że kasa pusta to raczej nie bardzo. podejśie do drugiej fali nie będzie tak przesadzone jak do pierwszej.
Nie zmienia to faktu, że i Salomon z pustego nie naleje,
więcej kontroli, odpraw, szybsze zwroty,,,, to dopiero gruncik do dzielenia skóry na niedźwiedziu i siania ziarna niezgody, komu się należy więcej.
Proponuję zawias do 25 maja, powinno już być wiadome co papier, a co twarda sztabka:unsure:

Nie mogę pisać z powodu bana na skarbowcy.pl, to tutaj odniosę sìę do postu jurnegostefana (chyba jakiś kompleks)

Napisali prawie 3 i pół tysiąca postów na 172 stronach tematu "Podwyżki 2020" i co z nich wynika?
:wysmiewacz:

U was jest 600, u nas 3,5k

Jest nas więcej i jesteśmy aktywniejsi

Pewnie to m.in. z powodu braku wolności słowa i zabawnych filtrów również na fb, niepozwalających napisać celnicy.pl czy Siwy

A co do cenzury

Odsyłam do słownika pwn

Czym innym jest cenzura, czym innym moderacja forum, czym innym banowanie userów naruszających regulamin

Uwierzcie mi jeśli słownik pwn was przerasta

To nie są synonimy

Ja zostałem zbanowany mimo braku naruszeń regulaminu, nie prezentowałem jedynej słusznej linii klakierów przytakiwaczy

Chociaż ze zdziwieniem ale i zadowoleniem zauważam u was ostatnio poluzowanie reżimu...

Zdarza się że i bardziej obiektywne posty u was zawisną...

Sięgnijcie do żródeł i pierwotnych postulatów s, której i ja byłem członkiem

Wolność słowa

JP2 też o to walczył

Minęło 30 lat i co?

Nie wiem, po co w ogóle tracisz czas na komentowanie wpisów jakiegoś internetowego pajaca.

Ja usiłuję przeciwstawić się trollingowi, dezinformacji, propagandzie i agresji

Taki był cel mojego posta

A jaki był cel twojego posta?

Po co tracisz na takie nic nie wnoszące posty czas?

Czy spotkanie KP/KU z SKAS, w poniedziałek (25 maja), doszło do skutku ??
Nigdzie nie mogę odnaleźć informacji o tym, a brak komunikatu KP/KU wraz z brakiem
jakichkolwiek pytań w temacie od strony ludzi, wydaje mi się co najmniej dziwny ...

Back
Do góry