co dalej ze stałymi nadzorami?

Ja pracuję w SzNP - obecnie w Referacie Dozoru juz 6 lat, i czytając wypowiedzi niektórych osób, jakie bzdury wypisują to naprawdę nóż w kieszeni się otwiera - wobec powyższego jeśli nie macie zielonego pojęcia na czym ta praca polega to nie wypowiadajcie się na ten temat, a jeśli bardzo Was to interesuje to złóżcie jeden z drugim podanie o przeniesienie to wtedy się przekonacie o czym mowa, i wtedy zostaniecie odpowiednio "przećwiczeni" :cool:

Dokładnie tak:)

napisał marcin
Widze ze lekka panika na forum. Jak mnie by pozbawiali tak lekkiej pracy jaka jest na nadzorach to tez bym sie bronil i udowadnial tezy jaki to jestem niezbedny bo beze mnie wszystko sie zawali i lody beda krecic od razu takie ze hej

noo - poparcie kogoś z takim podejściem - bezcenne ;)

napisał marcin
Widze ze lekka panika na forum. Jak mnie by pozbawiali tak lekkiej pracy jaka jest na nadzorach to tez bym sie bronil i udowadnial tezy jaki to jestem niezbedny bo beze mnie wszystko sie zawali i lody beda krecic od razu takie ze hej

Powiedz szanowny kolego gdzie Ty pracujesz, ze masz tak wyjątkowo ciężko i gdzie dzięki Tobie nie krecą lodów? Bo patrząc na marki palonych papierosów i przebogata ich ofertę na każdym bazarze mam nadzieje, że nie bronisz dzielnie naszych granic przed zalewem nielegalnym towarem.

napisał marcin

Ja mam bolo dokladnie takie samo zdanie jak ty. Caly czas udowadniam ze nadzory sa do niczego i niepotrzebne

Ja mam bolo dokladnie takie samo zdanie jak ty. Caly czas udowadniam ze nadzory sa do niczego i niepotrzebne

nie wierzę, że takie gnioty potrafi spłodzić osoba pracująca kiedyś w sz.n.p.

sam miałem przyjemność pracować na stałym nadzorze w jednej z potężnych firm zajmującej się obrotem paliwami. odnoszę wrażenie, że tak durnych wpisów dotyczących zasadności utrzymywania stałych nadzorów może dokonać celas nie mający (chociaż twierdzi, że jest inaczej) zielonego pojęcia o tym na czym polega ta praca lub ktoś podszywający się pod celnika, a reprezentujący "interesy" firmy w której to nasi koledzy trzymają ich krótko za mordę.

też tak myślę

jestem zdruzgotany podejściem obiego, judy, marcina i spontana

do marcina nie trafiają argumenty i logika, a gdy brak mu kontrargumentów, to wmawia moim wypowiedziom opaczny sens wyrywając je z kontekstu - ciągłości od początku wątku

przykleja się jak brat-łata

dlatego już nie ciągnę merytorycznie dyskusji bo brak do niej interlokutora - oponenta

czytając posty powyższe mam wrażenie że jest nagonka i zapotrzebowanie na negatywne opinie o sz.n.p pisałem wcześniej że o pracy na składach. Najwięcej mają do powiedzenia koledzy którzy zostali oddelegowani do pracy w sz.n.p na okres paru m-cy. Doświadczeni sz.n.p. mają całkiem inne zdanie. Jeżeli było tak dobrze wcześniej w sz.np to dlaczego nie było nigdy ochotników do pracy w tym referacie. Powiem dla czego: należy mieć pojęcie o pracy gorzelni, winiarni, zakładów zużycia, rozlewni gazu, kontroli wyrobów akcyzowych w obrocie handlowym, salonach gier- tą wiedzę posiadają jedynie doświadczeni pracownicy sz.n.p.

czytając posty powyższe mam wrażenie że jest nagonka i zapotrzebowanie na negatywne opinie o sz.n.p pisałem wcześniej że o pracy na składach. Najwięcej mają do powiedzenia koledzy którzy zostali oddelegowani do pracy w sz.n.p na okres paru m-cy. Doświadczeni sz.n.p. mają całkiem inne zdanie. Jeżeli było tak dobrze wcześniej w sz.np to dlaczego nie było nigdy ochotników do pracy w tym referacie. Powiem dla czego: należy mieć pojęcie o pracy gorzelni, winiarni, zakładów zużycia, rozlewni gazu, kontroli wyrobów akcyzowych w obrocie handlowym, salonach gier- tą wiedzę posiadają jedynie doświadczeni pracownicy sz.n.p.

I tu się zgadzam !!!
Szlag mnie trafia, jak wypowiadają się osoby które nie mają zielonego pojęcia o pracy w sz.n.p .

Niestety moi drodzy nie jestem z zadnej firmy, bo jakiemu prezesowi firmy chcialo by sie tu siedziec i z wami pisac. 6 lat mojej pracy na nadzorach. W dwoch na stale i jeszcze w dwoch na zastepstwo. Wiec zaden cienias nie bedzie mi wmawial ze nim jestem. Za dobrze Wam sie tamsiedzi i dlatego bronicie. i bronicie nie wplywow do budzetu tylko swoich tylkow. Dziwne ze w moim urzedzie wszyscy chca na nadzory. Zreszta nie bede udowadnial ze nie jestem wielbladem. Ja tam swoje wiem i to z doswiadczenia. I ciekawe jak by ci doswiadczeni pracownicy Sz. n. p przeszli z nadzorow np do referatu do urzedu i czy by mieli pojecie o: WPR, CITES, obrot bronia, ochrona intelektualna, kks i wiele wiele innych. Bo tym teraz te referaty sie zajmuja

Ostatnia edycja:
posiadają jedynie doświadczeni pracownicy sz.n.p........
Koniec kropka......:D:D:D
Nie ma już pracowników sz.n.p a tym bardziej doświadczonych.

Niestety moi drodzy nie jestem z zadnej firmy, bo jakiemu prezesowi firmy chcialo by sie tu siedziec i z wami pisac. 6 lat mojej pracy na nadzorach. W dwoch na stale i jeszcze w dwoch na zastepstwo. Wiec zaden cienias nie bedzie mi wmawial ze nim jestem. Za dobrze Wam sie tamsiedzi i dlatego bronicie. i bronicie nie wplywow do budzetu tylko swoich tylkow. Dziwne ze w moim urzedzie wszyscy chca na nadzory. Zreszta nie bede udowadnial ze nie jestem wielbladem. Ja tam swoje wiem i to z doswiadczenia. I ciekawe jak by ci doswiadczeni pracownicy Sz. n. p przeszli z nadzorow np do referatu do urzedu i czy by mieli pojecie o: WPR, CITES, obrot bronia, ochrona intelektualna, kks i wiele wiele innych. Bo tym teraz te referaty sie zajmuja

Widzę kolego ze z twoją matematyka coś jest nie tak, wobec tego zastanawiające jest to co robiłeś na stałym nadzorze bo tam też trzeba umieć liczyć a ty widzę nie potrafisz cyt. Twoją wypowiedź:"W SNP pracowalem 4 lata wiec poznalem ta prace od podszewki. I to nie jeden ale kilka skladow przeszedlem wiec wiem doskonale na czym ta praca polega. I nie tylko ADT potwierdzalem ale robilem wszystko co trzeba na skladach robic wiec wiem o czym pisze".

A tak bardzo ciekawe skąd posiadasz taką wiedzę ze referat dozoru zajmuje się CITES, obrot bronia, ochrona intelektualna, zastanawiające.
I tu udowadniasz swoją niewiedzę ....

niestety moi drodzy nie jestem z zadnej firmy, bo jakiemu prezesowi firmy chcialo by sie tu siedziec i z wami pisac. 6 lat mojej pracy na nadzorach. W dwoch na stale i jeszcze w dwoch na zastepstwo. Wiec zaden cienias nie bedzie mi wmawial ze nim jestem. Za dobrze wam sie tamsiedzi i dlatego bronicie. I bronicie nie wplywow do budzetu tylko swoich tylkow. Dziwne ze w moim urzedzie wszyscy chca na nadzory. Zreszta nie bede udowadnial ze nie jestem wielbladem. Ja tam swoje wiem i to z doswiadczenia. I ciekawe jak by ci doswiadczeni pracownicy sz. N. P przeszli z nadzorow np do referatu do urzedu i czy by mieli pojecie o: Wpr, cites, obrot bronia, ochrona intelektualna, kks i wiele wiele innych. Bo tym teraz te referaty sie zajmuja

:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d
o mój boże !!!
:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d

A nie przyszło Wam do głowy, że marcin555 po prostu tęskni za pracą w stałym nadzorze. Ciekawe czy miał takie same poglądy jak pracował w sz.n.p.

...
ciekawe jak by ci doswiadczeni pracownicy Sz. n. p przeszli z nadzorow np do referatu do urzedu i czy by mieli pojecie o: WPR, CITES, obrot bronia, ochrona intelektualna, kks i wiele wiele innych. Bo tym teraz te referaty sie zajmuja

Rany Boskie, Maaaaaaarcin !!!
Nie znam się na "nadzorach", więc tu się liczy tylko opinia Kolegów tam pracujących- ponoć się nie znasz. Natomiast powyższa opinia świadczy, że Twoja wiedza o pracy w Urzędzie także budzi moje wątpliwości.
"WPR, CITES, obrot bronia, ochrona intelektualna, kks" - jako "specjalizacje" (nie występujące w poszczególnych referatach łącznie) nie należą do szczególnej wiedzy, która jest nie do zdobycia! Gdybyś jeszcze napisał - w oddziałach- i w każdej "pierwszej linii" tam pojawia się WSZYSTKO i o wszystkim trzeba mieć choć blade pojęcie, by podejmować NATYCHMIASTOWE DECYZJE, ale w urzędzie istnieje możliwość douczenia się na bieżąco. Wyjątkiem będą "koordynatorzy", ale i tu posiadający ograniczoną specjalizację, a i z tym często bywa nie najlepiej.
Marcin, skąd jesteś?
Z MF-u czy SG?
"Bo tym teraz te referaty sie zajmują" - zwykły, myślący celny nie formułuje w ten sposób swoich opinii! Śmiem twierdzić, że także Koledzy z SNP- teoretycznie będący poza taką tematyką- zauważają "zgrzyt" w takich wypowiedziach.

Ostatnia edycja:
Widzę kolego ze z twoją matematyka coś jest nie tak, wobec tego zastanawiające jest to co robiłeś na stałym nadzorze bo tam też trzeba umieć liczyć a ty widzę nie potrafisz cyt. Twoją wypowiedź:"W SNP pracowalem 4 lata wiec poznalem ta prace od podszewki. I to nie jeden ale kilka skladow przeszedlem wiec wiem doskonale na czym ta praca polega. I nie tylko ADT potwierdzalem ale robilem wszystko co trzeba na skladach robic wiec wiem o czym pisze".

A tak bardzo ciekawe skąd posiadasz taką wiedzę ze referat dozoru zajmuje się CITES, obrot bronia, ochrona intelektualna, zastanawiające.
I tu udowadniasz swoją niewiedzę ....

Nie zajmuje sie stricte tym ale ludzie tam pracujacy maja sie znac na tym. Nie wiesz o tym spontan ze teraz jak sie pojdzie np na bazar to trzeba tez pod tym wzgledem dzialac???

Ostatnia edycja:
A nie przyszło Wam do głowy, że marcin555 po prostu tęskni za pracą w stałym nadzorze. Ciekawe czy miał takie same poglądy jak pracował w sz.n.p.

Dobrze mi teraz na granicy, Czlowiek na nadzorze sie uwstecznia. Zreszta sam sie przenioslem wiec za czym mam tesknic?

Znaczy się TOBIE ZALEŻY ?!

Napisales ze jestem z SG. Od kiedy SG zalezy na likwidacji nadzorow??? A pracy na nadzorach tez sie mozna nauczyc wiec niech bula nie pisze ze tylko doswiadczeni moga tam pracowac. A cites, bron itd lacznie wystepuje w dozorze od tego roku. nie wiesz o tym???

Ostatnia edycja:
Back
Do góry