co dalej ze stałymi nadzorami?

Obi Wanie, trochę cię Jasna strona Mocy ponosi :D
"z
i teraz:
- pkt: 1+2 nie bedą robiły żadnych problemów p zniesieniu stałek bo bedą wciąż "narażeni" na kontrole doraźne. Maja zbyt dużo do straty. Isteniej je
jesli wierzysz w skutecznośc i zasadność doraźnych kontroli w pkt3 to wytłumacz mi proszę w jaki sposób bedziesz w stanie zweryfikwoać ddokumenty ze stanem faktycznym? mowa oczywiście głownie o zmianie pzreznaczenia (np. gazu) bo na tym robi się największe wkręty! w jaki sposób udowodnisz ze gaz poszedł do kurnika na drugim końcu polski a nie do jego stacji lpg w sasienim województwie.
soecjalnie stosuję inne zaleznosci terytorialne tak, żebyś nie był w stanie faktycznie tego sprawdzić.
... a im taki manewr bedzie się oplacał.
... nam nie niestety...
Stary rozbawiłeś mnie do łez....., dziękuję ci. Siedząc w składzie mozesz porównać dokumenty ze stanem faktycznym:D

Żałosna instytucja stałych nadzorów

rano zdjąć plombę spisać stan po 8 godzinach nałożyć plombę i spisać stan - i to wszystko za jedyne 4000zł miesięcznie - żyć nie umierać

Chciałbym tyle zarabiać :D , ciekawe kto według Ciebie tyle bierze na rączkę ?
Osobiście znam taką sytuacje "rano zdjąć plombę spisać stan po 8 godzinach nałożyć plombę i spisać stan - i to wszystko za jedyne 4000zł miesięcznie - żyć nie umierać " więc ta opisana powyżej z postu crosa to nie jest fikcja tylko rzeczywistość ( niestety nie z moim udziałem :D)

Osobiście znam taką sytuacje "rano zdjąć plombę spisać stan po 8 godzinach nałożyć plombę i spisać stan - i to wszystko za jedyne 4000zł miesięcznie - żyć nie umierać " więc ta opisana powyżej z postu crosa to nie jest fikcja tylko rzeczywistość ( niestety nie z moim udziałem :D)

Zgadzam sie z tobą w 100% Tez bym tak chciał. Ale zarzucanie komus, ze ma lepiej ode mnie to głupota. Niektórym zalezy , zeby środowisko było skłócone. Lepiej , zeby agresję kierowali przeciwko sobie, niż przeciwko władzy. Róbcie tak dalej, a dużo osiągniemy.

Zgadzam sie z tobą w 100% Tez bym tak chciał. Ale zarzucanie komus, ze ma lepiej ode mnie to głupota. Niektórym zalezy , zeby środowisko było skłócone. Lepiej , zeby agresję kierowali przeciwko sobie, niż przeciwko władzy. Róbcie tak dalej, a dużo osiągniemy.
4.000zł to może mają cywile i aspiranci,a nie zwykli rachmistrze i już nie mówiąc o rewidentach!

4.000zł to może mają cywile i aspiranci,a nie zwykli rachmistrze i już nie mówiąc o rewidentach!

Może i mają, ale co to zmieni? Jeszcze raz apeluję do userów: nie opluwajmy sie nawzajem z cywilami, bo wszystkich nas zgnoją jednakowo. Naprawde tacy jesteście ślepi?
Ciekawe kim są najwieksi krzykacze na forum i kto im płaci za taką robotę?:confused:

Może i mają, ale co to zmieni? Jeszcze raz apeluję do userów: nie opluwajmy sie nawzajem z cywilami, bo wszystkich nas zgnoją jednakowo. Naprawde tacy jesteście ślepi?
Ciekawe kim są najwieksi krzykacze na forum i kto im płaci za taką robotę?:confused:

Znacie może taką anegdotę o szczurach w worku?
Szedł gościu chodnikiem z workiem na plecach i co chwilę zatrzymywał się , stawiał worek i grzebał w nim kijem.Zaciekawiło to pewnego przechodnia , który to zauważył,więc nie wytrzymał i pyta - Dlaczego co jakiś czas zdejmujesz ten worek z pleców i grzebiesz tam kijem?
Po chwili ciszy usłyszał :wiesz ,szczerze mówiąc to w worku niosę szczury i jeżeli co jakiś czas nie przystanę i tym kijem ich nie wkurzę , to zaczną mnie gryść w plecy,a tego nie lubię.

Przełóżcie to sobie na rzeczywistość.Pozdrawiam tych i tych

tylko widzisz Silan mało nas tak myśli. . . a szkoda . . .
i nie wyskakujcie cywile z dodatkamia mundurowi z kasa bo i tak jeden h... wszyscy mamy z tego...
co do stałych nadzorów...? nie zabardzo mnie zrozumiano - widać lepiej i łatwiej skoncentrowac sie na opluwaniu niż mysleniu
ostatni raz w jednym zdaniu (właściwie w trzech równoważnikach :D )
1 - kiedyś - była nadzór ale faktycznie niewiele mógł
2-teraz nie ma nadzoru i gówno możemy
3-teraz (alternatywnie) - jest nadzór i mozemy więcej niz wczesniej

jeszcze w jakiś sposób to komuś wytłumaczyć jasniej??
qrwa tu tzreba miec nerwy ze stali i dar pedagogiczny Korczaka, bo czasem dzieci ułomne intelektualnie szybciej pojma pewne zagadnienia niż niektórzy userzy...
cywil, czy mundur - obojętnie !!!

Za parę dni wszyscy już będą mundurowi.
Wiadomo stałe nadzory niektóre zostają a niektóre już nie czy dobrze czy źle czas okaże... i uważam że temat jest wyczerpany.
Więc i ja mam pytanko małe... z innej beczki ...
Czy można zostać powołanym na Funkcjonariusza... bez aktu mianowania ????
Może ZZ się wypowiedzą na ten temat.
Po raz kolejny kogoś próbuje się zrobić w jajo... i jakoś mnie to nie dziwi.
Sytuacja jest taka właśnie z cywilami... niedługo ... byłymi.... :D

Czy można zostać powołanym na Funkcjonariusza... bez aktu mianowania ????
Może ZZ się wypowiedzą na ten temat.
Po raz kolejny kogoś próbuje się zrobić w jajo... i jakoś mnie to nie dziwi.
Sytuacja jest taka właśnie z cywilami... niedługo ... byłymi.... :D

ad.1 Można, w Łodzi wszystko można. Jedną reką odbierają ślubowanie a drugą wręczają pisemko ze zmianą miejsca stałego pełnienia służby na st.n.p. oczywiście łamiąc ustalenia zawarte w przedstawionych propozycjach,

ad.2 a próbuje próbuje jak zwykle chodzi o pieniądze i w tym przypadku z delegacji których wypłacanie od kilku lat nie mogą ścierpieć,

ad.3 jak się okazuje wcale nie trzeba być celnikiem by wykonywać kontrole po 30 czerwca. Tak się stało w dniu dzisiejszym w Łódzkim - cywili wysłano na kontrole bez upoważnień, legitymacji, ślubowania nie wspominając a tych nieszczęsnych aktów mianowania które zobaczymy jak świnia niebo:(

Masz racje , w Łodzi można wszystko. Ale teraz to juz przegięli z aktami mianowania. Każdy sąd to uzna pod warunkiem ,ze ktoś do niego pójdzie. Pewnie związkowe Jacki ,Pawły i inne płcie będa pierwsze..... od konca:)

Do sądu się pójdzie... spokojna głowa... niektórzy mają w tym już wprawę.
A co do zostania funkcjonariuszem na podstawie umowy o pracę... jak to się ma do oświadczeń majątkowych... bo gdzieś wyczytałam że przed wykonaniem pierwszych czynności będących funkcjonariuszem trzeba złożyć oświadczenie majątkowe...
Tylko się tak zastanawiam... jako cywil czy jako funkcjonariusz... bo aktu nie ma.
Z tego co wiadomo w niektórych Izdebkach dano akty mianowania w dniu dzisiejszym.:D

Back
Do góry