2,3% regulacji płac w SC

Oczywiście L4, urlop na żądanie i honorowe oddanie krwi(przysługuje wtedy dzień wolny) TEŻ uwzględnimy w harmonogramie.
Bez przygotowanego w zanadrzu protestu włoskiego nie ma jednak co zaczynać.

brac urlop na żądanie w okreslony dzien. moze sie przebudza, gdy okaze sie ze nagle nie ma kto pracowac. a jak nie to wtedy strajk wloski. tak naprwade najwiekszym problemem jestesmy my sami. nie ma wsrod nas solidarnosci. gdybysmy potrafili sie zgrac pewnie zupelnie inaczej postrzegani bylibysmy przez mf. a tak wiedza ze mozna po nas jechac bo i tak nie potrafimy sie sami zjednoczyc w swojej sprawie.

co mi da strajk włoski? że będę zmuszony do pozostania po godzinach, żeby odrobić zaległości - wymusi to na mnie kierownik-naczelnik-dyrektor i okaże się, że to ja się nachapię i do domu przyjadę jak pijany bąk!!! tylko l-4!!!!

a ja chciałbym Związkom podziękować za te 1,9% - lepsze to niż nic :lol:

Panie Moderatorze nie kasuj Pan postów nie mających charakteru obraźliwego dla kogokolwiek, a wyrażających jedynie opinie. Sytuacja kadrowa w SC sama się wyreguluje (np. połowa się zwolni) tak jak gospodarka

wsch napisał:
apropos strajku wloskiego u mnie na granicy to nie wypali, nie ma prawa, ma jechac tyle

Na wschodniej granicy można by zaprzestać wystawiania mandatów przy ujawnianiu fajek.
Wszystko robić na towar zgłoszony i tyle.
Cieklawe co zrobią jak przestanie płynąć kasa do MFu z mandatów

po co Wam L4, urlop na żądanie itp. przeczytajcie art 151 tiret 2 Kodeksu Pracy ( ...w zamian za czas przepracowany w godzinach nadliczbowych pracodawca, na pisemny wniosek pracownika , może udzielić mu w tym samym wymiarze czasu wolnego od pracy. Udzielenie czasu wolnego w zamian za czas przepracowany w godzinach nadliczbowych może nastąpić także bez wniosku pracownika W takim przypadku pracodawca udziela czasu wolnego od pracy, najpóźniej do końca okresu rozliczeniowego w wymiarze o połowę wyższym niż liczba przepracowanych nadgodzin....). i zacznijcie go stosować, a tych "naszych" rządzących trafi ...., tyle lat Nas "wałowali"
[/i]

dla mnie sprawa powinna byc prosta, zwiazki niech podadza konkretny dzien i wszyscy biora urlop na żądanie. banalne ale zaloze sie ze byloby bardzo skuteczne

Ortografia o niczym nie przesądza! jak dla mnie to nawet i plan analfabety jestem skłonny poprzec- byle ten plan byle skuteczny.
Jak nic więcej nie masz do dodania do niepotrzebnie post postawiłeś\łaś. Drzyj zeluwy na forum językowe!!! Takich TÓTAJ nie potrzebujemy.

Przeciętne wynagrodzenie brutto w przedsiebiorstwach w sierpniu wyniosło 2.885,97 zł, co oznacza, że rok do roku wzrosło o 10,5 proc.,

A wam ile wzrosło :lol:

Ciśnienie nieznacznie, bo gruszki na wierzbie to juz nie jeden obiecywał. Jak nie mam w portfelu to znaczy ze nie mam wcale! te 10% o których mówił kurdupel Jacek Placek nie zrobiło na mnie wrażenia bo to kicha wyborcza była.
Głodówki nie mamy co robić bo jak po miesiacu padniemy to powie ze to z braku ruchu- tak samo jak nie zjedzenie kolacji to nie głodówka.....
cham arogant buc ... i taką politykę/przyszłość nam zaserwuje..... bo ciemny lud to kupi. Kupi tez to ze wielką podwyżkę dostaniemy. Dla człowieka małego (pokrojem też :D ) rzeczy malutkie wydają sie byc duzymi. Nie miejmy wiec za złe premierowi ze rzeczywiste 2 % wydają mu sie wielkie

I tak dopomóż Ojcze Dyrektorze

Nie rozumiem skąd się wzięło te 1,9%. W założeniu do ustawy budżetowej (str. 66)jest wyraźnie napisane że mamy 2,3%. Czyli 1795 dotychczasowej kwoty bazowej + 2,3% daje owe 1837,10 co sanowi nową kwote bazową od stycznia. Nie doczytałem tam żeby miało byc inaczej???

To nie zmienia faktu, że i tak mamy najmniej z całej budżetówki.
Kolegę przepraszam, zrobiłem faktycznie pierwszy błąd ortograficzny na ponad tysiąc postów. Już poprawiłem. Czasem piszę na forum po wielu godzinach pracy z edytorem tekstu, więc jestem troszeczkę zmęczony.

Proszę raz jeszcze o wpisy dot. możliwych form protestu włoskiego, w Waszych komórkach organizacyjnych.

Tak sobie czytam i dumam że 1,9 to statystycznie na celnika. Tylko nie mogę pojąć jak to jest ze mam 2,3% z ustawy a na celnika wychodzi 1,9- może policzyli z jakimiś etatami czy jak??? Statystyka to przedziwna nauka... :) :)
Statystycznie według "malego chrumkajac0-sapiacego" dostaniemy ponad 9 procent. Co za ......... z niego!!!!!
Aby na forum nie było jakiś obraźliwych słów w miejsce wykropkowane każdy sam sobie wstawi inwektywe! :D
I pamiętajcie słowa oszusta co hymnu nie zna: "Raz zdobytej władzy nigdy nie oddamy".

Co do meritum czyli form protestu....nie mam koncepcji. Na wschodzie mają większe mozliwości ale oni boją sie o pracę- i sie im nie dziwę Ja mieszkam w dużym mieście wiec jak rzucę prace dłużej niz 3 miesiące w dom nie bede sie nudzic :? a moze sie mylę. Jedno jest pewne - jak czara goryczy sie przeleje rzucę to. Cały czas sie łudzę że KAS ze SRAS. Teraz sobie myslę ze jak nowa władza nadciagnie to zgodnie ze słowamiChlebowskiego (PO) SC nie bedzie rozmotowana a wrecz doceniona....z tym że pamiętam tego jegomościa jak miał zupełnie odrębne zdanie!!!

Przykro mi to powiedzieć, ale moim zdaniem marne szanse na skuteczność takich działań (poza oczywiście informowaniem o tym mediów/społeczeństwa).

Jedynym możliwym miejscem do przeprowadzenia takich działań jest bezpośredni kontakt z podatnikiem/podróżnym/przedstawicielem, a taka postawa tylko wyzwala opór przeciw nam, a MF i tak ma to w 4 literach.

Informatyzacja doprowadziła do tego (w 100% popieram), że nawet zdalnie można zniwelować centralnie każdą taką akcję (oczywiście, jeżeli będzie to zabezpieczone odpowiednim PROJEKTEM :lol: )

Wschód (ZZ), bez zmian, z niewielką (za późno) świadomością i identyfikacją ze służbą (w 1999, 2004 można to było wynegocjować), ze stołkami to oczywiście.

Nawet sobie nie moge wyobrazić, że WZP pojęłoby takie działania - jestem przeciw.

Potrzebna jest reforma, restrukturyzacja (szczególnie administracji).

Panie Sławku.
Nie można zarządzić strajku włoskiego TAM, gdzie jest on od lat, a jeżeli jest to obowiązujący standard/zwyczaj, to popularnie nazywa się to administracją, więc wg Pana KTO MA UCZESTNICZYĆ W TEJ AKCJI???

Jabol a ty sie na oskary w IC Poznan nie załapałeś że jeszcze nie śpisz :lol: . Tam ludzia 35 NETTO na rękę banknotów emitowanych przez NBP dostaną. I to juz po 7-8 latach!!! Ja swój ostatni awans miałem 6 lat temu wiec sie nie załpałem, a taka kasa była do zgarnięcia :D :lol: 35 złotych.... nie mogę przeboleć. Tyle to pewnie codziennie Banaś na cygara wydaje 8)

Back
Do góry