2,3% regulacji płac w SC

Tak was czytam i zastanawiam sie czy wogóle ktoś tak naprawdę wierzy w to, że damy radę. Nigdy nie było solidarności i nie będzie tym razem. Skończy się tak, że część z nas będzie nadal zapieprzać za grosze, część się zwolni z tej zaszczytnej służby a część zostanie zwolniona i skazana wyrokami sądu za przestępstwa które popełnili bądź nie.... Generalnie jak by nie było ... Dupa z tyłu...

takim biadoleniem do niczego nie dojdziemy, choć raz zjednoczcie się ludzie, a związki niech dobrze opracują plan działania wiele ludzi ma tego dość, wielu jest zastraszonych, ale walczyć trzeba. w końcu nikt nie nic do stracenia ci co mają dużo , i ci co zarabiają marne grosze. Tak naprawdę to się dziwię że w takiej instytucji gdzie jest średnio 70% funkcjonariuszy z wyższym wykształceniem , nie potrafi opracować planu działania. Na co wam te studia których i tak nie można odrobić. Każda służba bije nas na kasę , i nie ma w nich wymagań takich jak w cle .

Dziś w radiu usłyszałem: znaczne podwyżki dla policjantów - mają dostac od listopada dodatek 80 pln. a od stycznia 400 pln. Jak powiedziano te podwyzki zostały już skonsultowane i zatwierdzone przez MINISTER FINANSÓW!!!
Nasze 2,3% czyli 30-40pln wygląda na tym tle "zajefajnie".
Pani Minister dlaczego pani tak gnębi i poniża celników !!!

:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

kas

Jazol zawsze beda cie gnebic gdy na to pozwolisz !!!!!!!! a na gnebienie celnikow Pani Minister ma przyzwolenie naszego szefa, społeczeństwo i ZZ ............................ sorki , ale TAKA PRAWDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kas

jedyny sposób to strajk !!!!!!!!! STRAJ , STRAJK NIECH OPĘTA CAŁY KRAJ !!!!!!!!! MY NIE MAMY KILOFÓW , ALE MAMY GRANICĘ UE !!!!!! I NIESTETY TAKIE ZZ !!!!!!!!! OCZYWISCIE POZA TOBA SLAWKU, KTORY COS ROBISZ !!!!!!!!!!!!!!!!11

zacznijmy strajkować

mysle ze czas pomysleć o jak najszybszym i najbardziej skutecznym strajkiem, szczególnie takim, który pokaże ile budzet straci jeśli nie zacznie poważnie traktować tych, którzy ciezko pracują na wpływy do budżetu, CELNICY ZMOBILIZUJCIE SIE , ZMUSCIE SWOJE ZWIĄZKI ZAWODOWE I WALCZCIE O SWOJE , NIE ZADAWALAJCIE SIĘ BYLE OBIETNICAMI , NIE ZGADZAJCIE SIĘ NA UŁAMKI TEGO CO SIE WAM SŁUSZNIE NALEŻY

kas

jestem za ....!!!!!!!! Strajk, strajk niech opęta cały kraj !!!!!!!! Tak dalej już się nie da żyć !!!!!!!!!!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

przypomniał mi się pewien cytat z filmu (PSY) : Wie Pan co??? i to jest qrwa skandal!!!!!"

nic dodać nic ująć

Tak sobie czytam o proteście i nie widzę inej mozliwości jak L4 na całej wschodniej granicy a wewnątrz kraju albo to samo albo zablokowanie zgłoszeń masowymi dyrektywami kontroli niekoniecznie 100% rewizje bo to nic nie da ale pełna weryfikacja dokumentów jest skuteczniejsza. Znajac naszych agentów celnych moge założyć,że ponad połowa zgłoszeń trfi do prawnika, który ma 30 dni żeby sie pobawić z decyzja. W tym czasie zabezpieczamy towar gdzie sie da a nastepnie idziemy na L4 żeby banaś sam se reszte odprawił . pozdrawiam wszystkich, którzy jeszcze z nami razem są.

realne ale musimy zadziałać razem nie można zostawić kolegów na wschodniej granicy samych bo sami nie dadzą rady tylko jednoczesne działania całej słuzby mogą przynieśc jakieś efekty.czas aby związki przestały się podkopywać i podjęły sie organizacji

nie dokończyłem poprzedniej myśli. związki powinny podjąć się organizacji akcji i ustalić ostateczną datę jej rozpoczęcia tak aby można było zacząć w całym kraju jednocześnie, więc nie może to być dzień zwyczajowo wolny od pracy. czekam na sygnał. myslę, że inni dyspozytorzy też. byłyby wskazane jeszcze inne pomysły aby protest został zauważony.pozdrawiam wszystkich, którym sie jeszcze chce coś robic w obronie naszej służby

Serce roście dzięki ww. wpisom. Pozdrawiam wszystkich dyspozytorów.

W projekcie budżetu przewidziano też 210 mln zł na reformę administracji skarbowej i celnej
Nie rozumiem dlaczego część z tych środków nie została przeznaczona na wzrost pensji już od stycznia 2008 roku. Takie posunięcie byłoby bardzo roztropne i rozładowałoby narastającą frustrację i niepokój społeczny w naszym środowisku. Jak to się stało, że nikt w tym MF nie pomyślał w sposób tak oczywisty.
Proponując nam za to od stycznia wzrost kwoty bazowej o te zaledwie około 2,3% doprowadzają do narastania frustracji i zwiększają liczbę odejść ze służby, no chyba że o to chodzi MF.

jak wyglądał kiedyś protest, jak stanęła zachodnia granica.

zapytajcie kolegów i koleżanki, kiedyś z zachodu a teraz po alokacji ze wschodu, jak wyglądał kiedyś protest, jak stanęła zachodnia granica. To dzięki tym ludziom mamy dziś więcej urlopu, płatne 100% chorobowe.Dziś chcecie, aby oni swoimi rękami, tym razem na wschodzie, zrobili to samo co kiedyś. Tylko najpierw zadajcie sobie pytanie:GDZIE BYŁAM/BYŁEM WTEDY I CO ZROBIŁAM/ZROBIŁEM W ZWIĄZKU Z PROTESTEM? gdzie była wschodnia granica, północna i centrum kraju?

strajk powinien się odbyć właśnie teraz. Mam na myśli, że przed wyborami. Może akurat któryś z liderów partyjnych zainteresuje się tym, że to my zabezpieczamy największe wpływy do budżetu. A jak się zbuntujemy to co będzie? Jak pozostawimy nasze sprwy do czasu wyborów to będzie za późno !!! by szukać pomocy.

Tak obiektywnie patrząc Diesel racji trochę ma, ale też jest druga strona medalu. Granica może o niebo większa perswazję wywrzeć, niż IC wewnętrzne razem wzięte. Nie znaczy to oczywiście ze granica ma walczyć a środek spijać śmietankę. Błędy przeszłości ciągnął sie teraz za nami!

Zdecydowanie przed wyborami to najlepszy czas :!: :!: Jak będziemy ostrzy, to do nas beda jechać liderzy różnych parti żeby grać o głosy przed wyboram (zaczną mówić o nas tak jak o pielęgniarkach ) i wtedy my ugramy swoje :!: :!: :!:

Back
Do góry