13...

Nie do końca okrutne. Zgodnie z treścią przepisu jest to nagroda roczna. Trudno się zgodzić, żeby była ona przyznawana za okres nieobecności w pracy.

A co z apisem ust. 2? że przysługuje nagroda roczna jeżeli funkcjonariusz w danym roku kalendarzowym pełnił służbę przez okres co najmniej 6 miesięcy. Ten zapis mnie martwi.... Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź
Ten przepis dotyczy ludzi nowozatrudnionych

A co z art. 242 ust.2 Nagroda roczna przysługuje, jeżeli funkcjonariusz w danym roku kalendarzowym pełnił służbę przez okres co najmniej 6 miesięcy kalendarzowych. Okresy służby krótsze od miesiąca kalendarzowego sumuje się, przyjmując, że każde 30 dni służby stanowi pełny miesiąc kalendarzowy.
To dotyczy nowo zatrudnionych a nie pracowników już z wieloletnim stażem, dostaniesz za dwa miesiace👍

Nie do końca okrutne. Zgodnie z treścią przepisu jest to nagroda roczna. Trudno się zgodzić, żeby była ona przyznawana za okres nieobecności w pracy.
To akuratnie jest logiczne. Okrutne jest to, że nie jest liczona od ilości przepracowanych np. pełnych miesięcy bądź dni w roku kalendarzowym. No cóż więcej rzec tylko tyle, iż żal du..sze ściska i nic więcej nie poradzę ludziska :)....

To dotyczy nowo zatrudnionych a nie pracowników już z wieloletnim stażem, dostaniesz za dwa miesiące👍
Przykro mi ale za dwa miesiące, dostałbyś wyłącznie w SG, gdyż tylko ich ustawa pragmatyczna
nie zawiera warunku pełnych 6 miesięcy służby ...

Przykro mi ale za dwa miesiące, dostałbyś wyłącznie w SG, gdyż tylko ich ustawa pragmatyczna
nie zawiera warunku pełnych 6 miesięcy służby ...
Nie, to dotyczy wszystkich pracowników, sam kiedyś mi się trafił taki przypadek

Ostatnia edycja:
Chyba trzeba będzie poczekać aż wypłacą i wówczas zobaczę czy dostanę czy nie. Trochę się uśmiałem bo już sam nic z tego nie wiem a przypomniał mi się Asterix i zaświadczenie A38 na żółtym formularzu... :) :).Pozdrawiam i dziękuję ... to tak dla rozweselenia

Nie, to dotyczy wszystkich pracowników, sam kiedyś mi się trafił taki przypadek
Są oczywiście wyjątki ale ich katalog jest zamknięty. @Gutek wspominał o zwykłym chorobowym (L-4),
którego w tym katalogu nie ma! Więcej poczytasz w dalszej treści ustawy ...

Art. 242. 1. Funkcjonariuszowi za służbę pełnioną w danym roku kalendarzowym przysługuje nagroda roczna w wysokości 1/12 uposażenia, uposażenia chorobowego i uposażenia za przedłużony czas służby otrzymanego w roku kalendarzowym, za który nagroda przysługuje.
2. Nagroda roczna przysługuje, jeżeli funkcjonariusz w danym roku kalendarzowym pełnił służbę przez okres co najmniej 6 miesięcy kalendarzowych. Okresy służby krótsze od miesiąca kalendarzowego sumuje się, przyjmując, że każde 30 dni służby stanowi pełny miesiąc kalendarzowy.

Chyba trzeba będzie poczekać aż wypłacą i wówczas zobaczę czy dostanę czy nie. Trochę się uśmiałem bo już sam nic z tego nie wiem a przypomniał mi się Asterix i zaświadczenie A38 na żółtym formularzu... :) :).Pozdrawiam i dziękuję ... to tak dla rozweselenia
Cierpliwości...raczej ni byłeś na tacierzyńskim ?:coffee:

Są oczywiście wyjątki ale ich katalog jest zamknięty. @Gutek wspominał o zwykłym chorobowym (L-4),

Art. 242. 1. Funkcjonariuszowi za służbę pełnioną w danym roku kalendarzowym przysługuje nagroda roczna w wysokości 1/12 uposażenia, uposażenia chorobowego i uposażenia za przedłużony czas służby otrzymanego w roku kalendarzowym, za który nagroda przysługuje.
2. Nagroda roczna przysługuje, jeżeli funkcjonariusz w danym roku kalendarzowym pełnił służbę przez okres co najmniej 6 miesięcy kalendarzowych. Okresy służby krótsze od miesiąca kalendarzowego sumuje się, przyjmując, że każde 30 dni służby stanowi pełny miesiąc kalendarzowy.
Tego drugiego akapitu właśnie się obawiam, że trzeba fizycznie być w pracy... niestety😭

Teoretycznie....A jak odbiera nadgodziny......to jest, czy go nie ma :unsure:

Back
Do góry