13...

Może przez pomyłkę:unsure: oddali po "decyzji premiera" w ramach oszczędności...;););)
I nie we wszystkich płacą:mad:
Inaczej od pozostałych zrozumieli polecenia z MF'u i faktycznie mogli "wtopić".
"Pomyłka" za cenę ... (?!)

ps
Współczując opóźnienia wypłat Lublinowi - już gratuluję nowego DIAS'a ...

Wstrzymana wypłata, podobno ma coś być bliżej końca lutego, ale równie dobrze może być i dzisiaj. W IAS Lublin dzieją się dziwne rzeczy
Lublin to stan umysłu

NvWjUOQ00lYIPbUA0TCYYM8R68netJCk.jpg

UPDATE! Poszły wypłaty dla funkcjonariuszy też ale później dzisiaj - potwierdzam!

Dzisiaj w Lublinie poszły 13stki dla cywili, funkcjonariusze czekają - ot i równość.

Ostatnia edycja:
Ooo... A w tej 13 są już ujęte podwyżki?
Patrząc na moją różnicę in plus między 13 w 2020 a 2021 to myślę że tak. Ale jak nie zadzwonisz do płac to się pewnie nie dowiesz.

P.s. Nie miałem extra podwyżki na mnożniku poza tym co każdy szarak pasiasty mniej więcej w tamtym roku dostał. 😉

Witam wszystkich emerytów i w służbie,
13 tki już zasadniczo wszędzie wypłacili? We wszystkich IAS ach? a w pomorskim ktoś, coś, kiedy?
Ktoś jest tu może z Gdańska i się orientuje?

Ostatnia edycja:
Tosia to nie wiesz ile zarabiasz? Oczywiscie,że są ujęte. Myślę nawet,że covidowe jest ujęte

Właśnie przyszedł przelew z IAS Warszawa. To już moja ostatnia kasa, z którą łączyło mnie 30 lat życia zawodowego. Pozdrowienia dla Emerytów i nie tylko dla Nich............
Ja dziś otrzymałam i też po dziestu latach.Papatrzyłam trochę sentymentalnie na to i zaraz atmosfera odejścia zaćmiła czar.

Domyśl się................
Ja dziś otrzymałam i też po dziestu latach.Papatrzyłam trochę sentymentalnie na to i zaraz atmosfera odejścia zaćmiła czar.
No wiesz................tak wygląda "życie po życiu".... Jestem już rok po odejściu ale w dalszym ciągu budzę się wcześnie rano z myślą, że muszę jechać do roboty................a tu nic. Jadę do sklepu na wsi.....popatrzę w lewo...w prawo i dzień mija. Nie jest źle.

Ludzie młodzi pytają na forum jak jest ? Trudno Im jednoznacznie odpowiedzieć............Mnie w końcówce "banderoli" "zaproponowali DŚ". Ktoś, kto niczego innego nie poznał może oznaczać, że ok. Dla mnie to było ostateczne podjęcie decyzji. Przeszedłem wiele specjalistycznych szkoleń w tym w USA na granicy amerykańsko-meksykańskiej.. Nastały czasy dyletantów , dla których doświadczenie ma najmniejsze znaczenie. Najważniejszą cechą jest spolegliwość a to już nie moja bajka. Amen.

Wrocław dzisiaj puścił 13-tki.Są na kontach.
Ale jaja, sam nie mogę w to uwierzyć.Przepracowałem w 2020 roku 4 miesiące / do 30 kwietnia , a od 1 maja emerytura / , a wczoraj wpłynęła mi na konto nagroda roczna w kwocie 1490zł.A ja myślałem że trzeba przepracować co najmniej 6 miesięcy żeby załapać się na częściową 13-stkę.

Ale jaja, sam nie mogę w to uwierzyć.Przepracowałem w 2020 roku 4 miesiące / do 30 kwietnia , a od 1 maja emerytura / , a wczoraj wpłynęła mi na konto nagroda roczna w kwocie 1490zł.A ja myślałem że trzeba przepracować co najmniej 6 miesięcy żeby załapać się na częściową 13-stkę.

Bogatemu , to i kogut zniesie jajko. A za dwa tygodnie kolejna trzynastka i podwyżka .
Ale szczęściarz .

Back
Do góry