13...

Będzie albo nie ..., chyba mają problem ze skałą odejść. Na szczęście 13-tki gwarantuje ustawa. Może nic nie będą kombinować?
O to to. Dużo ludzi odchodzi i trzeba na odprawy itp. Ale czy to nasz problem ze jest taka niegospodarnosc toz na to pieniądze też dostali to gdzie one są... komedia.

O to to. Dużo ludzi odchodzi i trzeba na odprawy itp. Ale czy to nasz problem ze jest taka niegospodarnosc toz na to pieniądze też dostali to gdzie one są... komedia.
Księgowa robi oszczędności. Będzie na premie dla niej i dyrektorów oraz na blachy zasłużony dla KAS-y i MF-u

A tak zapytam w sprawie trzynastek. Jak ktoś był 10 miesięcy na L quattro to dostanie 13 za dwa miechy czy raczej mogę zapomnieć.....

Ostatnia edycja:
A tak zapytam w sprawie trzynastek. Jak ktoś był 10 miesięcy na L quattro to dostanie 13 za dwa miechy czy raczej mogę zapomnieć.....
Dostanie za dwa miechy. Przesłanką negatywną do nieprzyznania "13" wogóle są jakieś sprawy karne, ale nie pamiętam czy samo wszczęcie, czy dopiero prawomocne skazanie.

Wysłane z mojego LM-X420 przy użyciu Tapatalka

Dostanie za dwa miechy. Przesłanką negatywną do nieprzyznania "13" wogóle są jakieś sprawy karne, ale nie pamiętam czy samo wszczęcie, czy dopiero prawomocne skazanie.

Wysłane z mojego LM-X420 przy użyciu Tapatalka
Ibris serdecznie Ci dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam i życzę miłego weekendu

Dostaniesz za dwa miesiące, nie dostaje się za postępowania dyscyplinarne, tzn jeśli wszczęto i ukarano, bo jeśli umorzono to wtedy za samo wszczęcie nie jest potracane👍

Mam dla ciebie dobrą wiadomość. Dostaniesz całą trzynastkę obliczoną na podstawie twojego uposażenia za 2 miesiące służby i uposażenia chorobowego za 10 miesięcy zwolnienia lekarskiego.
Art. 242.1 ustawy o kas

Mam dla ciebie dobrą wiadomość. Dostaniesz całą trzynastkę obliczoną na podstawie twojego uposażenia za 2 miesiące służby i uposażenia chorobowego za 10 miesięcy zwolnienia lekarskiego.
Art. 242.1 ustawy o kas
A co z apisem ust. 2? że przysługuje nagroda roczna jeżeli funkcjonariusz w danym roku kalendarzowym pełnił służbę przez okres co najmniej 6 miesięcy. Ten zapis mnie martwi.... Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź

Dotyczy to np. przyjętych do służby w lipcu i później.
Ty będąc na zwolnieniu byłeś w służbie

No to super. Wielkie dzięki bo już byłem zmartwiony, że jak zwykle dostanę gu..zik. :). Pozdrawiam i jeszcze raz wielkie dzięki za super wiadomości.

Art. 242.1 ustawy o kas
A co z art. 242 ust.2 Nagroda roczna przysługuje, jeżeli funkcjonariusz w danym roku kalendarzowym pełnił służbę przez okres co najmniej 6 miesięcy kalendarzowych. Okresy służby krótsze od miesiąca kalendarzowego sumuje się, przyjmując, że każde 30 dni służby stanowi pełny miesiąc kalendarzowy.

No to jak jest w końcu z tą trzynastką muszę przepracować 6 miesięcy czy nie?

Back
Do góry