Ja nic nie proponuję. To tak wygląda na chwilę obecną.Proponujesz to za co związek chce teraz niektorych rozliczać.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Ja nic nie proponuję. To tak wygląda na chwilę obecną.Proponujesz to za co związek chce teraz niektorych rozliczać.
A nie powinno. Ewentualnie dodatek powinien być przyznany proporcjonalnie na liczbę dni rzeczywiście przepracowanych przy kontroli.Ja nic nie proponuję. To tak wygląda na chwilę obecną.
Jak widać marne pensje tez nieCzyli dajcie więcej to nie będę kradł. Za jakiś czas dajcie jeszcze więcej bo mam większe potrzeby. To tak nie działa.
Mam wrażenie, że niektórym ten wizerunek celnika - sprzedawczyka po prostu pasuje.Rzecznik jak zwykle u nas. Nie ma rzecznika. 7 osób to nie cała zmiana. Medialnie leżymy. Czy ktoś w naszej Służbie ma jakikolwiek plan dotyczący szeroko rozumianego PR ??? Odpowiem sam sobie - u nas są stanowiska PR ale te osoby nie nadają się KOMPLETNIE DO NICZEGO !!!!
Wiedza dziennikarzy na tematy, o których mają odwagę pisać, jest porażająca.Ot taki objaw PR w SCS:
Straż Graniczna prześwietliła tira skanerem. Wtedy wszystko wyszło na jaw
Funkcjonariusze z dwóch oddziałów Straży Granicznej mieli podejrzenia co do ładunku przewożonego przez kierowcę zagranicznej ciężarówki. Gdy zatrzymali ją do kontroli w pobliżu Suwałk i prześwietlili skanerem, potwierdzili swoje przypuszczenia. W środku znajdowały się zakazane substancje o...www.auto-swiat.pl
Straż Graniczna prześwietla choć nie ma uprawnień ani nawet skanera RTG a "inspektorzy KAS" asystują .
Ale ta Straż Graniczna zdolna... Sukces za sukcesem....
Teraz już wiem na 200%, że rok temu podjąłem słuszna decyzję o emce!!!
A mógłbyś wskazać, gdzie to ta kasta skarbowców panuje? Miłościwie.Mam wrażenie, że niektórym ten wizerunek celnika - sprzedawczyka po prostu pasuje.
Może kasta skarbowców, obecnie miłościwie panująca, lepiej się z tym czuje?
Czyli teraz wszystko pójdzie na Dorohusk, a dalej przez Ukrainę na Białoruś.Zawieszenie ruchu na granicy z Białorusią. Na listę trafia kolejne przejście graniczne
Szef MSWiA Mariusz Kamiński podjął decyzję o ograniczeniu ruchu dla białoruskich pojazdów towarowych na przejściu granicznym Kukuryki-Kozłowicze. Przejście w Kukurykach było do tej pory ostatnim polskim przejściem dla ruchu towarowego na granicy z Białorusią.www.onet.pl
No z tą "kastą skarbowców" to ostrożnie...mogą iść w mundur i co wtedy ?Mam wrażenie, że niektórym ten wizerunek celnika - sprzedawczyka po prostu pasuje.
Może kasta skarbowców, obecnie miłościwie panująca, lepiej się z tym czuje?
Ano imiennie to bym nie mógł, gdyż po raz kolejny (ostatni?) próbuję powrotu przez rekrutację zewnętrzną i jak słyszę, "teraz tu rządzą skarbowcy, a oni nas nie lubią" i "innym też nie udało się wrócić" to tak sobie myślę, że może jest w tym ziarno prawdy, albowiem testy wszelakie przechodzę...do czasu..A mógłbyś wskazać, gdzie to ta kasta skarbowców panuje? Miłościwie.
Nowe ograniczenia dotyczą de facto przewoźników spoza UE. Np. Kazachstan, Azerbejdżan które w większości są z kapitałem ruskim i przewożą ruskie towary tylko że z papierami zrobionymi tak żeby wyglądało to inaczej.Każdy kto choć trochę zna realia wie, że od kilku już miesięcy przewoźnicy białoruscy jak i rosyjscy wykluczeni są z przewozów na terytorium UE poza kilkoma wyjątkami.
Niestety na podstawie doświadczenia mam inne zdanie na temat ilości służb ma granicy. Kto służył na granicy wie o czym mówię.Proceder nie byłby możliwy, gdyby robiły to czarne owce tylko z jednej służby. Dlatego zasadne jest, że są dwie służby na granicy, bo wtedy trudniej o uwikłanie funkcjonariuszy.
Dlatego na 99% obstawiam, że zatrzymania dotyczą obu służb. To tylko mój pogląd, ale tak czuję.
Jeżeli dobrze czuję, że jest to proceder, w który zamieszane są obie służby, to dlaczego przekaz medialny uderza tylko w KAS???
GDZIE JEST MF???
Ps. Na marginesie - czy ktoś przemyślał do końca skupienie wszystkich spraw podatkowych tylko w KAS, czy to może nie jest przypadkow
Mało masz szkoleń antykorupcyjnych? Co ciekawe w żadnym z nich nie widziałem ani słowa o tym, ze niskie zarobki są skorelowane z większą podatnością na korupcje, a takie jest moje zdanie.Pytanie czy zatrzymani to ludzie ze starego Cła czy z zaciągu KAS? I nie ma co ukrywać, że nie ma problemu, który tak naprawdę jest od wielu lat, żeby nie powiedzieć od zawsze. Trzeba się zastanowić, co było powodem tych zachowań? Szybki zarobek, szantaż, czy jeszcze coś innego. Potem kończy się to ogromną tragedią tych ludzi i ich rodzin. Należy się zastanowić jak chronić ludzi pełniących służbę przed tego typu sytuacjami. Może jakiś wspólna akcja edukacyjna związków z pracodawcą lub coś w tym stylu.
A ja już miałem kilka (w tym online) z których nie dowiedziałem się niczego ciekawego, choć nie mam jeszcze stażu 10 lat.Wysokie zarobki też nie chronią przed korupcją, tylko łapówki ze wzgledu na ich wysokość nie są przekazywane w kopertach, ale np w reklamowkach Biedronki. Ostatnie szkolenie antykorupcyjne miałem jakieś 10 lat temu i było bardzo dobre. Prowadził je policjant w oparciu o materiały szkoleniowe Policji z Nowego Jorku. Jeszcze jedno przychodząc do służby chyba każdy wie jakie będzie miał zarobki.