Już jest bardzo dużo zamieszania i negatywnych emocji - zupełnie niepotrzebnie.
Należy pamiętać, że KAŻDY dostanie 6% podwyżki do swojego obecnego wynagrodzenia - niech to będzie podwyżka bazowa.
Podwyżka, nazwijmy ją "algorytmowa", będzie dotyczyć poszczególnych grup o których jest tutaj dyskusja.
Sumując - podwyżka powinna składać się z dwóch elementów :
bazowej - najniższa to około 3050*0,06=183 zł
algorytmowej - minimalna to będzie około 210 zł
Razem ~ 390 zł ==>> to jest minimalna podwyżka wg ZZ Celnicy PL, oczywiście brutto.
Minimalna podwyżka wg ZZ Solidarność
Celnicy PL : 390 zł minimum
Solidarność : 282 zł minimum
Resztę doliczcie sobie sami i nie siejcie fermentu, że młodzi dostaną tylko 210 zł.
P.S. Panie Sławku, filmiku nie oglądałem (z zasady wolę czytać) więc odniosę się tylko do pisma - informacje w nim zawarte są do dupy. Brak jest wyraźnego zaznaczenia tych nieszczęsnych 6% stąd też takie zamieszanie. Mam nadzieję, że tylko przez niezrozumienie, a nie celowe działanie.
Należy pamiętać, że KAŻDY dostanie 6% podwyżki do swojego obecnego wynagrodzenia - niech to będzie podwyżka bazowa.
Podwyżka, nazwijmy ją "algorytmowa", będzie dotyczyć poszczególnych grup o których jest tutaj dyskusja.
Sumując - podwyżka powinna składać się z dwóch elementów :
bazowej - najniższa to około 3050*0,06=183 zł
algorytmowej - minimalna to będzie około 210 zł
Razem ~ 390 zł ==>> to jest minimalna podwyżka wg ZZ Celnicy PL, oczywiście brutto.
Minimalna podwyżka wg ZZ Solidarność
Minimum realne : 6% z 3100 zł = 186 zł , do tego dodać minimum na etat 96 zł => 186 + 96 = 282 zł brutto
Celnicy PL : 390 zł minimum
Solidarność : 282 zł minimum
Resztę doliczcie sobie sami i nie siejcie fermentu, że młodzi dostaną tylko 210 zł.
P.S. Panie Sławku, filmiku nie oglądałem (z zasady wolę czytać) więc odniosę się tylko do pisma - informacje w nim zawarte są do dupy. Brak jest wyraźnego zaznaczenia tych nieszczęsnych 6% stąd też takie zamieszanie. Mam nadzieję, że tylko przez niezrozumienie, a nie celowe działanie.