zamykani celnicy

• Thread starter Thread starter ela
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
od ludzi z Przemyśla nic się nie dowiecie , boją się ujawniać ,tak są skorumpowani że jeden drugiemu nie wierzy,ale łupem na razie dzielą się równo, może ktoś to nagrał lub powie o co chodziło z tym TVN.

może poprostu nie chca być posadzeni o mataczenie...przez proroka , ja bardzo chetnie powiem co wiem ale nikt sie tym nie interesuje, ci ludzie sa pozostawieni samym sobie

To przypomina stan wojenny , kolezanka opowiadała mi że ją wieziono w niewiadomym kierunku ,zastraszano.TO BYŁ ROK 1981 GRUDZIEŃ,teraz
robią to młodzi ludzie którzy nie pamietają tych lat,nawet ich na świecie nie było, skad ten sposób działania ? zadziwiajace , nie sądzę aby te osoby mówiły nie prawdy, Oni też tych lat nie pamietaja, szok !!!!!

Szanowni forumowicze.
Niestety wszystko co pokazano w tym programie jest zaledwie namiastką tego co wydarzyło sie u tych i u wszystkich innych ludzi (celników) z całej Polski.
Z tego co wiem te nagrania trwały z 2-3 godziny i niestety musiano ten materiał zmieścić w 4-5 minut.
Rozeslijcie to w całej Polsce do naszych kolegów i zwykłych ludzi.

http://www.tvn24.pl/2106314,0,0,1,1,wideo.html

Jak pisał poprzednik rzeczywiscie to przypominało czasy stanu wojennego - chce dodać , że na spacery chodziłem do "spacerniaków" wybudowanych dla internowanych w stanie wojennym !!! O IRONIO !!!
a na murach wszystkich tych "wybiegów" pisałem dokładniem to co w tym forum pól roku temu, że "lepiej umrzec stojąc niz na kolanach klecząc mamy żyć " i tak bedzie Panowie z prokuratury i CBS-u , bo wiem gnidy ze to czytacie. Panie Prokuratorze i wy WIELCY funkcjonariusze z CBŚ-u i ze Strazy Granicznej (zajmijcie sie swoimi ludźmi z SG) - pamietacie jak wypominaliście mi moje wcześniejsze teksty podczas aresztowania.
Ja nie zapomnę !
Pozdrawiam

AHA - nie dajcie sie podpuszczać niektórym forumowiczom, bo to ci zatroskani panowie o których pisałem powyzej !!!

Tym którzy pozostali w Słuzbie tez dedykuje powyzsze słowa - oczywiście nie wszystkim bo niektórzy zarazeni sa "wszawizną".

Bardzo mi sie podobaja słowa "slajdersa" w tym forum, więc pozwoliłem je sobie zacytować - myślę że powinien dodac jeszce nasze powiedzenie że "będzie lepiej
.... nie mówić !!!"

Tak szczerze powiedziawszy, to tym którzy pozostali (czyt:jeszce ich nie aresztowali lub w inny sposób nie pozbyli) - to też nie ma co zazdrościć.
Życzę spokoju i powodzenia w tej walce.

slajders napisał:
NIE BĘDZIE - żadnych wcześniejszych emerytur
NIE BĘDZIE - 500 zł po równo dla wszystkich (raczej średnio)
NIE BĘDZIE - dodatków jak w SG
NIE BĘDZIE - represji wobec zwykłych funkcjonariuszy i pracowników
NIE BĘDZIE - dodatkowych 10 dni urlopu dla osób które tego urlopu nie wypracowali w cle (lub instytucji podległej mf)
NIE BĘDZIE - dopłat do dojazdów
NIE BĘDZIE - dopłat gdy praca w warunkach szczególnych

BĘDZIE - usunięty ustęp 8 cośtam z art 25 ustawy o SC
BĘDZIE - powołany dyrektor ICBstok na pełnomocnika SSC do... (nie pamiętam czego) w czterech izbach na wschodzie
BĘDZIE - starał się wyciągnąć konsekwencje wobec kierownictwa różnego szczebla którzy wspierali protest
BĘDZIE - powołana grupa szybkiego reagowania żeby w razie czego wymienić fc na granicy
BĘDZIE - średnie wynagrodzenie w SC ma być na podobnym poziomie jak w SG
BĘDZIE - zmiana nazewnictwa stopni i stanowisk a SC
BĘDZIE - skrócony okres służby przygotowawczej do dwóch lat (1 rok nauka, egzamin i wszystkie uprawnienia; 2 rok przyglądanie się i jak się nadaje to do stałej)
BĘDZIE - zmiana systemu awansowania i powiązanie z awansami szkoleń i kursów
BĘDZIE - ujednolicenie procedur na poziomie wszystkich izb

MOŻE BĘDZIE - wywiad celny (byłe WDC)
MOŻE BĘDZIE - broń dla mobilnych

więcej nie pamiętam, jak przypomnę to dodam.

p.s. i jeszcze w kwestii tego BĘDZIE. Jeżeli napisane, że czegoś NIE BĘDZIE to prawie pewne że nie będzie. Jeżeli napisane, że coś BĘDZIE to pewnie będzie ale jak to się mówi "miało być jak... a wyszło jak zawsze". W przypadku MOŻE BĘDZIE można dodać "jak Bóg da/pozwoli" (z góry przepraszam jeżeli uraziłem czyjeś uczucia religijne ostatnim zdaniem).

Oto co wynika z wizyty SZEFA w IC Białystok

Panie forest mimo krótkiego fragmentu to i tak mówi wiele nic ujać nic dodać ,bardzo dobrze że cos jest pokazane , ciężko sie przebić do mediów z problemem,pozdrawiam i głowa do góry...

ja jednak czuję niedosyt informacyjny..wiem,że w przygotowywaniu tego programu padało wiele słów, informacji, faktów..czyżby miały coś lub kogoś chronić, że tego nie pokazano?..to co robiono, w jaki sposób wydobywano informacje od zatrzymanych, jak ich nakłaniano do składania fałszywych zeznań obciążających innych funkcjonariuszy, jak w sposób perfidny obchodzono się z zatrzymanymi...to nie tylko przypominało metody jakie charakteryzuje stan wojenny, one takimi były! trzeba było przeżyć to zatrzymanie i uwięzienie aby uwierzyć w powyższe.
Jestem pewien,że prawda o motywach, celach i prowodyrach tych aresztowań wyjdzie na światło dzienne. Jestem również pewien,że tutaj, na tym forum, znadują się osoby podszywający się pod celników, osoby którym nakazano takie działanie by siać destrukcję w naszych szeregach/zdziwiłbym się, gdyby tego nie robili/.

To powinno lecieć na okrągło w telewizji publicznej podczas protestu...

TO powinni na okrągło oglądać przełożeni: kierownicy, naczelnicy i cała ta banda, która nawet palcem nie kiwnęła, kiedy horror się rozgrywał. Każdy wtorek, każda środa itd. Kto następny? Blade twarze, dziesiątki wypalonych papierosów, długie szeptane rozmowy w zakątkach i brak chęci do życia. Nasi koledzy ( prawdziwi koledzy ) odchodzili jeden po drugim. Jedni się zeszmacili, ale paru pokazało, co to honor.
Chwała im za to! ( To dla Foresta, Oleja, Macy i kilku innych, którzy nie dali się żadnym prorokom ).

zatrzymywanie celników było z wszech miar medialne i spektakularne! tłuszcza się cieszyła z tych wieści..a tutaj rozgrywały się dramaty rodzinne...nikt tego nie pojmie, nie zrozumie zanim nie trafi do tych miejsc odosobnienia..zanim nie zeszmacą go jak najgorszego zbrodniarza chociaż bywa tak,że zbrodniarz chodzi uśmiechnięty po ulicy z wyrokiem w kieszeni bo nie ma miejsca w więzieniach a tutaj bez wyroku pozamykano ludzi celem wydobycia z nich zeznań..wiem,że przyjdzie taki dzień kiedy w serca tych funkcjonariuszy zaglądnie odrobina spokoju i opiszą to co ich spotkało, co przeżyli w ciągu trzech miesięcy, pobyt "tam" odcisnął na niejednym umyśle niezmywalne piętno.

W Szczecinie rusza proces 60 celników oskarzonych o korupcję ,mieli brac łapóki w zamian za odstapienie od kontroli....dziwna zbierznośc liczb w Przemyslu tez 60 celników zamknięto to jakies umówiona liczba, conajmniej zastanawiajace

Karyba
-------------------------------------------------------------------------------

GRATULUJĘ DOBREGO SAMOPOCZUCIA TYM WSZYSTKIM, CO UCHODZĄ ZA BOHATERÓW. CIESZCIE SIĘ TYMCZASOWĄ WOLNOŚCIĄ ORAZ Z TEGO, ŻE PRZEZ WAS INNI MUSZĄ SIEDZIEĆ. PAN WSZYSTKO WIDZI I ODPOWIEDNIO ZAPŁACI. BĄDŹCIE PRZEKLĘCI PO WSZE CZASY !!! ŻONY, DZIECI, MATKI

digital41
--------------------------------------------------------------------------------

A do kogo to pite?

POLSAT pomawia celnych w perfidny sposób łącznie z kirowcami tirów wiadomości o 18.30 dziś.
Wszyscy celnicy do jednego wora, nie ma wyjatków na tego typu akcje powinna być reakcja ze strony celnych i zz...jedno zdanie było tego typu że ..celnym grozi kara w zawieszeniu a potem szybka emeryura ...czyje polecenie wykonuja dziennikarze z POLSATU.Jest to atak na tę grupe zawodową nie wolno tego tak zostawić...Panie Siwy co Pan na to?

fytkowski napisał:
Nowy postWysłany: Sro Mar 05, 2008 1:03 pm Temat postu: 10 osób zatrzymanych w Dorohusku???
Czy słyszał ktoś może o dzisiajszych porannych zatrzymaniach 10 fc z Dorohuska?

Back
Do góry