zamykani celnicy

• Thread starter Thread starter ela
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
oto cytat z apelu związków zawodowych daje nam obraz tego jak traktują nas jako służbę państwową decydenci cytat:...
"Zrzeszenie przekazało Pani Poseł Julii Piterze obszerne materiały dotyczące aresztowań funkcjonariuszy celnych w Dorohusku, Medyce, Gdyni i Krakowie, gdzie podstawą wszczęcia postępowania skutkującego często tymczasowym aresztowaniem były pomówienia. Z informacji uzyskanych z biura Pani Poseł wynika, że na podstawie przekazanych materiałów sporządzony zostanie wniosek do Ministra Sprawiedliwości o zbadanie okoliczności i podstaw aresztowań. Ponadto Zrzeszenie ZZSC RP, wspólnie z Komitetem Protestacyjnym wystąpiło do Ministra Finansów i Szefa Służby Celnej z wnioskami o rozpoczęcie rozmów i działań zmierzających do rozwiązania problemów Służby Celnej i realizacji postulatów Komitetu Protestacyjnego (pisma w załączeniu). Zawarte w nich zostało ostrzeżenie wskazujące, iż nie podjęcie rozmów i brak realizacji postulatów doprowadzi do jeszcze większej frustracji funkcjonariuszy celnych, a w konsekwencji do kolejnej fali odejść ze służby i braku funkcjonariuszy celnych na wschodniej, zewnętrznej granicy Unii Europejskiej.

Minister Finansów oraz Szef Służby Celnej do chwili obecnej niestety nie znaleźli czasu na podjęcie rozmów. "

widzicie? jak poważnie podchodzą do tego problemu?

ŻONA ZMKNIETEGO CELNIKA PROSI, ABYSCIE NIE ZAPOMINALI O NICH, ONI SĄ NA TYM FORUM I CHOĆ JUZ NIE PRACUJA ŁACZĄ SIĘ Z WAMI,BO KOCHALI TĄ PRACĘ A DZIŚ SĄ ZAWIESZENI W PRÓŻNI NA WIELE LAT...PAMIETAJCIE O TYM ZE OD ICH MASOWYC ARESZTOWAŃ ZACZĄ SIĘ TEN PROTEST...WSZYSCY ZOBACZYLI JAKA PRZYSZŁOSĆ ICH CZEKA JAK NIE ZOSTANIE ZMIENIONA USTAWA O SC.....DZIS SĄ BEZ PRACY...MOZE I BEZ JAKIEJKOLWIEK POMOCY ZE STRONY RODZINY....Z NADZIEJA PATRZĄ NA WAS ...KIBICUJA WAM....ZRÓBCIE COŚ DLA NICH TEŻ...POZDRAWIAM WSZYSTKICH

OD PONIEDZIAŁKU AKCJA "ZWOLNIENIE LEKARSKIE" !!!!!! ps. wklejajcie takie info w innych tematach na tym forum

PAMIĘTAJCIE JEŻELI NIE TERAZ TO JUŻ NIGDY NAM SIE NIE UDA !!!!!!!!!

o zatrzymanych pamiętamy każdego dnia, pracowaliśmy razem wiele lat i brakuje ich na zmianach - szkoda tylko ze nie wszyscy okazali się godni naszego zaufania i niepotrzebnie pociagnęli za sobą innych. Niejednokrotnie tylko na zasadzie pomówień nie popartych żadnymi dowodami zostali zatrzymani następni - strach to nie wszystko, trzeba mieć jeszcze trochę godności. Zapomnieli ze w kpk wyraźnie pisze że nikt sam nie musi się obciążać.

Jestem z was dumny wiele razy próbowałem poderwać ludzi kilka razy dostałem w d... za to i śledzę co robicie.serce mi się kraje że nie mogę być z wami .Trzymam z wami.
Pól celnika

Kolejny raz odezwał się w tej sprawie Dziennikarz - tym razem z Polityki, czy będziecie w końcu z kimś rozmawiać, czy nadal czekacie na następne zatrzymania? Podałam mu jak wejść na nasze forum. Może już w tej chwili czyta co piszemy. Jest szansa na nagłośnienie zatrzymań, ale to musi być Wasza decyzja.Odwagi!

Anonymous napisał:
o zatrzymanych pamiętamy każdego dnia, pracowaliśmy razem wiele lat i brakuje ich na zmianach - szkoda tylko ze nie wszyscy okazali się godni naszego zaufania i niepotrzebnie pociagnęli za sobą innych. Niejednokrotnie tylko na zasadzie pomówień nie popartych żadnymi dowodami zostali zatrzymani następni - strach to nie wszystko, trzeba mieć jeszcze trochę godności. Zapomnieli ze w kpk wyraźnie pisze że nikt sam nie musi się obciążać.
hola,hola,jestem jedna z piętnastu osób z Medyki ,która nie przyznała sie do pomówień,nie obciążała innych i siedziała w areszcie 6 tygodni dala od dziecka więc to daje chyba do myslenia

Jako żona aresztowanego diękuje gosciom za miłe słowa to bardzo, mimo wszystko dodaje animuszu ...wspiera ...wiem że celni pamietają , nie wiedzialam że tylko 16 celnych zachowało sie jak ludzie honoru. Dziękuję

TAK, W TYM TYLKO DWIE KOBIETY KTÓRYM CHYBA SZACUNEK TEŻ NALEŻY SZKODA ,ŻE TAKA OKROJONA GRUPA OSÓB NIE PODDAŁA SIĘ PRASJI

to nie pojęte żeby kobiety zakuwac w dyby i traktowac jak przestepcę jaktu szanowac celników kiedy można ich tak traktować jak najgorszych morderców, szok ...te kobiety są wielkie , zwłaszcza ta pani która musiała cierpieć dodatkowo rozłąkę z dzieckiem, zapewne małym

całe szczęście że chociaż 15 na 60, ale jeszcze nic straconego.Co robicie z tym dziennikarzem? Od dziewczyn z Dorohuska ma już adres, piszcie do nich.(żony celników- jest podany e-mail)

Anonymous napisał:
całe szczęście że chociaż 15 na 60, ale jeszcze nic straconego.Co robicie z tym dziennikarzem? Od dziewczyn z Dorohuska ma już adres, piszcie do nich.(żony celników- jest podany e-mail)
Tak będę pisać , ale tak ciężko wracać myslami do tamtych dni...muszę mieć chwilę spokoju nawiążę napewno kontakt z redaktorem ...trzeba to nagłaśniać...jestem tym kobietom wdzięczna ....

a co tam u sołtysowej?

Nie wiem czy wiecie, że menda prokuratorska (ostatnio sie biedaczek rozchorował - to sumienie? czy ludzka krzywda sie odezwała?) oddała haneczce paszporcik a ta własnie zaczęła szmugiel papierosków ze swoimi kolegami których jeszcze niedawno puszczała. na str.29 aresztowany pisał że śp. celnik Wojtek Opaliński wychował go na człowieka godnego i honorowego - nie potrafił niestety tylko wychować swojej córeczki hani, która od najmłodoszych lat była k....ą (wiedza o tym ci którzy ja znali) - teraz do kwadratu. Nastepnie znalazła Sołtysa który skupował papieroski a jak było za mało to hania dostawał w pier......l.
Panie Sołtys pierz tą k...ę 3 razy dziennie żeby wiedział ze tak konczą takie szmaty jak ona!
Wkrótce koledzy powiedza przed Sądem kim była pani haneczka i jaki to zaje.....ty świadek prokuratora!
hej

dlaczego naczelnika uc nie zamknieto ,że na to przymykał oko u niej CBŚbył juz 3 razy w domu i zwsze znajdował towar ,a ta cipa jeszcze opowiadała głośno,pijaczka zasrana,za te pomówienia ona pójdzie siedzieć i jej konkubent,a skupczyki powinni ja zlinczować

my zartzymani i tzymani w aresztach po tygodniach jesteśmy z wami ,mamy nadzieję że wygramyi wrócimy do pracy już na epszych zasadach i będziemy pracować w lepszej atmosferze pozdrowienia i wytrwałości my się nie poddaliśmy i wy się nie poddajcie ,jesteście w lepszej sytuacji

Widzę, że już się nie pamięta o zatrzymanych celnikach. Przecież to po ostatnich aresztowaniach w Dorohusku protest się zaostrzył. A w postulatach nie ma słowa o nadzorze nad bezprawnymi działaniami prokuratury.

Back
Do góry