zamykani celnicy

• Thread starter Thread starter ela
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
STARY ZOLL napisał:
Bo dziewczyny mają większe jaja niż faceci! Pozdrawiam Was Kobitki, tak trzymać!
Ktoś napisał, że ten co nie brał, nie ma się czego bać. Człowieku na jakim Ty świecie żyjesz, właśnie chodzi o to, że nikogo nie interesuje, czy jesteś winny, czy nie. Wystarczy, że ktoś Cię nie lubi, albo byłeś nie w nieodpowiednim miejscu, w nieodpowiedniej chwili, a kolega szepnie słówko prorokowi i to wystarczy, żeby o 6.00 usłyszeć puk, puk... To może zdarzyć się każdemu. Znam przypadek, że zamknęli gościa od układania planu służb, bo ktoś zeznał, że płacił mu, żeby być na odpowiedniej zmianie... (dot. SG) Przecież prokuratora nie obchodzi, czy to prawda.
wiedziałam że to chore ale nie zą tak chore i mówto komuś kto tego nie przeżył ...wyśmieje cię

dobra, to jest jedna sprawa, ale druga i o to przedewszystkim chodzi to sposób postępowania tzw.areszt wydobywczy. Mają dowody - ok., nie mają to niech się wysilą i pomyślą jak je zdobyć skoro wszyscy biorą, a nie stosowanie metod z czasów wczesnej komuny.

Anonymous napisał:
bierzcie przykład z Kasi i tej drugiej. Takie chuchra a nie dały sobie zrobić wody z mózgu. Wiadomo, że teraz też już inne czasy, ale zatrzymania na pewno się nie skończyły.
dzieki koledzy,nie daruje temu niedouczonemu prokuratorowi moich 6 tygodni w areszcie,czekam z niecierpliwościa na pierwszą rozprawe ...dopiero sie rozgrzewam,zobaczymy czy zawiadomia panią z tvp 3 rzeszów która raptem znajduje sie gdzie trzeba,

Wszyscy wiedzą po co ten areszt. Dla ludzi takich jak my znalezienie się nagle w tak ekstremalnych warunkach jak areszt, to duży punkt dla prokuratora. Ma olbrzymią przewagę nad delikwentem. a niestety sądy przychylają się w 99% do wniosków o tymczasowe aresztowanie zasłaniając się "zagrożeniem wysoką karą". Niedługo mordercy i gwałciciele będą na wolności, bo w aresztach będą najwięksi zbrodniarze, czyli podejrzani o korupcję celnicy, lekarze i policjanci...

ta pani wszystko wi bo jej mąż młody celny dzwoni z informacją,tylko jakoś oboje nie widzą,że jej szwagier zajmuje sie przemytem papierosów dlaczego nie nakręci materiałów na ten temat????

prokurator może gęsi paść u siebie we wsi bo do tego się nadaje popełnił tyle błędów proceduralnych że w głowe się nie mieści ,poinformuje o tym ćwiąkalskiego niech zrobi z tym niedoukiem porządek,jak znim skończę to powiadomię sołtysa w kejo wsi ,że został wywalony z roboty za to ,że niechciało mu się uczyć

Anonymous napisał:
Tak może być tylko w Polsce naszej najjasniejszej.Opalińska już jeżdzi na UKRAINĘ, a o Pinku też wspomne. informacje sprawdzone.
proszę bardzo oto sprawiedliwość polska,największe kryminały w miescie Przemysl mają większe możliwości niż, ci co z nimi nie mieli nic wspólnego.

Anonymous napisał:
bierzcie przykład z Kasi i tej drugiej. Takie chuchra a nie dały sobie zrobić wody z mózgu. Wiadomo, że teraz też już inne czasy, ale zatrzymania na pewno się nie skończyły.
kaski nie znam ,ale tą druga tak ,zawsze była twarda i stała przy swoim zdaniu, szacun

bo chyba czara goryczy, bezradności i ogólnej wściekłości się przelała, dodatkowo obciążenie pracą, długotrwały stres zrobiły swoje. Poza tym brak reakcji DYRa na prośby o zwiększenie kadry i pomoc w przedświątecznym kotle, doprowadziły nas do wściekłości! Orka za trzech, ciągle w pracy, brak świąt, jak długo mieliśmy to wytrzymać:cry: Nie obraź sie, ale pierwszy protest Medyki polegał tylko na oflagowaniu i zwolnieniu tempa odpraw, niektórzy też to uczynili, ale dopiero nałożone na siebie w/w problemy spowodowały falę masowych L-4 I UŻ. Więc jeśli czujecie się urażeni to sorry, ale mam nadzieje , że nie będziemy teraz wypominać sobie, co było, bo ważne jest nasze JUTRO!!!!!!!!!!! :wink:

Anonymous napisał:
prosze ,dlaczego nikt nie strasjkował jak był PIS u koryta??/i zamykano nas jak pst w schronisku....
wybacz masz rację ale nie czas rozdrapywać rany , jestem zoną celnika i mówiłam żeby wszyscy razem złożyli wypowiedzenie z pracy w wyrazie protesu (mówię o medyce)że to jest chore co się dzieje, ale nikt nie miał aż tak dużej wyobraźni oni to wiedzieli wzięli was psychologicznie i nie musieli nagle uszczuplać kadr a wszyscy mysleli ze to się szybko skończy ...nie skończyło się, jednych zamknęli ,inni sami się zwolnili ...gdyby medyka zareagowała po 5 środach, dziś bylibyście w innym miejscu ...ale trzeba było aresztowań na innych przejsciach żeby wściekłość dało jakiś efekt ...może to coś zmieni ..miejcie nadzieję ...czy to PIS czy PO nie istotne ważny jest cel ...efekt nie dać się poniewierać podnieść głowę ...walczyć o godnośc tego zawodu...o przyszłość...solidarnie ...solidarność w działaniu przyniesie efekt...i wytrwałość...zrezygnujecie zeszmacicie się do cna

no i ogólne milczenie - ile osób napisało gdziekolwiek , opisało to co się działo? Każdy milczał i sam męczył się z tym co z nim wyprawiano

każdą środę i wtorek 6 rano CBS pukało do celnych ...pisałam ja wpisałam ten post "zamykani celnicy" od lipca istnieje ...wiele moich tekstów było kasowane , prosiłam o pomoc Pana Siwego nie wiele mogłam zrobić..więcej..a może mogłam ? któz to wie

nikt nie przeja sie naszym losem zwiazki zawodowe nie walczyły o nas nasze rodziny kiedy my siedzielismy w aersztach ,nikt nie zapewnił pomocy psychologicznej dzieciom,który na aresztowania i przeszukania patrzyły Ala Tokarz przewodnicząca ZZ olała sprawę ,jedynie JESZCZE Zbyszek interesował się losem innych póki i jego nie zamknęli wstyd panie dyrektorze

prkurator wierzył gangstwerom typu pinek którego nie znam ,a jedna osobę którą mam w papierach za mojej krótkiej kadencji na medyce wogóle nie było takiego f-sza,i za to areszt nikt nic nie sprawdził żadnych książek słyżby nic

jaki wstyd! kto ma się wstydzić, dyrektor? przecież jago tam PiSowszczyki posadzili, był z nimi ręka w rękę, realizowął ich politykę! kto miał nas bronić! kto był partnerem do tych rozmów jak nawet prokurator nie chciał z nikim rozmawiać w naszej sprawie a żony celników zatrzymanych straszył,żeby ich mężowie się poprzyznawali bo bedą siedzieli po 10lat! a reszta celnych siedziała cicho z drżeniem serca czy przyjdą po niego w czasie służby, pod koniec czy dopiero jak będzie w domu, teraz trzeba konsekwencji i uporu w raz podjętej sprawie, musimy zwyciężyć tym razem, musimy!

RACJA CZY KTOŚ ZAINTERESOWAŁ SIĘ NASZYMI DZIEĆMI,KTÓRE ŻEGNAŁY SIĘ Z RODZICAMI,KTÓRYM WEDŁUG PANA J.GROZI 12 LAT,A OSOBIE,KTÓRA POZBAWIA KOGOS ŻYCIA W SZCZEGÓLNYCH OKOLICZNOŚCIACH TYLKO 5 LAT.CZĘSTO RODZICE BYLI GŁÓWNYMI BOHATERAMI ZDJEC PANA DELMANOWICZA,KTÓRY JAK HIENA CZATOWAŁ POD DRZWIAMI PROKURATURY I SĄDU.( - ojciec tego pana zajmuje się przemytem fajek w Medyce)NASZE DZIECI MUSIAŁY SZYBCIEJ DOROSNĄĆ NIŻ ICH RÓWIEŚNICY.

Back
Do góry