zamykani celnicy

• Thread starter Thread starter ela
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Kasia, jestem z Tobą. Przeżyłam to z mężem i mogę sobie wyobrazić, co przeżyłaś. Bądź silna. Wiem, łatwo powiedzieć, ale trzymaj się!!!

Każdy kto nie brał nie ma się czego bać. Za dużo widziałem tego syfu na wlasne oczy.....za dużo....

Do ubrania dostałam źle wyprane, śmierdzące dresowe spodnie o kilka numerów za duże, koszulę, która sięgała mi do kolan i zbyt duże klapki. W nocy było mi zimno pod cienkim kocem, w źle ogrzanym areszcie. Rano w tym uwłaczającym ubiorze, gdzie spodnie musiałam trzymać w ręce, żeby mi nie spadły, przeprowadzono mnie przez korytarze Komendy Policji na przesłuchanie w biurach CBŚ.

standartowa procedura stosowana wobec wszystkich. takie miejce to nie hotel ani rewia mody

Anonymous napisał:
Każdy kto nie brał nie ma się czego bać. Za dużo widziałem tego syfu na wlasne oczy.....za dużo....

Do ubrania dostałam źle wyprane, śmierdzące dresowe spodnie o kilka numerów za duże, koszulę, która sięgała mi do kolan i zbyt duże klapki. W nocy było mi zimno pod cienkim kocem, w źle ogrzanym areszcie. Rano w tym uwłaczającym ubiorze, gdzie spodnie musiałam trzymać w ręce, żeby mi nie spadły, przeprowadzono mnie przez korytarze Komendy Policji na przesłuchanie w biurach CBŚ.

standartowa procedura stosowana wobec wszystkich. takie miejce to nie hotel ani rewia mody

gościu-za samo to co napisałeś powinni się tobą zająć

Anonymous napisał:
Nie sami celni, tylko osoby,ktore przyjely ustawe o SC.
Ten opis to jakis koszmar:(

jak masz ochotę na kolejny koszmar to poczytaj w HydePark post
SC IV RP - naszczęście ja mam już umożenie, ale zaliczony szpital i nadal opieka psychiatry.

Anonymous napisał:
tak, oczywiście, tylko że w innej celi facet siedział w swoich ciuszkach i jakoś nie rozbierali go do służbowych dresów
BO CERLNIMAJA ZARZUT DZIAŁANIA W ZORGANIZOWANEJ GUPIE I SA TRAKTOWANI INACZEJ A TEN WE WŁASNYCH CIUCHACH TYLKO MÓGŁ ZABĆ KOGOŚ ..... TAKA JEST PRAWDA....CELNI TO SZCZEGÓLNIE NIEBEZPIECZNI PRZESTĘPCY

JAK NAS TYLE OSÓB NA FORUM TO MOŻE ZROBIMY MAŁE PODSUMOWANIE
ISTNIEJAE JAKAS PRAWIDŁOWOSC W ARESZTACH CZY NA INNYCH PRZEJSCIACH TEZ TAKA JEST
W PRZEMYŚLU ZAMYKALI SAMYCH STARYCH CELNIKÓW WPISUJCIE CZY NA INNYCH TEŻ TAK SAMO JEST I ILE JEST ZATRZYMANYCH,MEDIA KŁAMIĄ

Wśród swoich postulatów postawcie OCHRONĘ PRAWNĄ Ci Ludzie już zapłacili wysoka cenę za pracę w cle i Dalej ją płacą obyście sie nigdy nie znaleźli w ich sytuacji PIENIĄDZE TO NIE WSZYSTKO :cry:

Szczerze mówiąc nie rozumiem jak można było wprowadzić w życie tak kuriozalne przepisy, jak te w naszej ustawie. Doszło do takiego absurdu, że osoby zatrzymane, które przyznały sie do winy i oczywiście doniosły na kolegów, a prokurator nie wnioskował w związku z tym o tymczasowe aresztowanie - zostają zawieszone, a osoby, które się nie przyznały i zostały aresztowane na 3 m-ce - zostają z mety zwolnione dyscyplinarnie. Wychodzi na to, że ewidentni przestępcy (bo się przyznali, ze brali i to nie sami) mają większe przywileje niż ci, którym winy nikt nie udowodnił. Niewinni zostają bez środków do życia, a winni do czasu skierowania aktu oskarżenia do sądu mają płacone wszystkie świadczenia i pół pensji. Szkoda, że nikt oprócz nas nie dostrzega, że to idiotyczne przepisy...

Tak może być tylko w Polsce naszej najjasniejszej.Opalińska już jeżdzi na UKRAINĘ, a o Pinku też wspomne. informacje sprawdzone.

SSC zadeklarował już, ze je zmieni. Zobaczymy jakie da gwarancje na powyższe na najbliższym spotkaniu. czy będzie to jeden z wielu Komunikatów MF. Poprzedni SSC na początku skierował już nawet projekt ustawy o SC pod obrady rządu - piękny projekt obejmujący f.c. zaopatrzeniowym systemem emerytalnym. Co z tego jeśli go później wycofał, jeszcze zanim RM zdążyła się nim zająć. Dlatego działania protestacyjne powinny trwać nieustannie, do czasu aż ustawa zostanie przyjęta przez Sejm.

STARY ZOLL napisał:
Szczerze mówiąc nie rozumiem jak można było wprowadzić w życie tak kuriozalne przepisy, jak te w naszej ustawie. Doszło do takiego absurdu, że osoby zatrzymane, które przyznały sie do winy i oczywiście doniosły na kolegów, a prokurator nie wnioskował w związku z tym o tymczasowe aresztowanie - zostają zawieszone, a osoby, które się nie przyznały i zostały aresztowane na 3 m-ce - zostają z mety zwolnione dyscyplinarnie. Wychodzi na to, że ewidentni przestępcy (bo się przyznali, ze brali i to nie sami) mają większe przywileje niż ci, którym winy nikt nie udowodnił. Niewinni zostają bez środków do życia, a winni do czasu skierowania aktu oskarżenia do sądu mają płacone wszystkie świadczenia i pół pensji. Szkoda, że nikt oprócz nas nie dostrzega, że to idiotyczne przepisy...
TAKI ZAPIS I STOSOWANIE GO UŁATWIA PRACE PROKURATOROWI

POPIRAM WASZE DZIAŁANIA PROTESTUJCIE DO KOŃCA NIE BÓJCIE SIĘ, NIE ZAWIESZAJCIE AKCJI DOPÓKI NIE DOTRZE TO DO BRUKSELI,GRANICA WSCHODNIA TO PRZECIEŻ JEDYNA GRANICA UNIJNA
WASZ ZATRZYMANY ,ALE ZAWSZE KOLEGA

Anonymous napisał:
JAK NAS TYLE OSÓB NA FORUM TO MOŻE ZROBIMY MAŁE PODSUMOWANIE
ISTNIEJAE JAKAS PRAWIDŁOWOSC W ARESZTACH CZY NA INNYCH PRZEJSCIACH TEZ TAKA JEST
W PRZEMYŚLU ZAMYKALI SAMYCH STARYCH CELNIKÓW WPISUJCIE CZY NA INNYCH TEŻ TAK SAMO JEST I ILE JEST ZATRZYMANYCH,MEDIA KŁAMIĄ

WW Jędrzychowicach zaczęło się to już w 2003r., ale wszyscy cierpieli w milczeniu. po wejściu do Unii celnicy z zachodu nie byli już nikomu potrzebni, więc prorok miał pole do popisu. Zresztą sprawa jeszcze jest w toku. Wykosili już ponad 60 osób. Kiedy Alokesi o tym opowiadali na wschodzie, to nikt im nie wierzył, teraz tu zaczęło się to samo.

ja jeszcze do dzis nie mogę uwierzyć że tak można postąpić z ludźmi mimo że mnie do osobiście dotkneło i moja rodzinę...a co dopiero gdyby mi to ktos opowiedział...ja nikomu o tym nie opowiadam bo i inni mi też w to nie uwierzą...to jast jak opowieśc nie z tej ziemi

Anonymous napisał:
POPIRAM WASZE DZIAŁANIA PROTESTUJCIE DO KOŃCA NIE BÓJCIE SIĘ, NIE ZAWIESZAJCIE AKCJI DOPÓKI NIE DOTRZE TO DO BRUKSELI,GRANICA WSCHODNIA TO PRZECIEŻ JEDYNA GRANICA UNIJNA
WASZ ZATRZYMANY ,ALE ZAWSZE KOLEGA

POPIERAM-
ZAWIESZONY COLL Z GRANICY WSCHODNIEJ -
NIECH ZWYCIĘŻY PRAWDA O PRACY I ŻYCIU BRACI CELNEJ W CAŁEJ POLSCE

bierzcie przykład z Kasi i tej drugiej. Takie chuchra a nie dały sobie zrobić wody z mózgu. Wiadomo, że teraz też już inne czasy, ale zatrzymania na pewno się nie skończyły.

WW Jędrzychowicach zaczęło się to już w 2003r., ale wszyscy cierpieli w milczeniu. po wejściu do Unii celnicy z zachodu nie byli już nikomu potrzebni, więc prorok miał pole do popisu. Zresztą sprawa jeszcze jest w toku. Wykosili już ponad 60 osób. Kiedy Alokesi o tym opowiadali na wschodzie, to nikt im nie wierzył, teraz tu zaczęło się to samo.

Święci nie byliście.

Bo dziewczyny mają większe jaja niż faceci! Pozdrawiam Was Kobitki, tak trzymać!
Ktoś napisał, że ten co nie brał, nie ma się czego bać. Człowieku na jakim Ty świecie żyjesz, właśnie chodzi o to, że nikogo nie interesuje, czy jesteś winny, czy nie. Wystarczy, że ktoś Cię nie lubi, albo byłeś nie w nieodpowiednim miejscu, w nieodpowiedniej chwili, a kolega szepnie słówko prorokowi i to wystarczy, żeby o 6.00 usłyszeć puk, puk... To może zdarzyć się każdemu. Znam przypadek, że zamknęli gościa od układania planu służb, bo ktoś zeznał, że płacił mu, żeby być na odpowiedniej zmianie... (dot. SG) Przecież prokuratora nie obchodzi, czy to prawda.

Back
Do góry