Potwierdzam. Odebrałem dzisiaj wszczęcie postępowania o zwolnienie mnie ze służby. Dyrektor odbył uprzednio wizytę w MF. We wszczęciu oparł się na nieautoryzowanej i niepełnej, wyrwanej z kontekstu mojej wypowiedzi do mediów. Okoliczność ta stanowi wyłącznie wyimaginowany pretekst, na co istnieją dowody, których nie mogę niestety przytoczyć, gdyż za radą adwokata będą zaprezentowane dopiero przed sądem.
Działanie to, jest nadto jawnym nadużyciem organu administracji publicznej. Zapewne decyzja o moim zwolnieniu zapadła już w MF. Na szczęście w RP można jeszcze odwołać się do III władzy, której walkę z II władzą miałem okazję oglądać ostatnio podczas posiedzenia organu I władzy dosłownie parę tygodni temu, kiedy to stawała również nasza sprawa.
Dziękuję Kolegom z OC, którzy spontanicznym listem otwartym zainicjowali ten wątek.
Dziękuję za wszystkie wpisy z poparciem.
Dziękuję za te liczne telefony, które dzisiaj w związku z tą sprawą odebrałem.
Liczę na Waszą pomoc. Inicjatywa leży po Waszej stronie.
Proszę jednocześnie o rozwagę i niepodejmowanie wątków i całkowite ignorowanie wpisów prowokatorów. Proszę także o przestrzeganie Regulaminu forum, gdyż należy spodziewać się ataków, celem sprowokowania działań organów zmierzających do zamknięcia forum. Nie atakujcie więc nikogo personalnie, ani w taki sposób, by można było zidentyfikować osobę, o której piszecie.
Obserwujemy ostatnio przedziwne wydarzenia w III RP. Mamy do czynienia z nagonką II władzy na organizacje społeczne.
III władza nie ukrywa, że jest w ostrym konflikcie z II władzą.
Czy czasem II władza nieco się nie zagalopowała i chce już też toczyć wojnę sama ze sobą, czyli ze swoją administracją czy to zespoloną czy niezespoloną?
Na to wygląda. Wygląda też na to, że II władza dąży do tego przesilenia i chce właśnie teraz nieprzygotowanej konfrontacji z nami. Nie dajmy się sprowokować i przygotujmy się na konkretne skoordynowane działanie.
Pamiętajcie proszę i weźcie proszę sobie to głęboko do serca. To nie jest atak na jakiegoś Siwego czy ZZ Celnicy PL. To nie jest atak tylko na ruch związkowy. Przygotowane rozwiązania prawne są swoistym atakiem na całą brać celniczą i prestiż oraz dobro Służby Celnej.
pozdrawiam i dziekuję raz jeszcze za wsparcie