Zamach na ZZ Celnicy.pl

Podajcie adresy do ważnych person w kraju i Organizacji Związkowych w UE, to dopiero się zdziwią jaki im przybył demokratyczny kraj.Wstyd na cały świat,wielki wstyd.

Podajcie adresy do ważnych person w kraju i Organizacji Związkowych w UE, to dopiero się zdziwią jaki im przybył demokratyczny kraj.Wstyd na cały świat,wielki wstyd.

Zwłaszcza na tle ostatnich płomiennych przemówień co niektórych podczas uroczystości obchodow25-lecia pokojowej Nagrody Nobla. Frazesy,frazesy-KONIEC, KROPKA

Ktoś kiedyś porównał na tym forum Pana Sławka Śiwego z Przewodniczącym Solidarności Panem Lechem Walęsą,może warto wysłać też taki apel o pomoc w nagłosnieniu tej niesłychanej sprawy.

Potwierdzam. Odebrałem dzisiaj wszczęcie postępowania o zwolnienie mnie ze służby. Dyrektor odbył uprzednio wizytę w MF. We wszczęciu oparł się na nieautoryzowanej i niepełnej, wyrwanej z kontekstu mojej wypowiedzi do mediów. Okoliczność ta stanowi wyłącznie wyimaginowany pretekst, na co istnieją dowody, których nie mogę niestety przytoczyć, gdyż za radą adwokata będą zaprezentowane dopiero przed sądem.
Działanie to, jest nadto jawnym nadużyciem organu administracji publicznej. Zapewne decyzja o moim zwolnieniu zapadła już w MF. Na szczęście w RP można jeszcze odwołać się do III władzy, której walkę z II władzą miałem okazję oglądać ostatnio podczas posiedzenia organu I władzy dosłownie parę tygodni temu, kiedy to stawała również nasza sprawa.

Dziękuję Kolegom z OC, którzy spontanicznym listem otwartym zainicjowali ten wątek.
Dziękuję za wszystkie wpisy z poparciem.
Dziękuję za te liczne telefony, które dzisiaj w związku z tą sprawą odebrałem.
Liczę na Waszą pomoc. Inicjatywa leży po Waszej stronie.

Proszę jednocześnie o rozwagę i niepodejmowanie wątków i całkowite ignorowanie wpisów prowokatorów. Proszę także o przestrzeganie Regulaminu forum, gdyż należy spodziewać się ataków, celem sprowokowania działań organów zmierzających do zamknięcia forum. Nie atakujcie więc nikogo personalnie, ani w taki sposób, by można było zidentyfikować osobę, o której piszecie.

Obserwujemy ostatnio przedziwne wydarzenia w III RP. Mamy do czynienia z nagonką II władzy na organizacje społeczne.
III władza nie ukrywa, że jest w ostrym konflikcie z II władzą.
Czy czasem II władza nieco się nie zagalopowała i chce już też toczyć wojnę sama ze sobą, czyli ze swoją administracją czy to zespoloną czy niezespoloną?
Na to wygląda. Wygląda też na to, że II władza dąży do tego przesilenia i chce właśnie teraz nieprzygotowanej konfrontacji z nami. Nie dajmy się sprowokować i przygotujmy się na konkretne skoordynowane działanie.

Pamiętajcie proszę i weźcie proszę sobie to głęboko do serca. To nie jest atak na jakiegoś Siwego czy ZZ Celnicy PL. To nie jest atak tylko na ruch związkowy. Przygotowane rozwiązania prawne są swoistym atakiem na całą brać celniczą i prestiż oraz dobro Służby Celnej.

pozdrawiam i dziekuję raz jeszcze za wsparcie

Zamach na ZZ celnicy PL ?

No i udupią kol. Sławka ku przestrodze, i wcale nie jestem zdziwiony. ZZ mają swoje zadania i warto o nich poczytać, a jak ktoś włązi za "głęboko" to ma efekt - i tak sie dziwię że tyle uszło kol. bezkarnie. Dziwi mnie tylko jedno. Gdzie inne związki ??? Już zacierają ręce ?

Dobro Służby Celnej.

Cytat;Przygotowane rozwiązania prawne są swoistym atakiem na całą brać celniczą,prestiż oraz dobro Służby Celnej; koniec cytatu -Sławomir Siwy. Tak właśnie ma wyglądać nasza Służba,Bogowie widzicie to wszystko i nie grzmicie?

W związku z prowokacyjnymi działaniami II władzy wobec różnych grup zawodowych, w tym naszego środowiska proponuję na razie wykorzystanie pomysłu Św. Mikołaja http://www.celnicy.pl/showthread.php?t=4224 i wysłanie rózgi do SSC.
Taką ciekawą inicjatywę podjął ktoś oddolnie na forum i wydaje się, że warto NA RAZIE zasypać MF tradycyjną rózgą z jednoczesnym medialnym nagłośnieniem tej oddolnej akcji.
Wysyłajcie więc rózgi i piszcie do mediów, że taka akcja ma miejsce w związku z grzesznymi planami rządu w stosunku do naszej formacji.
Na inne działania przyjdzie czas w odpowiednim momencie.

Zbierajmy lepiej kase

Numer konta z deklaracji członkowskiej:
591690 0013 2256 0053 1611 0001 Dominet Bank S.A.
Proponuję w tytule wpłaty wpisać "ochrona prawna" i podać nick lub inne dane wpłacającego.
Przy okazji tej sprawy mogą wyjść inne ciekawostki np. jak narażono celników na niebezpieczeństwo w dniu 1 grudnia br i wiele, wiele innych.
Do tego trzeba dobrego, czyt. drogiego, adwokata.
Ta sprawa może zadecydować o losie wielu z nas.

Prośba o potwierdzenie.

Proszę o potwierdzenie nr konta na które mamy wysyłać pieniądze przez kierownictwo/prezydium ZZCelnicy.pl dla bezpieczeństwa wpłat z naszych kont.

No i udupią kol. Sławka ku przestrodze, i wcale nie jestem zdziwiony. ZZ mają swoje zadania i warto o nich poczytać, a jak ktoś włązi za "głęboko" to ma efekt - i tak sie dziwię że tyle uszło kol. bezkarnie. Dziwi mnie tylko jedno. Gdzie inne związki ??? Już zacierają ręce ?

Właśnie, gdzie są inne związki. Przestraszyli się ?

Back
Do góry