Wzory odwołań od decyzji mianowania na stopień służbowy na podst. art.223 ustawy o SC

Proszę zdradźcie szczegóły z rozprawy, ja jeszcze nie otrzymałem odpowiedzi od SSC od odwołania, podpowiedzcie co mam zrobić?Dzięki

Widzę, że sprawy zaczynają nabierać pędu. Mam nadzieję, że WSA nie nabierze się na pokrętne wyjaśnienia i interpretacje tego baraniego flaka. Czekamy na jakieś rozstrzygnięcia. Nieogolony !!! Twoje dni są policzone !!!

W WSA informują, że odbyła się rozprawa i uchylono zaskarżone postanowienie i stwierdzono, że nie podlega wykonaniu w całości, jak również zasądzono do SSC na rzecz strony skarżącej 100zł.

Nie bardzo rozumiem, gdyż myślałem, że sprawa dotyczy już skargi na decyzję. Czy ktoś ma bliższe informacje?

Ja też się trochę pogubiłem w tym wszystkim. A ten ..... powinien płacić z własnej kieszeni.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Zaraz zaraz o co konkretnie tu chodzi? czy sprawa jest w końcu rozpatrywana na naszą korzyść?

Panie Sławku prosimy o prostrze wyjaśnienie, bo już zaczynamy się wszyscy gubić.

Przepraszam za fałszywy alarm. To co odbyło się wczoraj w WSA to skarga na postanowienie Ssc, którym odmawiał rozpatrzenia odwołania od aktu mianowania. Oczywiście, że postanowienie SSC zostało uchylone w całości tak jak miało to miejsce już wcześniej i SSC został zobowiązany do rozpatrzenia odwołania.

Jednoczesnie proszę o informowanie mnie o pierwszych terminach rozprawy, które rozpatrzą już sprawy merytorycznie, gdyż powinniśmy zatrudnić do nich prawników. Tak więc jak ktoś będzie miał wyznaczony termin proszę o informację o terminie i kontakt ze mną na maila slawomir.siwy@celnicy.pl

Uf:) czyli dla nas pozytywnie,że muszą mianować na stopnie w korpusach oficerów?
Że tak dobitnie zapytam?

Nieogolony niech zacznie powoli układać się z dozorcą czy jakimś stróżem na zapleczu budynku MF, żeby mu pozwolił niedługo ewakuować się tylnym wyjściem. Główne wyjście może okazać się zbyt ryzykowne: jakiś świeży pomidorek czy wiejskie jajeczko może mu mlasnąć po gębie ;)

Najprawdopodobniej WSA rozpatrzył skargę na postanowienie odmawiające rozpatrzenia odwołania w sprawie aktu mianowania na stopień służbowy.

Po m.in II PZP 5/10 SSC chyba doszedł do wniosku, że nie może dalej brnąć w bezczynność.

Najważniejsze, że nic się nie zmienia co do charakteru aktu mianowania / obowiązku wydania decyzji w tej sprawie przez SSC.

Linia orzecznicza bez zmian.

tylko czy ktos za te niezgodne z prawem decyzje poniesie odpowiedzialnosc???
bo jak na razie to ssc placi nie ze swoich!!!

Wczoraj odbyła się w WSA rozprawa w wiadomym temacie z rozstrzygnieciem korzystnym dla niogolonego,
ktoś zna szczegóły?

rozstrzygnięcie moze być korzystne ze względów proceduralnych albo zwykłego braku rozumu u danego sędziego/ów, wsród sędziów też są matołki

Czy ten wyrok WSA w Łodzi dotyczy mianowań, czy propozycji stanowisk? Bo jakiś wyrok odnośnie propozycji stanowisk jest przytaczany na stronie głównej...

Z tego co słyszałam to mianowan i interpretacji - tuż przed - ale sama jestem ciekawa szczegółów.

a skąd w ogóle WSA Łódź, przecież do rozpoznania skargi na działalność SSC jest właściwy WSA W-wa??

Back
Do góry