Wzory odwołań od decyzji mianowania na stopień służbowy na podst. art.223 ustawy o SC

Proszę zdradźcie szczegóły z rozprawy, ja jeszcze nie otrzymałem odpowiedzi od SSC od odwołania, podpowiedzcie co mam zrobić?Dzięki

Widzę, że sprawy zaczynają nabierać pędu. Mam nadzieję, że WSA nie nabierze się na pokrętne wyjaśnienia i interpretacje tego baraniego flaka. Czekamy na jakieś rozstrzygnięcia. Nieogolony !!! Twoje dni są policzone !!!

W WSA informują, że odbyła się rozprawa i uchylono zaskarżone postanowienie i stwierdzono, że nie podlega wykonaniu w całości, jak również zasądzono do SSC na rzecz strony skarżącej 100zł.

Nie bardzo rozumiem, gdyż myślałem, że sprawa dotyczy już skargi na decyzję. Czy ktoś ma bliższe informacje?

Zaraz zaraz o co konkretnie tu chodzi? czy sprawa jest w końcu rozpatrywana na naszą korzyść?

Panie Sławku prosimy o prostrze wyjaśnienie, bo już zaczynamy się wszyscy gubić.

Przepraszam za fałszywy alarm. To co odbyło się wczoraj w WSA to skarga na postanowienie Ssc, którym odmawiał rozpatrzenia odwołania od aktu mianowania. Oczywiście, że postanowienie SSC zostało uchylone w całości tak jak miało to miejsce już wcześniej i SSC został zobowiązany do rozpatrzenia odwołania.

Jednoczesnie proszę o informowanie mnie o pierwszych terminach rozprawy, które rozpatrzą już sprawy merytorycznie, gdyż powinniśmy zatrudnić do nich prawników. Tak więc jak ktoś będzie miał wyznaczony termin proszę o informację o terminie i kontakt ze mną na maila slawomir.siwy@celnicy.pl

Nieogolony niech zacznie powoli układać się z dozorcą czy jakimś stróżem na zapleczu budynku MF, żeby mu pozwolił niedługo ewakuować się tylnym wyjściem. Główne wyjście może okazać się zbyt ryzykowne: jakiś świeży pomidorek czy wiejskie jajeczko może mu mlasnąć po gębie ;)

Najprawdopodobniej WSA rozpatrzył skargę na postanowienie odmawiające rozpatrzenia odwołania w sprawie aktu mianowania na stopień służbowy.

Po m.in II PZP 5/10 SSC chyba doszedł do wniosku, że nie może dalej brnąć w bezczynność.

Najważniejsze, że nic się nie zmienia co do charakteru aktu mianowania / obowiązku wydania decyzji w tej sprawie przez SSC.

Linia orzecznicza bez zmian.

tylko czy ktos za te niezgodne z prawem decyzje poniesie odpowiedzialnosc???
bo jak na razie to ssc placi nie ze swoich!!!

Wczoraj odbyła się w WSA rozprawa w wiadomym temacie z rozstrzygnieciem korzystnym dla niogolonego,
ktoś zna szczegóły?

rozstrzygnięcie moze być korzystne ze względów proceduralnych albo zwykłego braku rozumu u danego sędziego/ów, wsród sędziów też są matołki

Czy ten wyrok WSA w Łodzi dotyczy mianowań, czy propozycji stanowisk? Bo jakiś wyrok odnośnie propozycji stanowisk jest przytaczany na stronie głównej...

Back
Do góry