Wzory odwołań od decyzji mianowania na stopień służbowy na podst. art.223 ustawy o SC

Apel do ..., .... darowizna ... .

Proszę o przekazanie naszej prośby o darowiznę wszystkim odwołaczom, o których wiecie. I wszystkim sympatykom. I oczywiście SSC oraz DIC. Przecież im pomagamy, bez nas by sobie nie poradzili z czytaniem ustaw i właściwym stosowaniem prawa. Aż strach pomyśleć, do czego mogło dojść. Panie premierze, Pan też może się dorzucić. Może ktoś przekaże Mu naszą prośbę. Medialnie, powinien być zainteresowany.

odwołania

nasi koledzy i koleżanki, członkowie ZZ Celnicy PL poprzez swoje stałe składki umożliwiają obsługę prawną kancelarii, która działa na rzecz wszystkich funkcjonariuszy i naszych spraw.
darowizny są ok. ważne też aby dotarło wreszcie do celniczych głów, że związek zawodowy Celnicy godny jest naszych składek i stałej lub okresowej deklaracji członkowskiej. żeby być siłą musi być zaplecze, metoda i środki do jej realizacji. nie jest żadnym przypadkiem postępowanie dyscyplinarne prowadzone przez SSC wobec lidera związku, który praktykom "prywatnego folwarku" postanowił powiedzieć - nie ma zgody.
masowy związek to środki. reszta jest kwestią zaangażowania i świadomości że upominamy się o swoje prawa.

,,niebieski król "

myślę , że banknot ,,z niebieskim królem " ( jak to mawiała moja córka nie znając jeszcze siły nominałów) - będzie odpowiedni.

No i oczywiście deklaracje członkowskie do ZZ Celnicy- kto dotychczas się jeszcze wahał.

W jedności siła.
Jeśli nawet mielibyśmy nic nie wskórać- to z racji godności osobistej wartało.

Godności osobistej niestety nikt się nie nauczy- taką cnotę trzeba poprostu wynieść z rodzinnego domu.
Amen .

pamiętajcie akcję ,, niebieski król " czas zacząć !

Action Blue King

Sorry, we wcześniejszym wpisie nie wyminiłem nadwornego skryby SSC, piszącego publicznie opinie prawne najprawdopodobniej podlegające pod artykuł Kodeksu karnego. Tylko dla Niego ustalam próg wpłaty na 5 z sześcioma zerami. Co wy na to?

nie zauważyłem ani aplauzu ani też dezaprobaty dla akcji ,, Blue King"

nadal wszyscy myslą iż -ktoś coś -dla nich- za nich- bez nich zrobi !

Odwołań spłynęło prawie 400 szt - to znaczy było 400 sztuk darmowych plagiatów pism zatytułownych ( idąc za Kapicą) ,
,Odwołanie od decyzji aktu mianowania ...itd..itd

Brawo Panie i Panowie !

Ostatnia edycja:
z tego podobno conajmniej połowa dotyczy odwołań dot. nadania stopnia oficerskiego, czyli była kadra:D

z tego podobno conajmniej połowa dotyczy odwołań dot. nadania stopnia oficerskiego, czyli była kadra:D

Posprzątana przez obecną ekipę. Zapewne wiernych się nie pozbyli.
Zresztą głupi ten, co mysli że gdy okradają i zastraszają innych, to mnie to nie dotyczy. Złodziej/ bandyta/oszust zostanie złapany i ukarany albo wkrótce przyjdzie do mnie. Bezprawie jest bezprawiem i nie można wyznawać zasady Kalego.

Szef Służby Celnej odpiera zarzuty celników. – W toku konsultacji partnerzy społeczni nie zaproponowali alternatywnego sposobu punktacji, który zapewniałby jednolitość i obiektywność nadawania nowych stopni – odpowiada Magdalena Kobos, rzeczniczka Ministerstwa Finansów.

Według niej tabelka punktowa miała być stosowana jedynie „pomocniczo”, a liczba odwołań jest znikoma – złożyło je zaledwie 3 procent zatrudnionych w Służbie Celnej.

czyli co dyrektorzy nie zastosowali sie do poleceń szefa mogli niektorym funkcjonariuszom dodać coś do punktacji!!!!!!!!!!!!

Mamy wzory odwołań od pisma SSC a co z funkcjonariuszami, którzy nie otrzymali odpowiedzi. Chodzą słuchy, że SSC zaprzestał wysyłania odpowiedzi.

W takiej sytuacji również należy wysłać do SSC "żądanie wydania decyzji administracyjnej". Zamieszczony wzór wystarczy jedynie przerobić usuwając zdania odnoszące się do pisma informacyjnego SSC.

Według niej tabelka punktowa miała być stosowana jedynie „pomocniczo”, a liczba odwołań jest znikoma – złożyło je zaledwie 3 procent zatrudnionych w Służbie Celnej.

Wiedziałem, że SSC będzie chciał zostawić z problemem dyrektorów.:D
Widzicie Państwo. Mieliście stosować punktację pomocniczo. kto Wam kazał i w ogóle jakim prawem stosowaliście punktację literalnie:)
To świetny materiał do postępowań kontrolnych dla procesu mianowania.

Rzecznik MF zapomniała dodać, że wystarczy jedno rozstrzygnięcie na korzyść funkcjonariusza(a na pewno takie będą) aby ruszyła lawina, wszak brak pouczenia w aktach mianowania pozwala je wciąż skarżyć.

Punktacja miała być stosowana pomocniczo

Mam wniosek do DIC o nadanie określonego stopnia, który w świetle arkusza klasyfikacji i otrzymanego aktu mianowania nie został rozpatrzony. Teraz się dowiadujemy, że punktacja MF miała być stosowana pomocniczo ... he, he. Czy to mało: 400 funkcjonariuszy poinformowało SSC o rażącym naruszeniu prawa przez organ pierwszej instancji DIC w drodze złożonych odwołań. Nie będę się rozwodził i tylko zapytam: ile ta radosna twórczość ekipy JK i DIC będzie kosztowała budżet i polskiego podatnika? Wróble ćwierkają, że renomowane kancelarie adwokackie już się ustawiają w kolejce. Osobiście ogłaszam, że oddam całe należące mi odszkodowanie za dokopanie ....... .

wpłata

myślę , że banknot ,,z niebieskim królem " ( jak to mawiała moja córka nie znając jeszcze siły nominałów) - będzie odpowiedni.

No i oczywiście deklaracje członkowskie do ZZ Celnicy- kto dotychczas się jeszcze wahał.

W jedności siła.
Jeśli nawet mielibyśmy nic nie wskórać- to z racji godności osobistej wartało.

Godności osobistej niestety nikt się nie nauczy- taką cnotę trzeba poprostu wynieść z rodzinnego domu.
Amen .

pamiętajcie akcję ,, niebieski król " czas zacząć !

proszę o przypomnienie (podanie) numeru konta na jakie mozna wpłacić pieniądze.
Pozdrawiam wszystkich "walczących"

"Szef Służby Celnej odpiera zarzuty celników. – W toku konsultacji partnerzy społeczni nie zaproponowali alternatywnego sposobu punktacji, który zapewniałby jednolitość i obiektywność nadawania nowych stopni – odpowiada Magdalena Kobos, rzeczniczka Ministerstwa Finansów.
Według niej tabelka punktowa miała być stosowana jedynie „pomocniczo”, a liczba odwołań jest znikoma – złożyło je zaledwie 3 procent zatrudnionych w Służbie Celnej."

Cieszę się, że rzeczniczka Ministerstwa Finansów Pani Magdalena Kobos używa słowa odwołanie, bo SSC Jacek Kapica nie wie czym są pisma do niego kierowane. Pani Magdaleno proszę powiedzieć Panu Jackowi o co chodzi, dziękuję! :)
Szefie, 3% złożyło odwołania, ale 87% (10% elity nie liczę) może je cały czas złożyć! Radzę o tym pamiętać.

Wikipedia:
odwołanie — określenie prawne używane w postępowaniu administracyjnym

pot. odwołanie — jakikolwiek (zwyczajny lub nadzwyczajny) środek zaskarżenia (w tym odwoławczy):

nasi szefowie ?

kompromitacja i dziecinada - tak należy owoce radosnej amatorszczyzny naszych "sterników" skomentować.
do dymisji, natychmiast !

Teraz już wiemy, dlaczego nasi oficerowie "starsi" mają zagwarantowaną ustawową nieusuwalność przez brak obowiązku złożenia egzaminu potwierdzającego posiadane umiejętności ....

mianowania

Czy ktoś otrzymał już odpowiedź SSC na żądanie wydania decyzji w sprawie mianowania? .Może jednak w związku z postem w sprawie decyzji Sądu w Toruniu (jeśli to prawda) czas na pozwy do Sądów Pracy.

Back
Do góry