Wzory odwołań od decyzji mianowania na stopień służbowy na podst. art.223 ustawy o SC

i.....oby tak dalej

Jestem pewien że , za sprawą tego forum
i samego Sławka ruszyła lawina w postaci
odwołań z którymi w MF niebardzo wie co robić
zważywszy na to że nawet zdaniem prawników
załączone "sugestwie punktowe" były bezprawne
Pozostaje spokojnie czekać na wyniki przetoczenia
się tej śniegowej kuli przez MF - ze swej strony
jeżeli tylko bedzie to możłiwe to też dorzuce do niej
trochę śniegu .......

Otrzymałem wyrok Sądu Pracy w Toruniu oraz odpowiedź MF na "żądanie wydania decyzji"

Otrzymałem jednocześnie informacje, że Sądy Pracy w Warszawie i Nowym Sączu również uznały się za niewłaściwe, podobnie jak SP w Zgorzelcu.

Wszystkie informacje przekazaliśmy do kancelarii prawnej i niebawem zamieścimy pisma wskazujące dalszą drogę dochodzenia praw.

Ostatnia edycja:
Najmocniej przepraszam, bo to co chcę napisać niewiele ma wspólnego z odwołaniami od mianowań na stopnie służbowe, natomiast związane jest ze stopniami - a mianowicie zostało ogłoszone rozporządzenie Rady Ministrów z dnia 2.02.2010 r. (Dz. U. Nr 23 z 2010 r., poz. 116) w sprawie określenia stopni policyjnych, Straży Granicznej, Biura Ochrony Rządu, Państwowej Straży Pożarnej, Służby Więziennej, Agencji Bezpieczeństwa Wewnętrznego, Agencji Wywiadu, Służby Wywiadu Wojskowego, Służby Kontrwywiadu Wojskowego lub Urzędu Ochrony Państwa odpowiadających poszczególnym stopniom wojskowym. Czy może ktoś mi wytłumaczyć dlaczego w rozporządzeniu tym nie wzięto pod uwagę stopni SC?????? To chyba nie jest normalne.....:D

Uznanie dla Sławka jako "siły sprawczej" takich działań nie ujmując oczywiście powódce :-) za odwagę. Nie wątpię ze wystąpienie na drogę sądową było jej świadomym aktem woli.

Zresztą...brawa dla wszystkich. Choć dla Generała to może nie bo on codziennie słyszy oklaski i zachwyty na swoje działania- boję się żeby w samozachwyt nie wpadł. Grono popleczników niewielkie ma, ale otacza go ścisłym kordonem :-)

Ostatnia edycja:

bardzo mi się ten wyrok podoba :D a może by w takim razie iść za ciosem i zinterpretować treść art 223 w ten sposób , że tym co pełnili funkcje kierownicze w dniu wejścia w życie ustawy - korpus oficerów się nie należy ?

void.gif

O obrotach sfer ... generalskich

:eek: I znów człowiek z Torunia wstrzymał Słońce, ruszył Ziemię. Czyli przywrócił stan normalności. Jeszcze jedna refleksja: czy w sprawie takiej oczywistej oczywistości musiał się wypowiadać Sąd. Przecież to kompromitacja. Gdzie się podziały etyka, zasady, moralność, wstyd ... . Co funkcjonariusze mają zrobić z pismami rozjaśniająco - zaciemniającymi? Gdzie są Ci, którzy wszystkim wokół gorliwie wmawiali nieprawdę? Jak się zachowają?

Czy to oznacza, że będąc w podobnej sytuacji mamy składać pozwy do Sądu Pracy skoro odwołania od decyzji okazały się nieskuteczne?

Pliki się otwierają sprawdzałem przed chwilą link do podanej strony przez Sławka. Spróbuj jeszcze raz. Link do strony podanej przez Carycę też działa i wyrok mozna odczytać. Pozdrawiam

Proszę o przesłanie mi skanów postanowień z sądów pracy z Warszawy, Częstochowy, Nowego Sącza lub inne, które to sądy uznały się za niewłaściwe.
Proszę także o przesłanie informacji na temat ew. innych sądów pracy, które podjęły sprawę.

co dalej...

Panie Sławku proszę o krótką informację, czy podejmuje Pan konsultację z prawnikami, co do dalszego trybu postępowania w kwestii składanych odwołań, czy też należy indywidualnie składać skargi do sądów pracy.
Dziękuję

Jeśli dalszym trybem postępowania będą pozwy do sądów to może ktoś kto już go złożył dałby kilka praktycznych wskazówek ,jaka forma jakie dokumenty dołączyć ,czy dołączać wysyłane pisma do Szefa SC,wyrok Sądu w Toruniu itp .A co z zażaleniem na wyrok Sądu w Zgorzelcu gdzie chodziło o stopień a Sąd rozpatrzył stanowisko.

Jeśli dalszym trybem postępowania będą pozwy do sądów to może ktoś kto już go złożył dałby kilka praktycznych wskazówek ,jaka forma jakie dokumenty dołączyć ,czy dołączać wysyłane pisma do Szefa SC,wyrok Sądu w Toruniu itp .A co z zażaleniem na wyrok Sądu w Zgorzelcu gdzie chodziło o stopień a Sąd rozpatrzył stanowisko.

Dz. U nr 7 poz 44 z 2010

Back
Do góry