Wzory odwołań od decyzji mianowania na stopień służbowy na podst. art.223 ustawy o SC

Sądzę, że w pozwie należy dopisać o "nie logiczności" sformułowania bezpośrednio. To jest jedyna nowalijka w nowej interpretacji nieogolonegoreszta pozostaje bez zmian.

Mam pomysł co zrobić, aby SSC zastanowił się nad tym co czyni.
Sprawy są przez MF praktycznie już przegrane, takie jest bynajmniej moje przekonanie, gdyż toczą się w WSA w W-wie, który rozpatrując skargi na bezczynność sugerował jak należy dokonać mianowania, do jakiego korpusu. Wydaje się, że SSC dobrze to zrozumiał, gdyż jak pamiętamy wystosował po tych wyrokach i po wyroku NSA list do wszystkich jak również informował publicznie, że naprawi swój błąd.
Później nagle zmienił zdanie, co wyraża teraz w swoich decyzjach podpisywanych przez Z-cę i Z-cę Dyr. Dep. SC.

To igranie z ogniem, gdyż sprawa dotyczy kosztów Skarbu Państwa.

Coś mi się jednak zdaje, że nie obawiają się tego, gdyż koszty sądowe to tylko ponad dwieście złotych(tak ostatnio sądy orzekały).

Dlatego moja propozycja jest taka, aby SSC troszeczkę jednak przestraszył się tych kosztów i zastanowił powtórnie nad tym co robi wysyłając każdego do sądu(taki przekaz był od DIC, że jak ktoś chce zostać oficerem musi walczyć do końca w sądzie)

Skoro tak, każdy może udzielić pełnomocnictwa r.prawnemu bądź adwokatowi, który wystawi na Was rachunek, który po wygranej sąd powinien na wniosek zasądzić na koszt Skarbu Państwa.

Służę pośrednictwem w przypadku gdy zechcecie skorzystać z reprezentacji prawników, z którymi współpracujemy w tej sprawie.
Kosztów takiej reprezentacji na forum podać nie mogę. Jeżeli ktoś jest zainteresowany proszę o maila.

Ps. Muszę niestety zastrzec, że może się też zdażyć nasza przegrana, gdyż nie takie cuda już widziałem, wówczas koszty zastępstwa procesowego nie zostaną zwrócone.

Czegoś tu nie rozumiem. Szef Służby Celnej wyznaczył terminy na rozpatrzenie odwołań na koniec m-ca czerwca. Składaliśmy odwołania do M.F więc jeżeli będziemy się odwoływać to chyba do Sądu. Wskazane będzie opracowanie odwołania do sądu !

Wiem - ja już byłem w WSA ale wtedy sąd uznał się za niewaściwy ... teraz po wyroku NSA ... mam gotowy pozew w kompie ... i dlatego czekam na te bzdury NIEOGOLONEGO - drukuję, dołączam pismo SSC o zastosowaniu się do wyroku i zastosowaniu kryterium punkowego i wysyłam do WSA za pośrednictwem DIC - to wszystko.

jak możesz wrzuc wzór pozwu na forum

Dlatego moja propozycja jest taka, aby SSC troszeczkę jednak przestraszył się tych kosztów i zastanowił powtórnie nad tym co robi wysyłając każdego do sądu(taki przekaz był od DIC, że jak ktoś chce zostać oficerem musi walczyć do końca w sądzie)

Skoro tak, każdy może udzielić pełnomocnictwa r.prawnemu bądź adwokatowi, który wystawi na Was rachunek, który po wygranej sąd powinien na wniosek zasądzić na koszt Skarbu Państwa.

Witam.
Myślę, że to dobry pomysł.
Jakie mogą być przybliżone koszty takiej reprezentacji?

tak Slawku to jest dobry pomysl...sparawa wygrana i wiadowmo kto zaplaci ...i wiem ze zwiazek celnikow.pl to zalatwi pozytywanie dla celnikow !!!

SSC bezprawnie generuje koszty !!!

:-)) pościgać to możemy żonę dookoła stołu :-))
chłopcy i dziewczęta ! proponuję żebyście na spokojnie przeczytali swoje własne wpisy i się nad sobą zastanowili , to naprawdę jest już żenujące
ja też jestem wk.. na całe te zmiany , też zostałem wydymany na wartościowaniu , też pozostało mi tylko narzekanie bo po wielu latach służby (bardziej jak lokaj a nie żołnierz) nie ma pracodawcy który czeka na mnie z otwartymi ramionami. Ale te Wasze pogróżki i obszczekiwania są poniżej jakiegokolwiek poziomu . Anonimowo na forum każdy jest bohater . Polecam dowcip o zajączku który doskonale oddaje Wasze podejście "... biega zajączek po lesie i śpiewa "POJE...NE MISIE, POJE...NE MISIE" , na co wyskakuje niedźwiedź i pyta "CO TY TAM ŚPIEWASZ ZAJĄC?" , a zajączek - "POJE...ŁO MI SIĘ, POJE...ŁO MI SIĘ" .
Wy jesteście zajączkiem , a misia sobie dopasujcie - SSC, DIC , NUC czy inna persona z fajnym dodatkiem za gnębienie nas...

a jestes z nami...eresenowiec, czyli celnikami czy tylko czujesz sie celnikiem, ze tak glupio piszesz???

Anonimowo na forum każdy jest bohater
Nie wiem o co chodzi, ale ja bynajmniej walczę z Nieogolonym już prawie 1,5 roku i nie jestem żaden anonimowy bohater.

Też jestem celnikiem - normalnym - potrafiącym myśleć i czytać teksty ze zrozumieniem - czego niektórzy moi przełożeni nie porafią ! Jak tak głębiej się zastanowić - to stanowisko SSC jest traktowane kadencyjnie, mamy w tym roku wybory i wszystko jest robione tak, żeby dociągnąć do końca kadencji a potem niech się inni martwią i porządkuja ten bajzel. Dlatego podjąłem temat rozliczenia SSC i pociągnięcia do odpowiedzialności. Do tej pory nigdy nie myślałem, że będę procesował się ze swoim szefem - zawsze stawiałem tego głónego jako najmądrzejszego ... ale przyszedł taki, że zaczął takie reformy, takie pisać bzdury, tak interpretować ustawy, przepisy ... NORMALNIE WSZYSTKOWIEDZĄCY ... A JAK PRZYGOTOWANY MERYTORYCZNIE ... NORMALNIE TAKI IDEAŁ PRZYSZEDŁ Z ULICY I ZOSTAŁ SZEFEM - A JAKI DOŚWIADCZONY ... ACHA ... I NIEOMYLNY. I dlatego tak jak teraz czekam na odpowidzi na pisma które do niego wysłałem (przy czym nie obowiązują ich żadne terminy), to tka się rozpisałem, że poczekam miną wybory i ja dalej będę pisał, żeby SSC JK był rozliczony.

No cóż, panie/pani anonimowy eresenowiec zarzucając nam anonimowość mijasz się z prawdą, której tak naprawdę nie znasz i nie rozumiesz. Od 1,5 roku walczymy z ssc zupełnie jawnie i z otwartą przyłbicą. Wszystkie nasze odwołania i skargi są podpisane z imienia i nazwiska. Przed sądami występujemy jako my, a nie anonimowe postacie. Nasi DIC doskonale nas znają i dają nam to odczuć (zero awansów i nagród mimo wyników). Jesteś rozczarowany swoją sytuacją, ale nic z tym nie robisz więc nie wylewaj swojej żółci na tych, którzy mają odwagę i walczą o swoją godność. I taka jest między nami różnica.

Jest jeszcze jeden motyw. Tutaj mogą się zarejestrować wszyscy. Więc zgodnie z zasadą, siać ferment mogą wszyscy.

Do pobrania decyzja SSC utrzymująca w mocy co do określenia korpusu "przed dniem wejścia w życie"
http://zz.celnicy.pl/tekst-555.html

zamieszczam z prośbą o przesyłanie wszelkich uwag i spostrzeżeń na mojego maila slawomir.siwy@celnicy.pl, które obalą ratio legis przywoływane przez SSC. Ciekawe uwagi przekażemy do Kancelarii celem ew. wykorzystania we wzorze skargi. Pilne, bo wzór skargi będzie gotowy do 24 lutego.

Witam.
Wiadomo cos w temacie jw.?

Back
Do góry