wściekły na SSC-JK
Nowy użytkownik
- Punkty reakcji
- 0
Wielkie podziękowania dla Sławka i Związku za podjęty trud i wysiłek w walce z tym betonem Nieogolonego.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Niebawem SSC musi też wydać decyzje dla funkcjonariuszy, którzy pełnili wcześniej funkcje kierownicze, ale nie zajmowali tych stanowisk w dniu wejścia w życie ustawy. Dla nich też przygotujemy skargę. Jeżeli ktoś otrzymał już taką decyzję SSC, proszę o jej podesłanie na mojego maila.
W sądach nie ma żadnego przyśpieszania. A powód który podałeś to już w ogóle odpada bo nie ma żadnego znaczenia dla sprawy. to że upłynie ten termin to jużnie nasz problem lecz niejakiego Jacka K.Mam pytanie kiedy zostanie zamieszczona skarga dotycząca osób na kierowniczych stanowiskach. Czy istnieje możliwość przyśpieszenia wokandy WSA w związku z kończącym się w październiku terminem okresu 2 letniego?
..........i co dalej ?
do Sądu Administracyjnego z zaskarżeniem decyzji SSC? czy też wystepować o unieważnienie aktu mianowania z grudnia 2009 ?
SSC wydaje każdemu decyzję utrzymującą w mocy decyzję DIC.
Już pracujemy nad skargą do WSA, której wzór zamieścimy pod koniec lutego.
są to decyzje w odpowiedzi na odwołania?Czy ktoś mógłby zamieścic skan takiej decyzji?
Nie rozważałem jeszcze szczegółowo art.223 ust.9 ustawy o SC i naszych możliwości w przypadku upływu tego terminu. Prawdopodobnie SSC liczy właśnie na ten przepis. Nie martwmy się tym jednak, gdyż na pewno prawnicy znajdą jakieś wyjście z tej sytuacji. Dlatego tak ważne jest, aby wszyscy składali zażalenia do MF informując w nich o nieprawnej przewlekłości postępowania.
wydaje mi się, że termin 2 lat upływa jesli fc zostałby skierowany, ale np nie zdał egzaminu, ale jeśli nie został nawet na kurs skierowany bo trwa postepowanie odwoławcze to termin nie ma zastosowania
prosimy też o wsparcie, np. poprzez przyłączanie się do Związku, gdyż taka pomoc daje nam najwięcej sił i motywacji do działania.
Myślę, że należy zaskarżyć decyzję i wnieść o prawidłowe zgodne z brzmieniem przepisu nadanie właściwego stopnia. Bo przecież q...a przed to jest przed. Tylko ten matoł tego nie wie. Franca będzie robił wszystko aby nie dać ludziom to co im się zgodnie z prawem należy.