Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
sorrki zapomnialem dopisać najważniejszej rzeczy: po tym jak wyrok się uprawomocni WSA prześle akta SSC i dopiero wtedy biegnie termin dla SSC do zajęcia się sprawą w terminie wskazanym w wyroku (termin taki nie może zostać przedłużony przez SSC np. do czerwca 2011 r informację kiedy doręczono SSC akta też uzyskasz w WSA chyba, że przesyłając mu akta pismo przewodnie dadzą i Tobie do wiadomościod dnia doręczenia wyroku biegnie 30 dniowy termin do wniesienia skargi kasacyjnej dla obu stron (pewnie masz w pouczeniu) więc trzeba zadzwonić i zapytać w WSA powołując się na sygn akt kiedy SSC doręczono wyrok (w sądzie muszą mieć zwrotkę) i łatwo obliczyć 30 dni +/- ewentualnie kilka dni na podróż przesyłki pocztowej. Brak skargi kasacyjnej w terminie 30 dni powoduje uprawomocnienie wyroku. Od tego dnia biegnie termin dla SSC do zajęcia się sprawą w terminie wskazanym w wyroku (termin taki nie może zostać przedłużony przez SSC np. do czerwca 2011 r.)
U mnie to samo, czyli termin przedłużony do konca czerwca 2011 roku!!!!!!!!!!! i co dalej ??? dzisiaj odebrana poczta!!!Odwołanie napisane ponad 2 miesiące temu. W zeszłym tygodniu dostałem pisemko, że SSC przedłużył termin załatwienia sprawy do końca czerwca 2011 (!!!) z uwagi na dużą liczbe spraw dotyczących stosunku służbowego Termin trzeba przyznac piorunujący.
Przecież mówił, ze tak mało osób było "niezadowolonych" , w sumie jak się w MF pisze pisma metodą CTRL C + CTRL V to chyba nie problem dla pracowitego eksperta albo starszego eksperta załatwić z 10 klientów dziennie
Ktoś dostał jeszcze takie pisemko
Swoją drogą ciekawe co wymyśli za pół roku... A odsetki lecą...
U mnie to samo, czyli termin przedłużony do konca czerwca 2011 roku!!!!!!!!!!! i co dalej ??? dzisiaj odebrana poczta!!!
slawku a jzeli nik do tej pory sie nie odwolywal od stopnia,a moze mial by powod aby sie odwolac...
... czy akty (decyzje administracyjne w rozumieniu kpa) do wydania których właściwy jest SSC podpisane przez JK mogą być uznane za legalne sokro brak w nich wskazania stanowiska służbowego osoby która jej podpisuje???
Dla mnie występuje tu jeszcze podwójny dylemat; jakie stanowisko służbowe w Służbie Celnej jest przewidziane dla funkcjonariusza, który nie ukończył podstawowego kursu celnego i jak się ma do tego tryb jego awansowania ???