Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
A czy przypadkiem "zwłoka" przy rozpatrywaniu odwołań nie ma związku z otrzymanymi propozycjami pełnienia służby? Tam m.in. został nam zaproponowany stopień, skoro propozycja została przyjęta z tym stopniem (oczywiście nie korpus oficerów) to znaczy że stopień został zaakceptowany i zgodziliśmy się na ten stopień - więc roszczenia zawarte w odwołaniu straciły rację bytu, a postępowanie odwoławcze bezprzedmiotowe? Ciekawe rozwiązanie co?
Wiem , ja to wszystko wiem ale obawiam się,że mogą zafundować egzamin nie do zdania ale to tylko moja spiskowa teoria.Penie masz rację. Ale sądzę, że też coś umiemy żeby zdać ten egzamin. Nie czuję się gorszy od tych co zdają teraz, często przypadkowych ludzi. Myślę, że udowodnimy na egzaminie że jesteśmy coś warci. Że nasze całe odwołania mają sens. Przecież po to to robimy. Pozdrawiam.
Temat był wałkowany, ale widzę, że niektórych interesuje tylko niepotrzebne podnoszenie napięcia.
f.c można zawiesić - art.103 Ustawy o SC ...
.. w przypadku wszczęcia przeciwko niemu postępowania karnego w sprawie o przestępstwo umyślne/nieumyślne ścigane z oskarżenia publicznego.
oskarżyciel publiczny- art. 45 KPK (Prokurator lub inny organ państwa upoważniony do oskarżania)
podstawa przytoczona w zawiadomieniu - art. 55.1 KPK (akt oskarżenia wniesiony bezpośrednio do sądu przez "pokrzywdzonego")