Wzory odwołań od decyzji mianowania na stopień służbowy na podst. art.223 ustawy o SC

zażalenie na niezałatwienie sprawy w terminie

Otrzymałem z M.F postanowienie o stwierdzeniu bezzasadności złożonego zażalenia
na opieszałość SSC w załatwieniu mojego odwołania.
- Jeżeli SSC wskazał termin na załatwienie sprawy do 30 czerwca, to żadne argumenty
nie mają racji bytu.

piszemy i wysyłamy

wielkie dzięki za wzór wszystkim naszym koleżankom i kolegom, którzy poprzez swoje własne dobrowolne składki działają na rzecz pozostałych.

------------------------------------------------------------
Celniku!
ZADEKLARUJ SIĘ

Green King

Może chociaż w ten sposób.

Jeśli nie chcesz się zadeklarować.

A co z ministerialnymi związkami?

Komu są one potrzebne?

Czemu służą?

Zastanowiłeś się?

Dobre to jest- 15 stron a do zarzutów zawartych w skardze należy się ustosunkować oj będzie potrzeba nowych etatów u pana j.k.

o tak tak

bezrobocie co prawda nie spadnie ale w "departamencie prawnym" cateringowcy poczują smak jak to jest gdy trzeba napisać tysiąc beznadziejnych, przegranych decyzji.
kwintesencja systemu Panie Marianie.
kwintesencja systemu .....

---------------------------------
Celniku !
ZADEKLARUJ SIĘ

Wieść gminna niesie, że MF powołało tajne zespoły w izbach, które rozpatrują odwołania, no i pewnie będą też odnosić się do skarg. Funkcjonariusze są zapewne oddelegowani czasowo do MF, no i zapewne otrzymają za tę pracę dodatkową gratyfikację. Podobno jeden taki zespół działa w IC Szczecin. Czy jest drugi i gdzie nie wiadomo?

Taka informacja do mnie dotarła, ale zastrzegam, że jej nie sprawdzałem

Green King

Tajne zespoły?

A co z obowiązkiem transparentności działań organów celnych? Podatnicy mają chyba prawo wiedzieć, na co i jak są wydawane pieniądze? Z czyjej kieszeni będzie opłacana praca ich członków? Kto wypłaci ich członkom uposażenie? A może w grę wejdą nagrody? A może na to poszły pieniądze z Uchwały Modernizacyjnej za 2010 rok?

A przy okazji, na jakich stanowiskach będą pełnić służbę ich członkowie? Jak zostanie zawartościowana ich praca?

Proste powtarzalne czynności?

Orwell w realu. Koordynator Błogosławieństw Służby Celnej potrzebny od zaraz?

Tylko kto ma to zrobić?

Przecież wg najnowszych wytycznych takie pytanie natychmiast będzie skutkować zarzutem narażania na utratę dobrego imienia innych funkcjonariuszy celnych.

Albo dobrego prowadzenia się poza służbą.

Możesz co najwyżej wziąć udział w pielgrzymce zorganizowanej przez kapelana i ogłoszonej na CORINTII.

Tylko pod warunkiem uzyskania błogosławieństwa Twojego bezpośredniego przełożonego.

Albo najlepiej przez innego oficera, wyznaczonego na Koordynatora Błogosławieństw Służby Celnej.

Ostatnia edycja:
czyżby jakiś błąd w tekście ?????????????/

Niniejszym, działając w imieniu własnym, na podstawie art. 50 § 1 w zw. z art. 52 § 1 ustawy z dnia 30 sierpnia 2002 r. Prawo o postępowaniu przed sądami administracyjnymi (Dz. U. Nr 153, poz. 1270 ze zm.), zwanej dalej Ppsa, wnoszę skargę na decyzję Szefa Służby Celnej z dnia 2 lutego 2011 r.,
nr SC6/0341/202/11/EDE/381KPJ , doręczoną mi w dniu 11.02.2011 r., utrzymującą w mocy decyzję – akt mianowania wydany przez Dyrektora Izby Celnej w Krakowie z dnia 23 listopada 2009r, nr 35-IKAW-111-535/2009, w zakresie określenia korpusu i stopnia w Służbie Celnej i zaskarżam ją w całości.

Zaskarżonej decyzji zarzucam:
1. Naruszenie przepisów prawa materialnego tj. art. 223 ust.3 pkt 2 ustawy o Służbie Celnej, poprzez jego błędną wykładnię w zakresie pojęcia „przed dniem wejścia w życie ustawy” oraz jego nie zastosowanie przy rozstrzygnięciu sprawy.
2. Naruszenie przepisów postępowania administracyjnego mające istotny wpływ na wynik sprawy, poprzez:
naruszenie art. 2 i art. 7 Konstytucji Rzeczpospolitej Polskiej z dnia 2 kwietnia 1997 roku (Dz. U. Nr 78, poz. 483 ze zm.), dalej „Konstytucja RP”, poprzez działanie organu wbrew zasadzie demokratycznego państwa prawnego, a także zasadzie działania organu państwa na podstawie i w granicach prawa oraz art. 6 ustawy z dnia 14 czerwca 1960 r. Kodeks postępowania administracyjnego (Dz.U. 2000 Nr 98, poz. 1071 t.j. ze zm.), dalej „kpa”, tj. wyrażonej w tym przepisie zasady praworządności poprzez nieuwzględnienie przepisu prawa powszechnie obowiązującego tj. art. 223 ust. 3 pkt 2 ustawy o Służbie Celnej i rozstrzygnięcie sprawy w oparciu o interpretacje Szefa Służby Celnej zawarte w pismach SC4/033/5/09/FRD/15758S.C. oraz SC6/066/28/09/2052PKPJ oraz o pisemne polecenie SC/0681/293/09/16499
9.

- chodzi mi o ostatnią linijkę dot pisemnego polecenia SC/0681/293/09/16499 ..........i co dalej - na końcu samotna 9 ?

Tak,jest u nas bardzo utajniony zespół, codziennie pomyka korytarzem z aktami osobowymi do swojego pokoju, zamyka się od środka i pisze decyzje w sprawie odwołań od odmianowania.
Ponoć ma zapewnioną pracę do czerwca.Odwala robote za MF

Coś jest na rzeczy bowiem ja także zauważyłem duży ruch w kadrach i obleganie kserokopiarki.Ciekawe jak będzie ze skargami gdy będzie tylko miesiąc czasu.

Witam.
U nas. Czyli gdzie ?
Bo coś mi się wydaje, że swobodny dostęp do akt osobowych jest prawnie ograniczony.
Józku - przecież ogólnie wiadomo,że prawie - czyni wielką różnicę. Teraz są takie czasy, że można wszystko pod osłoną polecenia od góry. A gdzie tak sie dzieje?na daleko wysuniętej placówce na zachodzie kraju. Są też jeszcze 3 inne placówki, nie wiem jednak gdzie.Być może wezmą się jeszcze za skargi na propozycje na stanowiska służbowe - zobaczymy...

Back
Do góry