Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
W sprawie dotyczącej mianowania funkcjonariusza celnego na stopień służbowy na podstawie art. 223 ustawy o Służbie Celnej droga sądowa jest niedopuszczalna
Tak uznał Sąd Najwyższy, badając sprawę (sygn. akt. II PZP 5//10) celniczki, która domagała się w sądzie pracy mianowania na stopień podkomisarza, bo jej zdaniem niesłuszne było mianowanie jej na niższy stopień: rachmistrza celnego.
Całość artykułu na - http://w13.vgh.pl/
To co napisał Creeping Death to jedno. Inną kwestią jest to, czy nasze mianowania powinny mieć formę decyzji administracyjnej, ze wszystkimi jej elementami, w tym z pouczeniem o możliwości odwołania się. JK wymigał się z załatwienia sprawy zwykłymi pisemkami informującymi, że właściwym do rozpatrzenia naszych odwołań jest SP. Teraz wychodzi, że się grubo pomylił i to już nie po raz pierwszy. No to koledzy i koleżanki do boju, udowodnijmy, że niezadowolonych z mianowań było dużo więcej niż 3% celników. Ja wiem, że wygramy ten spór.
Proszę przesłać mi to postanowienie.
Czy ktoś już ma pismo z WSA informujące o terminie rozprawy w związku ze skargą na bezczynność SSC?
Właśnie dziś otrzymałem wyrok Sądu Pracy który umorzył postępowanie w związku z uchwałą SN z dnia 8 czerwca i nie wiem co robić bo wcześniej się nie odwołałem od decyzji bo uznałem ze sąd pracy może to załatwić. Teraz nie wiem co dalej robić i jakie kroki podjąć aby wszystko nie poszło na marne.
Czytam na początku postu o pozwach że odwołanie mogę wnieść nadal bo nie ma tam mowy nic o terminie wniesienia odwołania więc co robic POMOCY!!!