wysokość wyrównań !!!!!!!

ZbujMadeju, dlaczego się dziwisz? Takie zachowani jest naszą narodową cechą. Polski chłop modląc się nie prosi Pana Boga o dobre plony swojego gospodarstwa tylko, aby sąsiadowi krowa zdechła. Dlaczego głównym argumentem twoich oponentów jest to, że pracują 10 – 12 lat i nic nie dostali a ktoś zatrudniony 4 lata temu dostał 10 tysięcy. Nie twierdzę, że wartościowanie było sprawiedliwe, nie uważam też, że wszystkie wyrównania w takiej wysokości były uzasadnione, ale wiem jedno gdyż pracuję już długo, można pracować 10 lat i gówno robić a można w ciągu roku czy dwóch swoim zaangażowaniem, pracą i osiągniętymi wynikami wypracować sobie taką pozycję, która uzasadnia docenienie przez przełożonych. Dlatego do każdego należy podchodzić indywidualnie, (choć nie to było istotą wartościowania) i wycenić jego zaangażowanie, sukcesy i identyfikację ze służbą także na przeciągu całej kariery zawodowej niekoniecznie teraz, gdy może nie ma już siły. Należy docenić i tych młodych, którzy coś robią a nie tylko krzyczą daj… i tych starych, co robili i może jeszcze by chcieli robić, lecz nie płacić tyko za to, że ktoś latami przychodzi do pracy. Dla jasności ja nie dostałem wyrównania a siedzący obok mnie kolega z 5 letnim stażem dostał i nie przeszkadza mi to, że będzie od teraz zarabiał tyle, co ja gdyż mam jeszcze 20% stażowego i wyższy stopień i między nami mówiąc mnie już nie kręcą tak te sprawy, którymi się zajmujemy a on tym żyje.

I tyle w temecie Barbapapa. Nic dodać nic ująć. pozdr.

Postrafiam fschystkih tzelnikuff. Mosche ja tesch toschutze sfoje tschy grosche?

A zatem wartościowanie...

Pamiętam, jak w zeszłym roku "przeliczano" ówczesne stopnie służbowe na nowe wg punktacji, która była jasna, klarowna i ogólnodostępna. Każdy wiedział, jaki stopień dostanie.
Obecne wartościowanie stanowisk może i jest zgodne z jakimiś zasadami, ale zasady doboru kadry na nowe wysokie stanowiska były wbrew wszelkim zasadom.
Znane są przypadki, gdy młodszy rachmistrz celny z krótkim stażem dostaje stanowisko eksperta z mnożnikiem 1,974, a aspirant - z 3 x dłuższym stażem - dostał stanowisko specjalisty z mniejszym, niż dotychczasowy, mnożnikiem 1,627, czyli został zdegradowany... Wyrównania są tylko konsekwencją takiego wartościowania.

Ostatnia edycja:
.... niepoważne .... ?

To ja zapytam, jak określić pozostawanie JK na stanowisku SSC w sytuacji wg prokuratury wieloletniej korupcji w Posterunku w Garwolinie, opisywanej przez media w całej Polsce?

To ja zapytam, jak olreślić pozostawanie JK na stanowisku w sytuacji ewidentnego podeptania konstytucyjnej zasady dwuinstancyjności przy ubiegłorocznych mianowaniach na stopnie służbowe?

To ja zapytam, jak określić działania DICów przy wartościowaniu nie mające nic wspólnego z poszanowaniem mormy rt. 222 ust. 3 ustawy o sc?

To ja zapytam, jak określić dziwną zbieżność otrzymania (jak się dowiadujemy) wielotysięcznych wyrównań przez funkcjonariuszy z jednocyfrowym doświadczeniem i stażem, dziwnym trafem awansowanych na stanowiska kierownicze i eksperckie, z jednoczesnym brakiem dostępu do informacji nt. podstaw prawnych tej operacji, a więc w sytuacji przekazania pieniędzy pod stołem, nie wiadomo za co?

To ja zapytam, jak nazwać całą tą rozpaczliwą próbę zamydlenia tej ostatniej sprawy na forum, chwilami zahaczającą o pewną stodołę opisaną przez Pana G. ?

PS. Cytat: "Pisanie na forum, że ci co otrzymali wyrównania będą musieli je zwrócić jest niepoważne.". Panie Przewodniczący, zgodzę się z Pana powyższą tezą z zastrzeżeniem, że nie żyjemy w państwie prawa i standardów powszechnie obowiązujących w demkoracji.

Ostatnia edycja:
A ja mam pytanie (z zastrzeżeniem, że oskarżeni to jeszcze nie są winni i mogą zostać oczyszczeni) czy można dowiedzieć się o skali zatrzymań w innych urzędach, izbach i jakie stanowiska piastowani zatrzymani? Czy można otzrymać informację o innych oddzialach? Maglujecie Garwolin, ale czy jest on jedyny np. w IC Wraszawa lub innej izbie, tzw. wewnętrznej?

Nie mogę się powstrzymać, więc : po wypowiedzi Pana Przewodniczącego (wypłata podwyżek zgodna z prawem, chociaż tylko częściowo wykorzystanym ; zwrot wyrównan to bzdura) wynik meczu po pierwszej połowie:
ZbujMadej i inni vs Tele Echo i inni - 3 : 1 , przy czym ta jedna bramka to mój samobój (skasowany post z kiepskim żartem).
Czekamy na odpowiedź Prokuratury i innych organów. Mecz trwa.
Postrafiam vas tziule ;p

P.S. Podobno na Corintii pojawiła się odpowiedź o umorzeniu jakiegoś śledztwa przez Prokuraturę przeciwko SSC ? Ktoś poda szczegóły ?

megalomania

1. nie powstrzymuj się
2. kibicuj sobie w wirtualnym meczu
3. stracony gol- ok, na kulturę nigdy nie jest za późno
4. idol również kibicuje sam sobie

Koledzy wcześniej zapytali:

1.Wg jakiego klucza ssc przekazał dic kwoty na wyrównania?
2.Na podstawie jakich dokumentów wypłacono wyrównania?
3.Czy było to zgodne z zasadami księgowymi?
4.Wg jakich wskaźników ustalono wyrównania na stanowiskach w poszczególnych Izbach?
5. Kto i na jakiej podstawie podpisał zlecenia przelewów wyrównań na konta Sznownych Beneficjentów?

Osobiście chciałbym jeszcze wiedzieć, jaki był obieg dokumentów, na podstawie których zostały przelane kwoty wyrównań na konta Szanownych Wybranych Beneficjentów Uchwały Modernizacyjnej? Pytanie oczywiście dotyczy obligatoryjnego zastosowania Instrukcji kancelaryjnej, stanowiącej załącznik do Zarządzenia MF w tej sprawie. Wszyscy wiemy o co chodzi: pieczatka wpływu np. pisma z W. Kadr do W. Finansowego, dekretacja naczlenika (kierownika) z przydziałem sprawy i nadaniem odpowiedniego symbolu z rzeczowego wykazu akt, ewentualnie odpowiednie wydruki z PE też z wpływem i dekretacją, etc.....

Zbuju, daj głos, czekamy ....

Szeregowiec, a co Ty taki ciekawski jesteś? Nie masz innych zmartwień jak wiedza, kto się gdzie przybił i podpisał, na dokumencie który Cię nie dotyczy?
Wyluzuj już i tak tego nie cofniesz...a Ty Zbuju nic mu nie mów, niech go „zeżre” ciekawość ;)

Antysemita?

Zbuju, właśnie chrzczę Cię nowym imieniem? I nie pomoże kasowanie postów.

A swoją drogą ze służbowego kompa tak pisać! To chyba będzie kumulacja artykułów i paragrafów?

Ostatnia edycja:
średnie ??????

liceum - ś
technikum -ś
czy policealny gość jest tak samo wykształcony jak techniczny ??
chyba nie bo musiałby jeszcze zrobić dwa lata szkoły tzw . zawodowej
więc technik bez matury a licealista Z, kto lepszy ?? a może średnie i już...
SSC się zapędził do SA... i tam skończymy tę farsę...

Antysemita?

Zbuju, ciekawe, czy na Corintii pojawi się postanowienie w sprawie obrażania uczuć naszych Starszych Braci w Wierze?

Chcesz się założyć?

Szeregowiec, TeleEcho - uhuhuhuahhahahahehehhehehe........ ;-)))
Tylko Wy potraficie mnie tak rozbawić. Szczególnie mistrz TeleEcho - w razie jakbyś nie wiedział, to nie ja skasowałem post, bo takiej opcji po prostu nie mam. Co więcej, pozostawiłem go w orginalnej formie, wiec znowu szkaradnie chybiłeś. Służbowy komp ? Och nie.....odkryłeś to......chyba przestanę pisać ;p
Rany , Echo, masz fantazję :) Bierz połowę, albo zmień dilera, bo to już szkodliwe chyba.

Szeregowiec, żeby zaspokoić Twoją ciekawość chociaż w części - zgodnie z pismem z grudnia 2010 podpisanego przez Dyrektora IC, a skierowanego do mnie, cytuję :
"uprzejmię informuję, że z dniem 1 stycznia 2010 ustalam Panu uposażenie miesięczne w następującej wysokości :... "
a potem jest podstawa prawna :.....

No, to teraz kombinuj :) Podpowiem Ci, że powinienem napisać : a nie mówiłem ? ;p

Echo, a tak już na poważnie, odpier...... się z tymi paragrafami, bo to już się nudne robi. Jak coś do mnie masz, to biegnij do Prokuratury i będzie spokój. Spełnisz swój "obowiązek" podpieprzenia bliźniego. No i mógłbyś na moje poprzednie pytania odpowiedzieć, ale to już chyba cie przerasta.

Szlag mnie trafia gdy pomyślę, że MOJĄ zeszłoroczną kasę (przynajmniej za pół roku - przed przeniesieniem) dano znajomemu królika, którego za mnie wstawiono!
Jednak sam gość zwisa mi i powiewa, jak również to - kto dostał lub nie - bądź jaką pulę! Mnie nic nie wyrównano - mnożnik spadł mi o 0,001 (jedna TYSIĘCZNA)!
Nie mam jednak ochoty być zazdrosnym, egoistycznym, zapatrzonym we własny tyłek sztywniakiem, który jedynie dla zasady próbuje zgnoić osobę, której lepiej się powiodło.
ZbujuMadeju! Masz ciekawe poczucie humoru, którym nader rozsądnie dyskutujesz z ludźmi, z którymi poważnie dyskutować nie warto.
We wszystkim to się z Tobą nie zgadzam, ale absolutnie wkurza mnie postawa i sposób "myślenia" Twoich adwersarzy. Jeżeli więc w wiadomej Loży jest dość miejsca, to chętnie bym się przysiadł.

i ja - jeśli antysemityzmem jest opowiadanie kawałów o żydach, a właściwie o polakach, jeśli antyklerykalizmem jest krytykowanie kościoła - nie w ogóle - ale krytyka za coś
zauważ - jeśli ktoś krytykuje ( czy też opowiada dowcipy )np. francuzów, niemców czy hiszpanów - to nie ma w tym nic złego, jeśli ktoś krytykuje judeę - to zaraz krzyk o antysemityzm - nauczyli się tego chyba od murzynów z usa - tam doszło już do faktycznego uprzywilejowania mniejszości kosztem białych chrześcijan, ostatnio tą ścieżkę krzyku o uprzedzeniach stosuje moskwa - okrzykując rusofobem każdego, kto nie popiera ich polityki
póki co antysemityzm, antyklerykalizm i inne anty nie są karalne - demokracja polega ( teleecho) m.in. na możliwości krytykowania wszystkich i wszystkiego - karalne jest natomiast wzywanie do przemocy oraz szatażowanie - jeśli ty czegoś nie zrobisz (nie przestaniesz robic ) to ja zrobię ... - chyba teleecho się troszkę pogubiłeś

więcej szacunku dla innych i ich poglądów - to że ktoś ma inne poglądy nie oznacza że jest idiotą albo że nie jest patriotą - nie idż ścieżką jednego z polityków, który wmawia wszystkim że ma wyłącznośc na patriotyzm, a kto ma inne poglądy niż on patriotą nie jest

Mr Bolo & Company

Pisz krócej, będzie w tym więcej sensu. Poza tym, dziurka w zamku jest po to, aby włożyć w nią klucz i otworzyć drzwi. Ty zaś usiłujesz wszystkim wmówić, że do mieszkania wchodzi się właśnie przez tą dziurkę.

Jeśli jest wszystko w porządku, to z jakiej przyczyny post gościa o ksywce Zbuj został wykasowany?

Wracając do tematu wysokości wyrównań.Całe środowisko jest zinteresowane infomracją na temat listy Sznownych Wybranych Beneficjentów Uchwały Modernizacyjnej oraz wysokością kwoty, którą otrzymali, nie mówiąc już o podstawie prawnej wypłaconych wyrównań.

Bo mnie się wydaje, że płacone przez firmę pieniądze winny być pochodną fachowości, wiedzy, kompetencji, wkładu pracy w funkcjonowanie firmy.

A jak jest?

Ostatnia edycja:
jak na sędziego furum to jesteś tu trochę za krótko

staż 21lat, stara matura, mgr wydz prawa i admi uniwerek państw, c2, wyrównania do 2650brutto/mc dla spec celn - 1150 netto za cały 2010 - bo wcześniej zarabiałem mniej - teraz mnie spalisz na stosie o wielki jedyny sprawiedliwy nieumoczony?

pomyśl lepiej jak stworzono oficerów bez mgr i angielskiego, ekspertów - niektórych bez matury innych w służbie przygotowawczej

poczytaj ile było kasy - 6000brutto na łeb za 2010 - teraz rozejrzyj się dookoła ile kto dostał - to ile zostało w izbach?

Ostatnia edycja:
Tak, tez bym chciala poznac podstawę i zasady wyplaty wyrównań, dlaczego ta osoba, a nie ktos inny otrzymal wyrównanie i dlaczego w konkretnej kwocie. Czym ta osoba wyrozniła sie na tle innych? Wiadomo już, ze podstawą nie było nowe stanowisko, bo nowe stanowiska obowiazuja od 01.01.2011r. A więc byl to rodzaj nagrody, za co konkretnie tak wysokie nagrody zostały przyznane?

Boluś, dziecko Ty moje

Co to ma do rzeczy - jeśli chodzi o Twój ostatni (wy)pościk?

Znów zmieniasz temat i leziesz do chałupy przez dziurkę od klucza.

Pamiętaj, drzwi .....

znam przypadek, że za "donoszenie", kto odmówił nie dostał

a kto odwołał się, obniżono mu wartość stanowiska i też nie dostał

Jeszcze proponuję zestawić wypłacone wyrównania z listą awansowanych co najmniej na stanowiska eksperckie.

Co wy na to?

Back
Do góry