wysokość wyrównań !!!!!!!

mój postulat wypłaty wszystkim po 6000 brutto nagrody rzuciłem już 10 grudnia- potem pochwycił go zz celnicy.pl

znałbyś pewnie moje stanowisko i poglądy gdybyś regularnie i dogłębnie przeglądał forum

podrzucam link - poczytaj sobie

http://celnicy.pl/showthread.php?7272-wstrzymana-wypłata-wyrównan/page5

i wypraszam sobie "dziecko ty moje"
jeśli nie masz do kogo tak mówić to zrób coś w tym kierunku bo za taki tekst mój starszy syn zbyłby mnie chyba śmiechem - brak pewnych cech jest trwały jednakże kultury można się nauczyć - również kultury dyskusji

obrażałeś już zbuja, mega jabola i in, teraz ja jestem zły bo mam inne poglądy?

w listopadzie pisałeś: "Za 10 000 zł miesięcznie + inne tantiemy też byś miał w 4 literach art. 223 ustawy o służbie celnej i parę innych ustawowych przepisów, łącznie z Konstytucją RP."

nie sądż mnie swoją miarką

co merytorycznie dodasz?

wystarczy sorry

Ostatnia edycja:
Czy ktos moze wyjasnic, z czego wynika kwota 6000 brutto na funkcjonariusza. Czy tyle własnie pieniędzy łacznie wypłacono? Czy kwota ta obejmowala tez nagrody, czy były to dodatkowe pieniądze? Poza tym to podobno nie koniec wyrównan. Rozumiem, ze znowu Ci sami wybrańcy losu je otrzymają. Własnie o kwocie 6-7 tys brutto słyszałam od tych, ktorzy przynali jaka kwotę dostali.

teleecho - jesteś online i co - nic merytorycznie ( oprócz przypowieści o drzwiach ) nie odpowiesz na moje dwa ostatnie posty?

jesteś mężczyzną czy sfrustrowanym trollem?

Ostatnia edycja:
dziurka a otwór

Pisz krócej, będzie w tym więcej sensu. Poza tym, dziurka w zamku jest po to, aby włożyć w nią klucz i otworzyć drzwi. Ty zaś usiłujesz wszystkim wmówić, że do mieszkania wchodzi się właśnie przez tą dziurkę.
Jeśli jest wszystko w porządku, to z jakiej przyczyny post gościa o ksywce Zbuj został wykasowany?...
Panie tele echo czy jak panu tam.
„Primo po pierwsze” jak mawiał klasyk post kasuje Administrator forum w oparciu o regulamin stwierdzając, że ktoś lub coś narusza jego warunki poprzez umieszczanie treści obraźliwych dla kogoś innego. Co jest rzeczą obraźliwą a co nie to kwestia gustu lub prawa. Co prawda nie miałem okazji czytania zamieszczonej przez ZbujMadeja anegdotki, ale jeśli nawoływał on (ZbujMadej) do nienawiści rasowej lub innej (wyznanie, płeć niepełnosprawność itd.) to naruszył on przepisy prawa a pan, jako praworządny obywatel oraz jak wymaga tego postawa funkcjonariusza celnego natychmiast powinien złożyć zawiadomienie do prokuratury a nie zawracać nam tu dupę swoimi wywodami (info. dla admina, słowo dupa znajduje się w słowniku j. polskiego np., jako przenośnia „człowiek niezaradny, safanduła, oferma”). Jeżeli nie pognałeś pan w dyrdy do prokuratury oznaczać to może jedynie, że anegdota była tylko kwestią gustu a tu Administrator zachowując nadgorliwość i poprawność polityczną dokonał kastracji wypowiedzi ZbujMadeja.
„Primo po drugie” panie safanduła co się pan uparłeś na tę dziurkę i zamek? Przeczytał pan gdzieś przypowiastkę, która się spodobała i teraz się nią cieszysz jak nie przymierzając Afroamerykanin blaszką? Dziury robi przyroda panie teleecho a otwory człowiek więc jeśli pan wkładasz klucz do dziury to kup wazelinę bo hemoroidy mogą popękać.
„Primo po trzecie” w oparciu o jakie doświadczenia (własne?) twierdzisz pan, że to ZbujMadej wmawia, że do mieszkania wchodzi się przez dziurkę? Moje mieszkanie nie przypomina tego co można znaleźć w dziurce ale jestem człowiekiem tolerancyjnym i uważam, że każdy ma w swoim mieszkaniu tak jak mu się podoba. Skoro pan ma takie upodobania to mogę zaoferować drobną pomoc na zakup żarówek bo chyba u pana ciemno jak w… Pozdrawiam barbapapa.:D

Ostatnia edycja:
Karolino, kwota 6 tys brutto, 5 tys brutto, czy inna, wynika wprost z otrzymanej puli pieniędzy na modernizację podzielonej przez liczbę funkcjonariuszy.

Echo, łączko ty zielona, o powód skasowania posta spytaj administratora forum. O powód, dla którego nie dostałem bana, spytaj administratora.

Już napisałem Szeregowcowi, w jaki sposób dostałem wyrównanie, teraz dla świętego spokoju, żeby zamknąć ci pyszczek, przepiszę całą podstawę prawną :
- art 15 ust 1 pkt 2 lit b ustawy budżetowej na rok 2010 zdnia 22 stycznia 2010r.
- art 146, art 222 ust 2 ustawy z dnia 27 sierpnia 2009r. o Służbie Celnej
- rozporządzenie Ministra Finansów z dnia 21 kwietnia 2000r. w sprawie stawek uposażenia zasadniczego w Służbie Celnej, wysokości oraz szczegółowych zasad przyznawania i wypłacania dodatków do uposażenia zasadniczego (dz. u. nr 36 poz 408 z póź. zmianami)

Poczytaj sobie mój proroczy post z 10 grudnia zeszłego roku, a potem grzecznie przeproś. Nie przewidziałem tylko tego, że w grudniu 2010r. Dyrektor ustali mi i innym funkcjonariuszom, pensję z dniem 1 stycznia 2010r.

Poza tym, ze względu na unikanie przez ciebie odpowiedzi na pytania (nie tylko moje) stwierdzam, że jesteś małym smętnym chłopaczkiem (cięzko cie nazwać facetem, czy też mężczyzną, choćbyś był w wieku mojego ojca) z wielkim workiem kompleksów i niespełnionych ambicji. Żądanie listy imiennej osób awansowanych z wysokością tych awansów jest tylko przejawem twojej głębokiej nienawiści do wszystkich "beneficjentów" bez rozróżniania. Co później zrobisz ? Będziesz szukał każdego z tej listy i rzucał kamieniami w okno, czy wysypiesz śmieci na wycieraczkę ?
A może złożysz imiennie na każdego doniesienie do Prokuratury ? O! to by było dobre ;)

Chlupaj sobie dalej w przyciasnych kaloszkach, w swoim własnym, prywatnym brodziku intelektualnym i bagienku błota nienawiści. Stwierdzam, że właśnie przestałeś byc dla mnie partnerem w jakiejkolwiek dyskusji na temat wartościowania. Zapraszam cię do innej, o ile zachowasz odpowiedni poziom.

Do ZbujaMadeja.
Gratuluję wręczenia wyrównania wraz z jednoczesnym wskazaniem podstawy prawnej.
Nie wszyscy mieli ten zaszczyt.
Uważam jednak, że przywołanie obok siebie art.222 ust.2(zawierającego odwołanie do starej ustawy) i art.146 nowej ustawy jest raczej żenujące i świadczy nie najlepiej o osobie, która to wymyśliła.

Nie, no qrwa żałość za dupę ściska jak to całe forum się czyta. Nie macie tematów to nie piszcie. Wszyscy wiemy, że cała "SOWA" to było totalne nieporozumienie i generalnie poco ten cały szum? Stało się co się stało i H*J. Poco wypisywać jakieś totalne bzdury i obelgi. Osoba postronna, która czyta to "forum" i tak uważa nas za debili. (a i jeszcze jedno mam w d*pie czy ktoś skrytykuje ten post, czy nie).

Nie, no qrwa żałość za dupę ściska jak to całe forum się czyta. Nie macie tematów to nie piszcie. Wszyscy wiemy, że cała "SOWA" to było totalne nieporozumienie i generalnie poco ten cały szum? Stało się co się stało i H*J. Poco wypisywać jakieś totalne bzdury i obelgi. Osoba postronna, która czyta to "forum" i tak uważa nas za debili. (a i jeszcze jedno mam w d*pie czy ktoś skrytykuje ten post, czy nie).
to nie krytykaka w twojej dupie siedzi tylko H*J.

Postrafiam fschystkih tzelnikuff. Mosche ja tesch toschutze sfoje tschy grosche?

Nie kłóćta się...

Podajcie lepiej przykłady z Waszych placówek.
Jak bardzo "obiektywnie" kierownik jednostki podszedł do doboru kandydatów na stanowiska.
Z uwzględnieniem najbardziej jaskrawych przypadków włazi... i kumoterstwa. Może ktoś się tym w końcu zainteresuje.

Pytanie: czy jeśli zaproponowano mi w 2011 stawkę niższą niż obecnie - czy to znaczy, że mogę wykonywać pracę adekwatnie do propozycji?
Nie mówię o lekceważeniu, ale o demotywacyjnym systemie płac...

Ostatnia edycja:
Ble, ble, ble czy Julian Assange?

Witam mich szanownych przeciwfników.

Piszecie epistoły na pól strony, pełne pustych frazesów, z których nic nie wynika. Jedynym racjonalnym wytłumaczeniem takiego działania jest oczywistość próby odwrócenia uwagi od meritum problemu, tj. rozdawnictwa państwowych pieniędzy dla szanownych Wybranych Beneficjentów Uchwały Modernizacyjnej, które winno być jasne i przejrzyste. Nasuwa się wręcz podejrzenie, że płacą Wam od wiersza.

Stoicie po niewłaściwej stronie. Nie rozumiecie, że niniejsze forum i działania prawne podjęte przez nas, niszowych funkcjonariuszy zrzeszonych w niszowym związku, uruchomiły nową dynamikę, której potencjał gromadził się przez lata i czekał na detonację. Nawet jeśli przyjmiemy, że nie jest to działanie w kierunku osiągnięcia określonego celu, tylko mające na celu uniemożliwienie stosowania antystandartów, zablokowanie czegoś, albo wręcz odrzucenie jednego Pana i propagowanych przez niego wzorów i zachowań, nie tylko w sferze prawnej.

W gruncie rzeczy jst to problem delegitymizaji ekipy obecnie rządzacej cłem, która ma to "jak w banku", dzięki swoim dotychczasowym działaniom. Zatem, nie zwlekajcie, chodźcie z nami.

PS. Zwracam się do niektórych Panów: przeczytajcie proszę definicje określeń ksenofobia i antysemityzm, które, mam nadzieję, nie będą już gościć w niniejszym wątku.

Taki z ciebie Assange jak z koziej...Reisetasche

Panie tele echo, niszowy funkcjonariuszu, niszowego związku. Karcisz nas ze epistoły na pół strony sam popełniając niemniejsze wypracowanie. Stoimy po niewłaściwej stronie? Może jeszcze stoimy tam gdzie stało ZOMO? Jesteś z tych, co rozstawiają i dzielą obywateli na tych lepszych i tych gorszych? Ty jedyny sprawiedliwy nawołujesz nas do działania. Z racji wieku wiem, że nie zawsze ci, co nawołują i krzyczą są szczerzy w swoich intencjach. Może ten krzyk spowodowany jest faktem, że ty nie byłeś beneficjatem uchwały. Może gdyby skapnęło ci troszkę kaski krzyczałbyś inaczej? Może powiesz, że oddałbyś ją DIC-owi. Wskaż mi jednego, który tak postąpił. Zastanawiam się, dlaczego nazwałeś się tele echo? Program publicystyczny o takiej nazwie prowadziła Irena Dziedzic a ją 30 listopada 2010 Sąd Okręgowy Warszawa-Praga uznał za kłamcę lustracyjnego , czyli kapusia, donosiciela agenta. Jaką rolę pełnisz w tym niszowym związku? Dlaczego tak gorliwie nawołujesz nas do czynu? To twoje prawdziwe poglądy czy masz takie zadanie?:cool:

Program publicystyczny o takiej nazwie prowadziła Irena Dziedzic a ją 30 listopada 2010 Sąd Okręgowy Warszawa-Praga uznał za kłamcę lustracyjnego , czyli kapusia, donosiciela agenta

A Michał Boni ???? kim był i jak nas teraz też załatwił ?????????????????????????

Szanowny Panie Braba coś tam

Znów macie problem z czytaniem ze zrozumieniem, a nadto w dyskusji nie potraficie uciec od impertynencji.

Zatem wyjaśnię raz jeszcze: istotą działań Juliana Assange i portalu Wikileaks jest umożliwienie zwykłem zjadaczowi chleba dostępu do informacji, zastrzeżonej dotychczas dla określonych kręgów. Innymy słowy: i król, i poddany sługa, mają takie samo prawo do informacji, która do tej pory, dzięki hierarhicznym więziom była odpowiednio stopniowana.

Jak myślę, 90 % funkcjonariuszy celnych, którzy nie są Sznownymi Wybranymi Beneficjentami Uchwały Modernizacyjnej nurtuje pytanie: jaka jest podstawa prawna wypłaconych wyrównań i jaki zasadami kierowano się je wyplacając.

Jak myślę, 90 % funkcjonariuszy celnych, którzy nie są Sznownymi Wybranymi Beneficjentami Uchwały Modernizacyjnej nurtuje pytanie: dlaczego i w imię jakich zasad większość została pozbawiona prawa do tych pieniędzy, a teraz pozbawia się ją prawa do informacji na ten temat?

Ostatnia edycja:
Znów macie problem z czytaniem ze zrozumieniem, a nadto w dyskusji nie potraficie uciec od impertynencji

moim zdaniem jestes zwyklym leszczem, ktory wg tego powiedzenia "przykleilo sie gowno do okretu i krzyczy plyniemy", cos uslyszal, gdzies zadzwonil, mysli ze zyje w panstwie prawa i wydaje mu sie ze jego krzyki maja jakiekolwiek znaczenie.
jestem beneficjentem "modernizacji", permanentnie pomijanym w awansach. dostalem wyrownanie za awans z mkc 2499 brutto na specjaliste w najnizszych widelkach.
a teraz mi mozesz skoczyc na gwizdek, a pozniej pobiec do proroka.

Taki z ciebie Assange jak z koziej...Reisetasche

Szanowny panie tele coś tam. Na jakiej podstawie twierdzi pan, że 90% funkcjonariuszy nurtuje takie pytanie? Pan lub ktoś inny przeprowadził na ten temat badania? Może panu się zdawało i 90% funkcjonariuszy ma to w pompie. Pani Klempie czy jak jej tam też się zdawało, że większość społeczeństwa przy stole wigilijnym rozmawiała o tragedii smoleńskiej. Problem naszego całego społeczeństwa jest taki, że każdy ćwok siedząc przy flaszce z kolegą wypowiada się w imieniu większości Polaków. Skoro jesteście tacy sprawiedliwi i tacy cudowni to zestaw to pan z ogólna liczbą funkcjonariuszy i teraz powiedz, że wypowiadasz się w imieniu 90%. Skoro tak znaczna liczba jest niezadowolona to, dlaczego nic się nie dzieje? Może, dlatego, że poprzedni zryw poza drobnymi apanażami przyniósł roszadę na stołach (JK i ekipa) a za te stołki nikt już nie chce na dole nadstawiać własnego tyłka. Amen

wczoraj napisałem m.in.

wypraszam sobie "dziecko ty moje"
jeśli nie masz do kogo tak mówić to zrób coś w tym kierunku bo za taki tekst mój starszy syn zbyłby mnie chyba śmiechem - brak pewnych cech jest trwały jednakże kultury można się nauczyć - również kultury dyskusji

obrażałeś już zbuja, mega jabola i in, teraz ja jestem zły bo mam inne poglądy?

w listopadzie pisałeś: "Za 10 000 zł miesięcznie + inne tantiemy też byś miał w 4 literach art. 223 ustawy o służbie celnej i parę innych ustawowych przepisów, łącznie z Konstytucją RP."

nie sądż mnie swoją miarką

co merytorycznie dodasz?

wystarczy sorry

brak odpowiedzi też jest odpowiedzią

próbę dyskusji uważam za zakończoną - nie karmię trolli

z burakami typu teleecho nie chcę miec nic wspólnego - ostatnia tylko prośba - brak reakcji i dyskusji z twoimi tezami teleecho nie traktuj jako poparcia - bo sądzę że taki pomysł może ci wpaśc pod czuprynkę dziecinko leszcza

I wyszlo szydło z wora.

Bolo, to nie ja Cię tak nazwałem, że przy zdrobnieniu wychodzi efekt uboczny.

Pa, pa, chłopcy (?).

Back
Do góry