Komisarz KP
Aktywny użytkownik
- Punkty reakcji
- 241
Piecia coś taki zły ????
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Piecia coś taki zły ????
Jestem już zmęczony tymi przepychankami, tym szarpaniem się o wszystko. Niby przysługuje, a jednak nie ... Służę, nie.... służymy już tyle lat, i ciągle jesteśmy Ci od gorszego ... Młodym się wydaje że będzie dobrze... Mi też tak się wydawało... Odkąd pamiętam, cały czas jesteśmy w permanentnej reformie, ciągle musimy mieć na uwadze innych. Tak sobie patrzę na to wszystko i myślę, że z tego już "Służby" nie będzie...Piecia coś taki zły ????
Mi to zmęczenie też się niestety udzieliło.Jestem już zmęczony tymi przepychankami, tym szarpaniem się o wszystko. Niby przysługuje, a jednak nie ... Służę, nie.... służymy już tyle lat, i ciągle jesteśmy Ci od gorszego ... Młodym się wydaje że będzie dobrze... Mi też tak się wydawało... Odkąd pamiętam, cały czas jesteśmy w permanentnej reformie, ciągle musimy mieć na uwadze innych. Tak sobie patrzę na to wszystko i myślę, że z tego już "Służby" nie będzie...
E tam na Sencie wczasy. W dochodzeniówce to jest dopiero haj lajf. Praca od 7-15 za biurkiem, weekendy i święta wolne, bez broni, bez corocznych testów spr. , można chodzić w kapciach zamiast wojasach.Zostają nieliczni, którzy żyją marzeniami (starzy odejdą, to moja kariera ruszy) albo tacy którym obecny układ pasuje (jeśli ktoś nie pracuje na granicy to na SENCie ma wczasy).
Z tym się jednak nie zgodzę. Powiedziałbym jednak że sprzęt jest, tylko niewłaściwie ulokowany albo fundusze przeznaczone na bzdury (np. system Adam). Są nowe radiowozy, broń, teasery.-sprzęt z lat 90
Owszem, tylko zobacz jak wyglądają oddziały, stare WZP, umeblowanie, jesteśmy daleko w tyle za innymi służbami, może poza policją która jeszcze posiada dużo starego sprzętu i nieruchomości. Co do samochodów, wiele z niech w ogóle nie powinna jeździć ze względu na niewłaściwe wyposażenie chociażby w sygnalizację dźwiękowo-świetlną, system ADAM pozostawiam bez komentarza, bo każdy wie jak to działa, ta służba w ogóle nie ma łączności i możliwości działań samodzielnych w zakresie sprawdzeń systemowych.Z tym się jednak nie zgodzę. Powiedziałbym jednak że sprzęt jest, tylko niewłaściwie ulokowany albo fundusze przeznaczone na bzdury (np. system Adam). Są nowe radiowozy, broń, teasery.
Ciekawy temat.
Łączność to jest dramat - sprzętu brak, niedawne wydarzenia które miały miejsce na jednym z przejść uświadomiły mi ogrom dramatu - funkcjonariusz który w trakcie wykonywania czynności służbowych będąc w zagrożeniu lub w sytuacji wymagającej do wezwania posiłków (sytuacja bardzo realna w tamtym zdarzeniu) o ile nie miałby przy sobie prywatnego telefonu to w zasadzie jest zdany sam na siebie nikt nie udzieli wsparcia bo nic nie wie a sytuacja (opisywana) była bardzo niebezpieczna z ryzykiem tragicznego finału - tak to wygląda w II dekadzie XXI -wieku, bez walkie-talkie co ważne działającego i szyfrowanego przy obowiązku posiadania go przez całą służbę przez wyznaczonych na zmianie funków - zostaje się w czarnej dupie. Nie podaję szczegółów tego wydarzenia bo sprawa jest świeża jeszcze i nadal rozwojowa jak się okazuje a sceny które się wydarzyły są jak z filmu akcji z początku lat 90-tych. Co gorsza chyba nikt z "dowódców" nawet nie zauważył tego problemu bo nikomu nic się nie stało - na szczęście......
Czy jest możliwość na podsumowanie wątku Oliwia15 , jakimś takim wesołym akcentem /na wesolo, karczmaitp./
Poczęstować forumowiczów . Oliwia15 już chyba wie wszystko o wynagrodzeniu i dodatkach .
Miesięcznie to chyba starczy w barze melecznym na naleśniki z kompotem tak z 6 razy.Co do tego zakrztuszenia to wiem ze jest to ok 6 zł, ale jest...
Czyli realnie jak to wyglada miesiecznie?
Zależy jaka izba. W niektórych są nabory na młodszych specjalistów w innych na specjalistów (jedno stanowisko wyżej)Wiem, ze duzo juz zostało napisane, ale... Jakie realne zarobki dla osoby nowej po prztjeciu uwzgledniajac dodatki np zywieniowe, 13tki etc.?
Ps. Jak jest liczony staż z cywila?
Dzieku