4150 zasadniczej to wiecej niż mam po 20 latach służby, zastanawiam się czy nie aplikować, test sprawnosciowy zaliczę, test wiedzy tez najgorzej to rozmowa z psychologiem bo po 20 tatach to mam trochę spaczona osobowość.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Wielu funków po 20 latach nie ma takiej zasadniczej, ale podana kwota to uposażenie zasadnicze wraz z dodatkiem za stopień.4150 zasadniczej to wiecej niż mam po 20 latach służby, zastanawiam się czy nie aplikować, test sprawnosciowy zaliczę, test wiedzy tez najgorzej to rozmowa z psychologiem bo po 20 tatach to mam trochę spaczona osobowość.
Nasuwa się tylko jeden komentarz...trudno przyznać się do faktu, że "ktoś dał się nabrać". Refleksja i przyznanie się do błędu zajmuje czasem kilka lat, niektórzy zachwalają jednak dobry wybór ???Wielu funków po 20 latach nie ma takiej zasadniczej, ale podana kwota to uposażenie zasadnicze wraz z dodatkiem za stopień.
Wszędzie proponują młodym niewiele mniej od doświadczonych funkcjonariuszy. Muszą czymś zachęcić kandydatów. O tych co już dawno "dali się nabrać" już nie muszą zabiegać.
No przecież to brutto a nie na rękę, na rękę wychodzi około 3160 to co tyle nie masz po 20 latach służby???4150 zasadniczej to wiecej niż mam po 20 latach służby, zastanawiam się czy nie aplikować, test sprawnosciowy zaliczę, test wiedzy tez najgorzej to rozmowa z psychologiem bo po 20 tatach to mam trochę spaczona osobowość.
Masz rację brutto sama zasadnicza to rzeczywiście niecałe 3350zł , zwracam honor i nie będę aplikował do małopolskiego KASNaprawdę tego nie widzicie? Te 4 kołki to podstawa plus stopień aplikanta brutto. Czyli trzeba odjąć jakieś 800zl czy ile tam jest za aplikanta i zostaje ledwo 3400 brutto… każdy z was ma sporo więcej podstawy i to bez stażowego…
po co ja tu w gole włażę… takie interpretacje burza moj emerytalny spokój…
Dostaniesz wszystko, tylko głosuj na .. wiesz kogo...."...bezzwrotnej pożyczki na zakup tegoż mieszkania?..
To iluzoryczne marzenia funkcjonariuszy tej organizacji! NiestetyDrodzy Funkcjonariusze,
- oraz bezzwrotnej pożyczki na zakup tegoż mieszkania?
Dostaniesz wszystko, tylko głosuj na .. wiesz kogo....
To potraktuj to jako dobrą sportową zabawę! Wielu naszych funkow ma kredyty mieszkaniowe i nie czekają na zwrot od organizacji, bo póki co (od 30 lat w moim przypadku) takiego nie było!Obecnie jestem f-szem innej służby mundurowej, zaaplikowałem do CS na sportowo.
To potraktuj to jako dobrą sportową zabawę! Wielu naszych funkow ma kredyty mieszkaniowe i nie czekają na zwrot od organizacji, bo póki co (od 30 lat w moim przypadku) takiego nie było!
To jest jeszcze jakaś służba mniej prestiżowa????Oczywiście mam tu na myśli o drobnej pomocy jaką otrzymuje się w inny służbach mundurówych (nie odprawa w Wojsko Polskie). Zapewne brak takiego dodatku wynika z tego, iż służba CS jest najmłodszą formacją, ale na pewno właściwy minister w pewnym czasie pokłoni się nad tym brakiem.
PS. Obecnie pracuję w służbie, w której mimo iż są takie dodatki, to jednak jest mniej prestiżowa od CS.
Nie zniechęcaj się i składaj do SCS. Dyżurni malkontenci narzekają ale jakoś gdzie indziej nie odchodzą Aplikuj, sama sprawdzisz jak jest, a odejść zawsze możesz albo przenieść się do SG.Kurs kilkutygodniowy to co innego, niż trwającą prawie rok szkółka. Dlatego się zastanawiam i rozważam za i przeciw.
Mam również w planach wysłać 3 CV do Skarbówki na "cywila", także zobaczymy co z tego wyjdzie
A to ciekawe. Ja nie miałem nigdy. Miałem 25km. Powiedz koledze jak jest faktycznie."....PS. Dodatek za dojazd masz od razu."
Skoro miałeś 25 km a nie wymagane ustawą 30 km to jak mogłeś mieć ?A to ciekawe. Ja nie miałem nigdy. Miałem 25km. Powiedz koledze jak jest faktycznie.
Dlaczego używasz słowa ORGANIZACJI ? Chyba powinno używać się słowa SŁUŻBY ????To potraktuj to jako dobrą sportową zabawę! Wielu naszych funkow ma kredyty mieszkaniowe i nie czekają na zwrot od organizacji, bo póki co (od 30 lat w moim przypadku) takiego nie było!
Nauczył mnie tego jeden z více dyrektorów IAS (już były), cywil. Też zawsze używałem zwrotu Służba, ale teraz przekornie korzystam z tego rzeczownika niemalże epitetu... Služba wróci jak spełni się marzenie o komendzie głównej Służby...Dlaczego używasz słowa ORGANIZACJI ? Chyba powinno używać się słowa SŁUŻBY ????