Wyjaśnienie przebiegu rozmów z Min. Michałem Boni

.

O czym ty mówisz/ Jakie kontrole z MF ?. p. dyrerktor, tylko patrzy jak tu zaoszczędzić parę złotych, a ty myślisz, że teraz będą szastać awansami ??

Ja mówię o awansach wstecz jak to się odbywało. Np w UC Lublin to normalny szok. Jesteś z układu masz wszystko awanse nagrody. Jesteś normalny nie kablujesz zapitalasz masz figę z makiem.

Sonka napisał:
Ja mówię o awansach wstecz jak to się odbywało. Np w UC Lublin to normalny szok. Jesteś z układu masz wszystko awanse nagrody. Jesteś normalny nie kablujesz zapitalasz masz figę z makiem.

To ja mam chyba farta.
Bez ukladow, doceniono moja ciezka prace.
14 w sluzbie ins.c,st.dysp.Bez wazeliny.

Re: Czy to będzie tak !!!

Sonka napisał:
Pan Monastyrski który nazwał celników negocjujących w W-wie targowicą
To chyba najlepsze porównanie jakie słyszałem i najbardziej prawdziwe. A z tym 750 zł to głupoty gadasz

.

A ja oczym mówie? Jak dostaniesz awans to muszą ci eięcej zapłacić, a ty myślisz że MF będzie sie zajmować twoim awansem? Naiwniak, od tego ma dyrektorów i naczelników.

Re: .

Dorohuski napisał:
A ja oczym mówie? Jak dostaniesz awans to muszą ci eięcej zapłacić, a ty myślisz że MF będzie sie zajmować twoim awansem? Naiwniak, od tego ma dyrektorów i naczelników.
To przyjdź cwaniaczku do izby katowickiej i dostaniesz tak jak dostało 170 ludzi awans bez złamanego grosza :evil:

Pięć razy oceniana w ocenie rocznej do awansu i nic zero reakcji. A wiecie dlaczego bo nie jestem z Piszczaca. To jest tak miejscowość koło Białej Pollaskiej i kuźnia kadr naszej pięknej wschodniej Izby i podległych placówek !!!

Re: Propozycje

To_nieja napisał:
* 500 zł. OK - podział po równo albo odwrotnie proporcjonalnie do obecnych poborów- z zakazem innego podziału- tzn. podwyżka dla zarabiającego mniej (w ramach stopnia) nie może być mniejsza od podwyżki tego co zarabia więcej.
* Konkretny mnożnik połączony z konkretna kwotą bazową.- Wynagrodzenie w GS nie do końca jest najlepszym odniesieniem- mają jeszcze całą masę dodatkóza dojazdy i brak mieszkania i inne.
* Zakaz dawania awansów bez podniesienia kwoty wynagrodzenia. Te 5 lat na nic się zdadzą. W IC Kraków w ubiegłym roku kilkudziesięciu (może kilkunastu) celników dostało awanse- niektórzy pierwszy raz od 15 lat- i nie dostali ani zeta podwyżki. Teraz mają czekać 5 lat na kolejny awans z nadzieją, że w przyszłości Dyrektor będzie miał kasę.
* Kwestia zmniejszenia różnic w wynagrodzeniu w ramach takiego samego stanowiska przy podobnym doświadczeniu, wiedzy, wykształceniu i innych przesłankach powinna być rozwiązana w ustawie modernizacyjnej.
Okreslić terminarz i zawiesić protest.

Według mnie proponuję następujacą kolejność:

1 - Emerytury mundurowe (po 15 latach i na zasadach takich jak w sł. mundurowych, wliczając całkowity okres zatrudnienia w celnictwie, w innym wypadku nic to nam nie daje)

2 - Znaczące podwyżki (uważam że do zaakceptowania byłoby 500 zł od styczeń 2008, 500 zł od styczeń 2009 i 500 zł od styczeń 2010 dla każdego)

3 - Ścieżka awansowa (awanse najpóżniej co 5 lat w przypadku braku poważnych zastrzeżeń do pracownika)

4 - Mnożnik taki jak w SG czy Policji

5 - Ochrona prawna funkcjonariuszy

Pozdrawiam

Sławku, więcej niż 500 nie wyciśniemy, choćbyśmy skonali. Podział - czyli po równo - bez uwzględnienia dyrekcji (oni mają i tak za dużo, ich wkład w poprawę jakości pracy w naszej służbie widzimy codziennie) musi być narzucony odgórnie, bo skończy się tak jak w wypadku nagród - dostanie kompania reprezentacyjna, która się dopiero tworzy (patrz Gdynia). Mediator to doskonały pomysł. I pilnować, oraz rozliczać....w razie czego jest jeszcze rok 2012...niech rząd się modli, aby w razie czego nie być u sterów w tym czasie...

Gość_V napisał:
Według mnie proponuję następujacą kolejność:

1 - Emerytury mundurowe (po 15 latach i na zasadach takich jak w sł. mundurowych, wliczając całkowity okres zatrudnienia w celnictwie, w innym wypadku nic to nam nie daje)

2 - Znaczące podwyżki (uważam że do zaakceptowania byłoby 500 zł od styczeń 2008, 500 zł od styczeń 2009 i 500 zł od styczeń 2010 dla każdego)

3 - Ścieżka awansowa (awanse najpóżniej co 5 lat w przypadku braku poważnych zastrzeżeń do pracownika)

4 - Mnożnik taki jak w SG czy Policji

5 - Ochrona prawna funkcjonariuszy

Pozdrawiam
Przestańcie pisać te głupoty, co to koncert życzeń (takie rzeczy to tylko w Erze). Widze, że w dalszym ciągu nie wiecie, czego dotyczył ten protest. Przeczytajcie wcześniejsze wątki, to może was oświeci.

Poseł PO pan Palikot Janusz z Biłgoraja powiedział, że po wejściu do Schengen nie jest potrzeba zatrudniania tylu celników na zachodnich granicach. Celnicy uwaga na alokację bo ten pan mówi o przeniesieniu celników na wschód albo o zwolnieniach z pracy. Jest to bardzo prawdopodobne bo poseł Palikot kieruję Komisją tzw Przyjazne Państwo i zajmuję się reformą administracji naszego pięknego państwa. Oczywiścic widzi w celnikach popleczników braci Kaczyńskich i PiS. Według niego nasza akcja protestacyjna ma charakter wywrotowy i polityczny. A to ci Palikot !!!

.

Niby taki wielki przedsiębiorca, a nie ma pojęcia o obrocie towarowym. Szkoda, że tacy kierują komisjami. Ale sami ich wybraliśmy. Teraz to chyba na LiD trzeba zagłosować. A zresztą, chyba wcale nie będę głosował, nie ma na kogo. :? :?

Sonka napisał:
Poseł PO pan Palikot Janusz z Biłgoraja powiedział, że po wejściu do Schengen nie jest potrzeba zatrudniania tylu celników na zachodnich granicach. Celnicy uwaga na alokację bo ten pan mówi o przeniesieniu celników na wschód albo o zwolnieniach z pracy. Jest to bardzo prawdopodobne bo poseł Palikot kieruję Komisją tzw Przyjazne Państwo i zajmuję się reformą administracji naszego pięknego państwa. Oczywiścic widzi w celnikach popleczników braci Kaczyńskich i PiS. Według niego nasza akcja protestacyjna ma charakter wywrotowy i polityczny. A to ci Palikot !!!

Straznicy Graniczny strzezcie sie .....krecicie sie po zachodniej granicy, myster Palikot nadciaga, a on chyba (raczej napewno) celnikow od SG nie odroznia :twisted:

Reforma

W Stanach jest jeden urząd państwowy tj Customs Office and Border Protection. Celnicy i strażnicy graniczni pracują razem w jednej firmie. Dlatego więcej kasy idzie dla zwykłych fukcjonariuszy a nie na cały rozbuchany pion kierowniczy i biurowy. Np w takim UC Lublin pracuję ponad 200 osób a na odprawach w tym WPR jest kilku celników. Reform nie da się uniknąć tylko może niech ich nie robi poseł Palikot.

Teraz już nie jest biznesmenem i nie kręci lodów. Z zawodu jest posłem RP i szefem komisji sejmowej z pansją ok 20tys a z zamiłowania humanistą blogersem i mecenasem kultury tanich win !!!

Back
Do góry