Wstępne zasady minowania funkcjonariuszy na stopnie słuzbowe zgodnie z art.223 ustawy

DDR napisał:
Oczywiście powoływanie się na art.10 ustawy przez podwładnych SSC w sytuacji kiedy robocze dodatkowe kryteria są niezgodne z tą ustawą jest jawnym pogwałceniem prawa! Myślę, że ta nadinterpretacja, jeśli zostanie wprowadzona w życie - będzie miała swój finał w sądzie.
W takiej sytuacji nie będziemy mieli wyjścia. Jeżeli ustalenia MF dot. punktacji, będą stosowane przez dyrektorów, będzie to miało swój finał nie tylko w sądzie(indywidualne pozwy/zaskarżenia), ale przede wszystkim w Prokuraturze, wszak nie wolno nam biernie przyglądać się pogwałceniu prawa. To ewidentne nadużycie uprawnień, w szczególności w świetle tego, że SSC osobiście sprzeciwiał się, kiedy wnioskowaliśmy o to, aby w ustawę wpisać uczestnictwo SSC w procesie decyzyjnym dot. stosunku służbowego.

Śmiech historii

Przypomina mi się sytuacja z dodatkami dla gr.,wzp itd. teraz kolejne halo czy załapie się na oficyjera czy będę tylko aspirantem a może o zgrozo aplikantem. I wszyscy chcecie o coś walczyć, tylko pytanie o co, jak dla paru zasranych gwiazdek czy belek gotowi jesteście się pozabijać. Mam w d..... mój przyszły stopień i wasze także. Zwłaszcza oficerów z bożej łaski będę miał patrz wyżej.

Przypomina mi się sytuacja z dodatkami dla gr.,wzp itd. teraz kolejne halo czy załapie się na oficyjera czy będę tylko aspirantem a może o zgrozo aplikantem. I wszyscy chcecie o coś walczyć, tylko pytanie o co, jak dla paru zasranych gwiazdek czy belek gotowi jesteście się pozabijać. Mam w d..... mój przyszły stopień i wasze także. Zwłaszcza oficerów z bożej łaski będę miał patrz wyżej.
HALO ! HALO ! MOZESZ MIEC pare zasranych gwiazdek ALE Z CZEGO LUB OD KOGO MASZ NA ŻYCIE ?????????? TU WSZYSTKIM CHODZI 0 JUTRO NIE WSZYSCY MAJĄ SPONSORÓW !!!!:(

Wyluzuj celgos.
sprawa pomijania uzgodnień zasad wynagradzania też niestety będzie musiała prawdopodobnie znaleźć swój finał przez prokuratorem. Ubolewam nad tym, ale jaki mamy wybór?

http://www.youtube.com/watch?v=yOZ7Q_ixifY

W Warszawie Was tylu nie widziałem.
Płaczecie nad rozlanym mlekiem. Wczesniej dupy pochowane z nadzieja że jakoś to będzie..., teraz widzicie że nie będize i kółko wsparcia sobie robicie....... sami sobie tel los wypracowaliście. Ja mam jak się mam, nie stękam, nie narzeam. Próbowałem coś zmienić i mam prawo głosu.... co do was mam wątpliwosci

Żal mnie ogarnia jak czytam te wszystkie płacze. Teraz nagle tyle pytań i uwag? A gdzie byliście wcześniej? Przed telewizorami oglądając pikietę, czy przed monitorami czytając forum? Ustawa przyklepana, podpisy złożone, więc do kogo te pretensje? Do Siwego? Do Zrzeszenia? Nie, powinny być tylko do siebie.
Potrzeba trochę honoru i dumy, żeby przestać w tej chwili urastać do miana wszechwiedzących w zakresie nowych stopni. Żenujące jest to co się tu odbywa. Najmądrzejsi gotowi pisać doktoraty z punktacji na nowe stopnie. Ja osobiście mam to w DUPIE. Będę podoficerem i super. Na pikiecie nie byłem. Do związków się nie zapisałem i NIE ZAPISZĘ. Pretensje mam tylko do siebie. Nie płaczę, zębami nie zgrzytam, bo mam swoją dumę. Znam swoja wartość i byle naczo czy kiero z cylindra jak królik wyciągnięty wrażenia na mnie nie robi.
W mojej komórce po kierowniku będę miał najwyższy stopień - bomba. Jestem happy, szczęśliwy, prawie szczytuję.
Inne znane mi miernoty - które będą aspirantami - wrażenia na mnie nie robią, bo jak zwykle będą o wszystko pytać. O oficerach nie wspomnę, choć paru szanuję, to tych najwyższych (naczo) nie znoszę.
Że za większą kasę będą to robić? Wisi mi to, mam satysfakcję, gdy przychodzą i skamlają o pomoc.
Ktoś powie, liczy się kasa. Racją, dla przyjemności czy spełnienia marzeń nie jestem w służbie. Mimo wszystko, dla mnie ważniejsza jest duma i honor. Taki jestem dziwak, że dla kasy dupy nie daję.

popieram powyższe,płaczą nad tematem tak pobocznym jak psu się daje co po obiedzie zostało ,jak nie zaliczą nas do emerytur mundurowych (główny punkt programu) to se te wszystkie gwiazdki piątki belki możecie w dupe wsadzić,i dziękować niebiosom choć to najważniejsze za dobre zdrowie.

...

Ludziska, tak dla przypomnienia: jeden stopień w nowej nomenklaturze to w zaokrągleniu 50 zł brutto! czyli jakieś 35 zł netto! Czy te kwoty nie dają Wam do myślenia? Przestańcie opluwać jedni drugich z jednego chociażby powodu - NIE WARTO !

popieram powyższe,płaczą nad tematem tak pobocznym jak psu się daje co po obiedzie zostało ,jak nie zaliczą nas do emerytur mundurowych (główny punkt programu) to se te wszystkie gwiazdki piątki belki możecie w dupe wsadzić,i dziękować niebiosom choć to najważniejsze za dobre zdrowie.

Jasne że te gwiazdeczki nie są najważniejsze, różnice finansowe są niewielkie.
Jak zwykle różnice w poborach będą dopiero po przypisaniu do określonej grupy zaszeregowania.
A główny punkt programu emerytury mundurowe jakoś zostaje pominięty.:(

Wiadomo, że oficer może być na stanowisku w kat.C.
Tutaj jest kluczowa sprawa, o której wszyscy zdaje się zapomnieli:
http://celnicy.pl/showthread.php?t=5330
Nie oznacza to jednak, że należy odpuścić roszczenia o stopień. Jak to ujął DDR mamy do czynienia z pogwałceniem prawa przez MF i temu na pewno trzeba się przeciwstawić. Każdy kto uważa, że jego doświadczenie zawodowe, zostało pominięte przez DIC przy nadawaniu nowego stopnia powinien wystąpić z odpowiednim roszczeniem.

Wiadomo, że oficer może być na stanowisku w kat.C.
Tutaj jest kluczowa sprawa, o której wszyscy zdaje się zapomnieli:
http://celnicy.pl/showthread.php?t=5330
Nie oznacza to jednak, że należy odpuścić roszczenia o stopień. Jak to ujął DDR mamy do czynienia z pogwałceniem prawa przez MF i temu na pewno trzeba się przeciwstawić. Każdy kto uważa, że jego doświadczenie zawodowe, zostało pominięte przez DIC przy nadawaniu nowego stopnia powinien wystąpić z odpowiednim roszczeniem.

bez emerytury mundurowej oficer? czy tam aspirant czy ktokolwiek żarty

żal mnie ogarnia jak czytam te wszystkie płacze.
W mojej komórce po kierowniku będę miał najwyższy stopień - bomba. Jestem happy, szczęśliwy, prawie szczytuję.
Inne znane mi miernoty - które będą aspirantami - wrażenia na mnie nie robią, bo jak zwykle będą o wszystko pytać. O oficerach nie wspomnę, choć paru szanuję, to tych najwyższych (naczo) nie znoszę.
że za większą kasę będą to robić? Wisi mi to, mam satysfakcję, gdy przychodzą i skamlają o pomoc.
Ktoś powie, liczy się kasa. Racją, dla przyjemności czy spełnienia marzeń nie jestem w służbie. Mimo wszystko, dla mnie ważniejsza jest duma i honor. Taki jestem dziwak, że dla kasy dupy nie daję.

pełen szacun

sa jakies ustalenia

jest gdzies materiał z 22.10.2009r. w ktorym ssc wymyslił jakies nowe opcje ,ale zasadnczo dla zwyklego zolla nic nie wnoszą.
nadal nie bierze sie szkolen ani kursów specjalistycznych jako dodatowe kryterium do puntacji....
niestety nie mam materiałów ,ale mysle ze do naszych zwiazkowców cos doszło.....
na pewwno federacja odpisala na ten projekt....z reszta zwiazków nie wiem

Niestey wnoszą bo rzy tych samych pkt sapdłam 1 stopien niżej

każdy tak spadł - ja tez (podobnie jak inni - zrobiłam rozeznanie :-(.... mysle ze to celowo - aby mniejsze dodatki za stopnie wyplacić niższe
Szkolenia dalej zaostaly, misje tez (ale TYLKO z osttanich 10 lat - jakby kurde wczesniej jakies bywały! rozszerzyli tez stanowiska - kadra kierownicza rok, 2 lata w ciągu z przerwami itp.
Zmienili też bajkę z wykształceniem. Namieszali teraz - glownie preferowane jest wykształcenie o kierunku celnym (a wiec wykształcenie osiągane w szkołach prywatnych - o średnim poziomie - jest to nieuczciwe bo przeciez 20 lat temu takich pseudo uczelni nie bylo podpobnie jak kierunkow "celnych) nie bylo.Powstaly w osttanim 10 lecim jak grzyby po deszczy dając dodatkowe miejsce pracy i zarobków dla f.c MF
Tak i to ma byc uczciwe? teraz punktują tych co im czesne wplacali i dawali jedno ze źródeł utrzymania????

Nadal jednak nie wiadomo czy pkt za bycie kierownikiem dotycza obecnych kierowników czy każdego, który kiedykolwiek był k.
W najnowszej pkt jest, że bycie k. w sposób ciągły przez okres do roku np. 3 pkt. Co oznacza sposób ciągły = np 360 dni?A jak ktoś byl przez 6 m-cy, przerwa, 3 m-ce to nie?A jak ktos byl przez 2m-ce?

Zastanów się

HALO ! HALO ! MOZESZ MIEC pare zasranych gwiazdek ALE Z CZEGO LUB OD KOGO MASZ NA ŻYCIE ?????????? TU WSZYSTKIM CHODZI 0 JUTRO NIE WSZYSCY MAJĄ SPONSORÓW !!!!:(

Zanim zaczniesz coś sugerować dwa razy pomyśl ( jeżeli masz czym), zapi...lałem parę lat na pierwszy awans, dlatego że nie pozwalałem po sobie wsiadać na konia. Dlatego uwłaszczajcie się bo ja to mam już we d.... mówiąc po wojskowemu.

Back
Do góry