Wielka pikieta f.c. i pracowników SC i ich rodzin w Wwie

czy te kilka tysięcy wiecznie niezorientowanych nie wie gdzie jest stolica ?
.. a może strach i kunktatorstwo przeważa, a reszta to chwyt na "zachowania twarzy w środowisku".
Panie Sławku, to ludziom powinno zależeć na kontakcie, to za nich związek nadstawia głowy !
nic tak nam w przeszłości nie szkodziło jak bierność i roszczeniowość "anonimów".
oni będą nas wspierać przed telewizorem, aby mieć o czym głośno opowiadać w poniedziałek :mad:

kto świadom i posiada zdolność honorową - będzie obecny.

CELNIKU ZADEKLARUJ SIĘ !

Jechać czy nie jechać - oto jest pytanie ? (tak myślą niezdecydowani)
Mogę odpowiedzieć tylko w swoim imieniu.
Jadę - ponieważ uważam, że pseudo reforma KAS (słowa reforma używa się, kiedy faktycznie się coś naprawia a nie psuje) jest zła dla budżetu i pracowników SC i skarbówki. Jest bezmyślnie szybko wprowadzana i fałszywie przedstawiana w mediach przez jej tfu, tfu, tfurców.
Jadę - ponieważ nie jestem szmatą do podłogi, którą można wyrzucić po 20 latach uczciwej pracy.
Jadę - ponieważ chcę być po raz trzeci wśród ludzi, którzy nie zgadzają się na kłamstwa w ww kwestiach.
I na koniec mam pytanie (strasznie mnie nurtuje) do pracowników i funkcjonariuszy, którzy do tej pory tylko się przyglądają sytuacji, czy nie uwiera was to, że jakiś ktoś funduje wam opcję zero, okłamuje, kręci, odziera was z munduru i wynagrodzenia? Będzie z sarkastycznym uśmiechem na gębie
ferował wyroki (ten do roboty , tamten na bruk) i na koniec, niektórym z wielkiej łaskawości pozwoli pracować ?!

Panie Sławku.
Aby nasza pikieta pro publico bono miała czytelny przekaz społeczny potrzebne nam są transparenty z hasłami, bo inaczej media podadzą, że boimy się utraty przywilejów stąd nasz protest itd.
Marsz czy pikieta musi mieć atrakcyjną formę nie tylko dla nas, ale przede wszystkim dla mediów, bo inaczej nikt się nami nie zainteresuje.
Z marszu kobiet przeciętny Kowalski zapamiętał przede wszystkim hasła. I te mocne.... i te złośliwe o broszkach. Zapamiętał, bo media koncentrowały się właśnie na niesionych przez kobiety hasłach.
I my też musimy tak postąpić. Wykorzystać hasła do zdobycia uwagi.
Zamówienie transparentów to nie są duże pieniądze.
Niech Pan zleci przewodniczącym związków w izbach załatwienie transparentów, a właściwie ich sfinansowanie, bo są one naprawdę konieczne.

Mam nadzieję, że pomysłów celnikom na hasła nie zabraknie.
np.

Operacja KAS się udała,
tylko pacjent BUDŻET nie przeżył.

Ustawa KAS wspólnym nieszczęściem urzędników i podatników.

Wydaje mi sie, że dobrze byłoby również mieć transparenty z hasłami o krytycznych opiniach o KAS z podaniem adresu internetowego, gdzie można przeczytać cały raport np.:

Opinia Sądu Najwyższego - Ustawa o KAS nie powinna być dalej procedowana.

Krytyczne raporty Centrum Analiz i Studiów Podatkowych w sprawie KAS

Krajowa Rada Sądownictwa krytykuje ustawę KAS.

Itd. Itp.
oraz transparent
Celnicy pracują do 67 roku życia

Nasze hasła siłą naszego przekazu.
Panie Sławku, proszę to przemyśleć.

Są hasła, ale przygotuj swoje nie ma problemu, byleby bez spraw socjalnych.
MF i tak stanie na głowie, aby zmienić przekaz naszej pikiety, dlatego każdy obecny na pikiecie może wypowiadać się wyłącznie na temat głównego hasła pikiety tj. nasza troska, bo KAS jest szkodliwy dla interesu publicznego.
Na pewno będą pytania dziennikarzy o utratę przywilejów(tak było wcześniej), o to że obawiamy się utraty pracy, itd.
Proszę odpowiadać na takie pytania, że nie w tym celu przyjechaliśmy do Wwy, ale po to by upomnieć się o dialog, którego zabrakło przy procedowaniu projektu Krajowej Administracji Skarbowej i skłonić władzę by nie ulegała propagandzie autorów reformy, ale wsłuchała się w opinie i obawy fachowców. Przyjechaliśmy z Rodzinami, ponieważ za fiasko reformy zapłacikolejne pokolenie. Tu o ich przyszłość chodzi!!!

Uwagi Wróżki Hanki słuszne
Przypominam o konieczności aktywności NAS Wszystkich. Nie czekajmy na innych działajmy sami
FUNKCYJNI w tym temacie winni być nadaktywni

SPOTKAMY SIE W WARSZAWIE

Ostatnie hasło Wróżko Hanko odpada, pozostałe ok. Niech nikt nie przygotowuje haseł pod emki czy pod sprawy socjalne. Przekaz pikiety musi być jeden jw. napisałem

Nawet Łukaszenka nie likwiduje celników

Kto za to zapłaci?
Nasze dzieci!
Politycy najwyżej przegrają w wyborach :(

Jak dobre wymiesza się ze słabym to dobre nie wyjdzie

Ostrożnie! Małpa z brzytwą w MF!

Trzeba reformy a nie nowego szyldu i stołków!

Nie psujcie tego co dobre
Pozwólcie nam służyć Ojczyźnie!

i moim zdaniem najtrafniejsze:

KAStracja Ojczyzny!!!

myślę że czas huknąć buciorem z jasnym i ostrym przekazem

wersal się nie sprawdził

Ostatnia edycja:
Witam... fajny pomysł z hasłami... popieram :D Wrzucajmy dzisiaj pomysły. Do soboty zdążymy je zrealizować A może też to wcześniejsze: NIE dla KAS...Widzimy się w W-wie :cool:

Ostatnia edycja:
Panie Sławku cyt. ..."byleby bez spraw socjalnych"...tylko o to walczycie o emki... stąd cyt. ", bo KAS jest szkodliwy dla interesu publicznego"...wiecie że wejście KAS ...zablokuje emki ...stąd wasza blokada KAS...walczycie tylko o swój socjal!! !! Właśnie jestem na etapie skreenu waszego forum i wysyłam do wszelkich gazet/tv...plus link do waszego forum...aby prawda waszej walki ujrzała światło dzienne...
Miłej pikiety i wielu pytań odnośnie waszej walki o "dobro" społeczne...
Miłego dnia...

Hasło jedno wam przyświeca heh..."CHCEMY NA EMERYTURY PO 15 LATACH" ...polecam to jako sztandarowe...warszawa Was.. .pokocha..heh

Tak mi się "rymło" (na próbę) w afekcie ...

KAS - kasy nie da,
dla Polski, to bieda !!

To prawda, że pieniądze są w KAS -
- forsa dla nielicznych i bieda dla mas!

KAS - będzie źródłem wielkiego przychodu
dla kilku osób - kosztem ubóstwa Narodu !!

Sprawa oczywista w świecie
- kasy w KAS-ie nie znajdziecie !!

Na nic zda się
szukanie kasy w KAS-ie !!

...

Panie mf1975 o co Panu chodzi czemu się Pan tak przyczepił do Nas , czyżby zazdrość , że potrafimy się w tak złych czasach jeszcze zjednoczyć.Moim zdaniem taka reforma jak KAS powinna być konsultowana z całym środowiskiem zawodwym i społecznym , a nie wprowadzana na siłę , i w tak krótkim czasie.Panie szanowny pracuję w cle od 1991 roku i jestem z tego dumny , mogę pracować do 67 roku życia i jeszcze dłużej.

A najbardziej UCZCIWOŚĆ...w tym przypadku o nią chodzi...a środowisko SC? ...społeczeństwo ma tyle informacji o tyle razy przekraczając granicę...eh ...dodać linki?

Chłopie jak masz z tym taki problem to jest wiele narzędzi abyś coś z tym zrobił. A najlepiej rusz 4 litery i zbierz grupę ludzi, która zamanifestuje , że KAS jest "aja" a Służba Celna "be" Skoro więc tak kochasz PRAWDĘ i UCZCIWOŚĆ to zrób coś w końcu z tym bo tutaj jak sam widzisz zwolenników nie znajdziesz. PA
A najbardziej UCZCIWOŚĆ...w tym przypadku o nią chodzi...a środowisko SC? ...społeczeństwo ma tyle informacji o tyle razy przekraczając granicę...eh ...dodać linki?

Nie muszę...z prostej przyczyny...mam to w...a po drugie stąd wiadomości na portalach itp...więc odpowiednie służby działają...i dodam na koniec...
Kilka portali już mi podziekowalo za ...link do waszego forum...chcesz zobaczyć co mi tvn24 bis przysłał?...

Jak to dobrze, że oni cię mają, bo bez ciebie tego linku by nie znaleźli tak jest tajny i ukryty. hahahahahahah padłem na cyce ze śmiechu
Nie muszę...z prostej przyczyny...mam to w...a po drugie stąd wiadomości na portalach itp...więc odpowiednie służby działają...i dodam na koniec...
Kilka portali już mi podziekowalo za ...link do waszego forum...chcesz zobaczyć co mi tvn24 bis przysłał?...

Tak mi się "rymło" (na próbę) w afekcie ...

KAS - kasy nie da,
dla Polski, to bieda !!

To prawda, że pieniądze są w KAS -
- forsa dla nielicznych i bieda dla mas!

KAS - będzie źródłem wielkiego przychodu
dla kilku osób - kosztem ubóstwa Narodu !!

Sprawa oczywista w świecie
- kasy w KAS-ie nie znajdziecie !!

Na nic zda się
szukanie kasy w KAS-ie !!

...

dobre

zaproponuję lekką modyfikację jednego z Twoich haseł:

dobra zmiana na KAS
swoim kasę biedę dla mas

Back
Do góry