Wielka pikieta f.c. i pracowników SC i ich rodzin w Wwie

Witam... Do tych wątpiących lub coś w tym stylu: sprawa prosta: zamiast pierdziolenia o jakimś zwątpieniu, pakujemy swoje dupska do autokarów i osobówek i zapylamy do Warszawy!!! To takie straszne poświęcenie w Naszej Słusznej Sprawie???!!! Pomaszerować chwilę ulicami stolicy integrując się przy okazji z pozostałymi f-szami???!!! Nie wiem, czy coś można zrobić...mniej?! Nooo można... nie robić nic hehehe Kupujemy sprzęt muzyczny, bierzemy flagi, wkładamy mundury i w...drogę!!! Widzimy się w stolicy!!! Odpuśćmy sobie żale!!! pzdr:cool:

Ostatnia edycja:
I tym razem nie zawiodę. Będę w Warszawie z rodzinką. I wiecie co? ogromnie się cieszę, że znowu WAS tam spotkam. Tłum WIELKICH LUDZI. Dzięki Wam jestem silniejsza. Moja mama, która ma 83 lata i pochodzi z wielopokoleniowej rodziny patriotów, od dłuższego czasu powtarza "celnicy to nie byle kto, to tacy mądrzy ludzie i taka duża grupa, musicie wszyscy wyjść na ulicę i manifestować swoje niezadowolenie. Uda Wam się, tylko musicie działać, nie chować się w kąt, nie poddawać się. Odważni stają się bohaterami, a lękliwych biją po...głowie"
Koleżanki i Koledzy, Ci którzy tu zaglądają choćby z ciekawości, proszę zrozumcie że musimy wziąć swoje sprawy w swoje ręce. Nikt za Was tego nie zrobi, związkowców jest garstka więc niech każdy walczy dla siebie i swojej rodziny. Ja nadal wierzę w naszą moc.

dziękuję uprzejmie koledze za podniesienie tego ,,, nazwijmy to wymiaru. szczerze mówiąc, nie spodziewałem się jego podniesienia w grupowym wymiarze w odniesieniu do zła, które nas próbuje atakować. nas wszystkich, nie tylko funkcjonariuszy celnych.

Pikieta pikietą, a wypadałoby przyznać, że wielu Kolegów mówi wprost o braku wiary, że jeszcze coś dobrego czeka Służbę Celną.
Mam zatem prośbę do wszystkich, ale szczególnie kieruję ją do tych najbardziej wątpiących - twierdzących, iż już wszystko zostało zrobione.

Otóż NIE !! Nie uczyniliśmy czegoś bardzo prostego, co już dawno winniśmy uczynić.
Przypomnijmy sobie słowa: "Jeśli dwaj z was na ziemi zgodnie o coś prosić będą, to wszystkiego użyczy im mój Ojciec, który jest w niebie ...".
Twierdzę stanowczo; nie "dawajmy na mszę", nie prośmy kapelanów, czy też innych, nie prośmy ludzi ... Jest dobry czas na to, więc kto nie ma w sobie do tego szczególnego obrzydzenia - codziennie, przez kolejne dziewięć dni, niech odmówi cząstkę Różańca (choćby jedną dziesiątkę) w intencji pracy i odpoczynku Funkcjonariuszy, łącząc się przy tym duchowo z pozostałymi. Nie dorabiajmy do tego filozofii i "wielkich mądrości", po prostu to zróbmy !!

Jeszcze SŁUŻBA CELNA NIE ZGINĘŁA. CELNIKU ZDEKLARUJ SIĘ

Nie jesteśmy przeciwko reformom. Jesteśmy przeciwko tak źle przygotowanej reformie w takim kształcie. NIE JESTEŚMY PERSONALNIE PRZECIWKO SKARBOWCOM, UKS. Nie manipulujcie NAMI.

Jeszcze Służba Celna nie zginęła. Jestem z WAMI WSZYSTKIMI WIELKIMI w Warszawie. Bo mam wiarę. Bo racja jest po naszej stronie

I żeby kolegę Eddy uspokoić do końca ...wszystko to samo co celna91 tylko w cle jestem od 1990 roku :-) Pozdrawiam wszystkich prawdziwych na tym forum Celników
Dla uspokojenia Kolegi EDDY 6305.
W cle haruję/tyram od 1991r. Jestem członkiem związku Celnicy.pl, gdyż ufam Sławkowi i uważam
że jest wzorem związkowca dla np. obecnego przewodniczącego Solidarności pana Dudy czy też pana Wałęsy.
Termin 15.10 pojawił się w wyniku logicznego myślenia.
Nie pojawiam się na forum , gdyż wolę działać w realu. Jestem tylko związkowcem, który dużo zrobił
dla ludzi. Nie lubię pochwał i szpanu. Widzimy się w Warszawie.

Jeżeli chodzi o Twoje cztery wpisy w dniu dzisiejszym,
odebrałam to tak:
jesteś bezbarwny/bezbarwna i jesteś pospolitą "Psitą".
Nie przyjeżdżaj do Warszawy 15.10.2016r.

Do: mf1974 - powiem tylko RAZ - spadaj na szczaw i mirabelki.
Nawet jeżeli nie będzie emek, jeżeli wejdzie KAS - to PRAWDA jest po naszej stronie, i jeszcze coś- w przeciwieństwie do ciebie, będę mogła w dalszym ciągu patrzeć na swoją gębę w lustrze. I rada dla twojej osoby; weź stoperan bo widać, że masz jakąś rzucawkę czy adhd.

MF1974 został zbanowany. Nie ma powodu, by zwolniony ze służby frustrat, kierowany zawiścią zakłócał nam dyskusję
Nie marnuj czasu tylko bierz się za organizację pikiety bo w izbach nikt nie wie co ma robić.
Funkcyjni niech się zrzekną funkcji bo to jest na zasadzie jestem bo jestem a może coś ugram sobie.

Kto nie wie co ma robić? Znowu zaczynają się płacze malutkich dzieci zostawionych bez opiekuna?
Du..y w troki i organizować rodzinne wyjazdy do W-wy .

Ostatnia edycja:
Nie marnuj czasu tylko bierz się za organizację pikiety bo w izbach nikt nie wie co ma robić.
Funkcyjni niech się zrzekną funkcji bo to jest na zasadzie jestem bo jestem a może coś ugram sobie.
Proszę organizować wyjazd samemu jeśli funkcyjny nawala w Twojej lokalizacji. Czy to jest takie skomplikowane?
Ja mobilizuję, ale nie mogę odpowiadać za działania każdego. Napisz mi na maila, gdzie funkcyjni nie działają zgodnie z wytycznymi ZG.

w izbach? czyli nie tylko w twojej? podziel się wiedzą ze Sławkiem na priv i sam ogarnij temat u siebie

a tak na marginesie kto wybrał takich niezaradnych funkcyjnych?

na spadochronach ich pozrzucali czy jak?

Dajcie już spokój z tymi funkcyjnymi , znowu przepychanki słowne i szukanie dziury w całym , a sedno sprawy oczywiście znowu odchodzi na dalszy plan , przed nami ostatnia już szansa ! A tym czasem u mnie w UC łamistrajki tradycyjnie , czekają na cud , że wszystko się za nich załatwi , a pozostała reszta która wcześniej próbowała walczyć teraz w tym momencie tak ważnym , siedzi w swoich pokojach i nie wiem na co już czekają ? Na ten chory Sras ? Ludzie POBUDKa !!! Jak nie teraz to już nigdy . Albo pozbieracie się i przestaniecie beczeć jak dzieci , i bawić się w potyczki na forum , a jak nie to finał okrutny niestety jest już blisko !!! Przykre to ale niestety nieuniknione . Przestańcie się łudzić ! Działajcie .

Ostatnia edycja:
będziemy LICZNIE na przekór

Proszę organizować wyjazd samemu jeśli funkcyjny nawala w Twojej lokalizacji. Czy to jest takie skomplikowane?
Ja mobilizuję, ale nie mogę odpowiadać za działania każdego. Napisz mi na maila, gdzie funkcyjni nie działają zgodnie z wytycznymi ZG.

Tam gdzie w czerwcu tłumili oddolne poczynania fc :-) Zero informacji, każdy we własnym zakresie - co niczego nie zmienia - I TAK DOTRZEMY NA PIKIETĘ 15.10!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Back
Do góry